REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpusėjus vasarai ir vėl į Lietuvą sugrįžus saulėtiems orams, kelionių po Lietuvą portalas www.pamatykLietuvoje.lt kviečia atrasti įdomiausius Lietuvos kampelius keliaujant dviračiu.

Įpusėjus vasarai ir vėl į Lietuvą sugrįžus saulėtiems orams, kelionių po Lietuvą portalas www.pamatykLietuvoje.lt kviečia atrasti įdomiausius Lietuvos kampelius keliaujant dviračiu.

REKLAMA

Pristatome 10 patogiausių, gražiausių ir įdomiausių dviračių maršrutų Lietuvoje, kuriuos jums rekomenduoja pamatykLietuvoje.lt. Išsamią visų dešimtuko maršrutų informaciją rasite kelionių po Lietuvą portale, o pasirinktas maršrutas atvertas jūsų išmaniajame telefone, kelionės metu virs informatyvių kelionės gidu.

Gražutės didysis dviračių žiedas

Ši dviračių trasa jungia bene įdomiausius Gražutės regioninio parko kultūros ir gamtos objektus. Kelionę rekomenduojame pradėti Salake, prieš tai aplankius Gražutės regioninio parko Lankytojų centrą. Trasoje pristatoma unikali parko gamta: benuotakis Švento ežeras, šeštas pagal dydį šalyje Luodžio ežeras, įspūdingas dirbtinis vandens telkinys su 50 salų – Antalieptės marios. Keliaujantys šia trasa pamatys aukščiausią šalies akmeninę bažnyčią Salake, Kiemionių piliakalnį, alkakalnį, dar vadinamą Kunigokalniu, 3 pilkapynus, Tiltiškių vandens malūną, senąsias žydų ir totorių kapines, gamtos paminklus – Salako pušį ir Egles seses.

Kairiojo Neries kranto turizmo trasa

Ši trasa – tai džiugus nuotykis keliaujant dviračiais (užtruksite apie 5 val.). Kaip sakė vienas šios trasos lankytojas: "oras ten toks grynas, kad teršti jį automobiliu – tiesiog nuodėmė". Tad ir mes siūlome šią miškų ir upės apsuptą trasą įveikti ne automobiliu, o dviračiu. Taip ne tik neteršite gamtos, bet ir spėsite joje įsibūti, giliau ją pajusti, o namo parsivešite gyvesnius įspūdžius! Žiedinė kairiojo Neries kranto turizmo trasa vingiuoja tiek miško keliukais, tiek žvyrkeliu, tiek (neilga 600 m atkarpa) asfaltuotu keliu Nr. 108.

REKLAMA
REKLAMA

Patogiausia į šią trasą atvykti ir dviratį atsigabenti traukiniu (išlipti Lazdėnų gel. stot., vyksta traukiniai iš Vilniaus ir Kauno). AB "Lietuvos Geležinkeliai" dviračių gabenimui į Lazdėnus taip pat siūlo ypatingą kainą – vos 0,29 €! Kadangi maršrutas yra žiedinis, jį galite pradėti bet kurioje jo vietoje. Tačiau tiek atvykus traukiniu, tiek automobiliu patogu kelionę pradėti nuo Bražuolės stovyklavietės.

REKLAMA

Aplink Platelių ežerą

Vienas įspūdingiausių Žemaitijos nacionalinio parko dviračių maršrutų vingiuoja aplink Platelių ežerą. Platelių miestelyje pradėję savo kelionę čia ją ir baigsite. Važiuodami šiuo žiediniu maršrutu galėsite pasidairyti Platelių miestelyje, aplankysite čia esančias įdomiausias lankytinas vietas. Pakeliui galėsite užsukti į Šaltojo karo ekspoziciją, pravažiuosite Beržoro kaimą, Babrungo upės ištakas, Paplatelės, Paežerės ir Rūdaičių rekreacines zonas.

Krekenavos regioninio parko "Pietinis žiedas"

Krekenavos regioninio parko pietinis dviračių žiedas - vienas iš keturių parko direkcijos siūlomų dviračių maršrutų skirtas supažindinti su parko vertybėmis. Maršrutas prasideda ir baigiasi šalia Krekenavos esančiame parko Lankytojų centre. Toliau maršrutas tęsiasi per Gringalius, Barinę, Daniliškį, Burvelius, Bakainius ir Linkavičius. Maršruto ilgis apie 37 kilometrai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagramančio regioninio parko dviračių trasa

Ši dviračių trasa įrengta 2011 metais siekiant supažindinti lankytojus su Pagramančio regioninio parko pagrindinėmis vertybėmis, kraštovaizdžiu. Trasa yra žiedinė, prasidedanti Pagramančio gyvenvietėje. Keliaudami šia trasa turistai susipažįsta su Pagramančio bažnytkaimio centrinės dalies urbanistine struktūra ir kultūros paveldo vertybėmis, unikalia Jūros ir Akmenos upės slėnių sandara: šlaitais, atodangomis, rėvomis, parko piliakalniais, pirmykštį vaizdą išlaikiusiu Lylavos upeliu, Tamošaičių akmeniu, Genių, Gudlaukio ąžuolais ir kt.

Kelionę patogiausia pradėti nuo šalia Pagramančio bažnyčios esančios automobilių stovėjimo aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviračiu po Šilutės rajoną

Baltijos pajūryje ir Kuršių mariose iki šių dienų išlikę šimtmečius menančių ir jau naujaisiais amžiais iškilusių švyturių. Lietuvoje yra 7 jūriniai ir pamario švyturiai – restauruoti ir autentiški, atstatyti ir vis dar į krantą kviečiantys navigaciniai ženklai. Dauguma šių švyturių yra veikiantys ir naudojami ne tik naktinei navigacijai ar esant rūkui, jie pritaikyti turizmui, kai kuriuose veikia muziejai, o šalia šių objektų gausu ir kitų lankytinų vietų. Dviračių maršrutas – puikus būdas ne tik aktyviai, bet ir turiningai praleisti dieną. 42 km ilgio maršrute Jūsų lauks įvairaus pobūdžio Šilutės rajone esantys lankytini objektai.

REKLAMA

Tarp didžiųjų Nemuno kilpų

Ne vieną Pietų Lietuvoje besilankantį keliautoją žavi didžiosios Nemuno kilpos, susipynę upės kaspinai, apkabinantys Birštoną, Prienus, Žvėrinčiaus mišką, vilnijantys nuo Punios pro Balbieriškio miestelį ir vinguriuojantys Prienų link. Tad ir mes siūlome pakeliauti dviračiu Nemuno kilpų regioniniame parke – aplankysite gražų kurortą Birštoną, užsuksite į Prienus, įžengsite į Žvėrinčiaus mišką ir apsilankysite prie Škėvonių atodangos. Ir žinoma, aplankysite garsųjį, naująjį, aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą!

Atvykus į Birštono kurortą, akį traukia sutvarkyta Nemuno krantinė, parkai, vasarą malonu išsimaudyti trijuose dirbtiniuose vandens telkiniuose, atsigaivinti mineraliniu vandeniu „Vytautas“, „Birutė“, pasportuoti, žiemą – paslidinėti, o vasarą – pasivažinėti dviračiais. Palikę automobilį S. Dariaus ir S. Girėno gatvės prieigose ir sėskite ant dviračių ir leiskitės į kelionę.

REKLAMA

Dviračių po Kuršių nerijos nacionalinį parką

Kelionė dviračiu po Kuršių nerijos nacionalinį parką – tai puiki proga aplankyti įdomiausias ir gražiausias nerijos vietas, susipažinti su jos gamta, kraštovaizdžiu, gyvenvietėmis. Maršrutas vingiuoja miškingomis vietovėmis, čia nėra didelių įkalnių ir nuokalnių, uždraustas autotransporto eismas, todėl net pradedančiam dviratininkui maršrutu važiuoti lengva ir saugu. Palei taką įrengtos trumpalaikio sustojimo vietos. Informacija apie šalia esančius lankytinus objektus ir vietoves pateikiama informaciniuose stenduose, kurie išdėstyti visų gyvenviečių prieigose. Geriamu vandeniu pasirūpinkite prieš kelionę, nes jo nusipirkti galėsite tik gyvenvietėse. Dviračių maršrutas sužavės jus, nes yra turbūt pats įspūdingiausias Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulės žemės dviračių trasa

Šiaulėnų miestelis vakariniame Radviliškio rajono pakraštyje - išskirtinai kalvota vietovė. Šalia esantis Kalnų kaimas iškyla greta kažkada buvusių seklių ežerų ir Šiaulės kalnu vadinamo piliakalnio. Kiti kaimai Pašiaulio, Šiaulaičių ir Šiaulėnų miestelis byloja apie buvusį šių apylinkių centrą. Legendoje minimas prie piliakalnio esąs smėliu užpustytas miestas. Tad kviečiame sėsti ant dviračių ir pakeliauti po dar vieną labai patrauklų ir savitą Lietuvos kampelį. Kalvoto maršruto ilgis 22 kilometrai.

Didysis Dusios dviračių žiedas

Maršrutas aplink didžiausią Dzūkijos ir trečią Lietuvos ežerą prasideda ir baigiasi Metelių regioninio parko lankytojų centre. Prieš pradedant kelionę lankytojų centras padės jums atskleisti ne vieną gamtos paslaptį. Čia galėsite apžiūrėti įrengtą ekspoziciją, teleskopu pasižvalgyti po Dusios ežerą ir jo pakrantes. Aplink lankytojų centrą tikrai yra ką veikti, tad neskubėkite išvažiuoti. Poilsiavietėje - paplūdimyje galite peržiūrėti ir aptarti laukiantį maršrutą. O norintys pamankštinti kojas ne vien minant pedalus gali apeiti prie pat lankytojų centro prasidedantį, apie 3,5 km ilgio, pažintinį taką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų