REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drąsi, griežta ir ryžtinga, bet draugų rate – linksma, turinti puikų humoro jausmą ir jautri asmenybė. Taip kadenciją baigusią prezidentę Dalią Grybauskaitę prisimena jos komandoje dirbę patarėjai, kurie tvirtina, kad darbas Daukanto aikštės rūmuose buvo sunkus, bet įdomus.

Drąsi, griežta ir ryžtinga, bet draugų rate – linksma, turinti puikų humoro jausmą ir jautri asmenybė. Taip kadenciją baigusią prezidentę Dalią Grybauskaitę prisimena jos komandoje dirbę patarėjai, kurie tvirtina, kad darbas Daukanto aikštės rūmuose buvo sunkus, bet įdomus.

REKLAMA

Socialiniuose tinkluose prisiminimais dalijosi D. Grybauskaitės komandos nariai Mindaugas Lingė, Liudas Zakarevičius, Rūta Kačkutė ir Goda Bacenskienė.

Išskyrė ypatingą žvilgsnį

Prezidentės vyriausiasis patarėjas Vidaus politikos grupėje M. Lingė savo įraše feisbuke akcentavo D. Grybauskaitės žvilgsnį, kurį, kaip rašo, pirmą kartą pamatė 2009 m. liepos 20 d. kai prezidentė visą politinę komandą pasikvietė į pasitarimų salę.

„Žvilgsnį, kuris visada buvo iškalbingas. Žvilgsnį, kuris klausė ir klausėsi. Žvilgsnį, kuris nuolat reikalavo tikslumo, greičio ir esmės, turinčios tilpti į tiek, kiek sugebi nenusukti akių“, – rašė M. Lingė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidentės patarėjo, D. Grybauskaitės žvilgsnis skatino nuolatinį pasitempimą ir reiklumą pirmiausia sau pačiam.

„Nors ir ne visada lengva atlaikyti, bet nesunku skaityti. Jis grūdino, bet tuo pačiu keldavo pasitikėjimą dėl būsimo sprendimo, kuris sekdavo gerai viską pasvėrus“, – prisiminimais dalijosi M. Lingė.

REKLAMA

Patarėjas tvirtino, kad per darbą su prezidente pasitaikė ir be galo linksmų akimirkų, ir dvelkiančių ramybe, nors politinė padėtis ir būdavo įtempta. M. Lingė prisiminė ir šmaikščią situaciją, kai D. Grybauskaitė dalyvavo susitikime su Izraelio premjeru.

„Atsiminsiu ir tą žvilgsnį, kur šoniniu regėjimu gebėdavo pastebėti net smulkiausias, bet ypatingos svarbos detales. Jau nekalbant apie tą, kurį tik galiu įsivaizduoti, nes deja nemačiau, bet apie jį girdėjau – kai susitikimo su Izraelio premjeru metu salėje įkyriai skraidžiusią musę tuo pačiu šoniniu regėjimu sugebėjo nusitaikyti ir pritrenkti iš pirmo bandymo pernelyg neatitraukiant dėmesio nuo pašnekovo akių“, – pasakojo M. Lingė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis patarėjas dėkojo D. Grybauskaitei už galimybę, istorines akimirkas, patirtis ir ypatingus metus.

„Buvo nelengva, bet įdomu. Buvo garbė“, – rašė M. Lingė.

Dirbo ir su Adamkumi

M. Lingė patarinėjo ne tik D. Grybauskaitei, bet dirbo ir jos pirmtako, prezidento Valdo Adamkaus komandoje. Kitame įraše buvęs prezidentūros darbuotojas rašo, kad laikas Daukanto aikštės rūmuose buvo trylika nuostabių darbinių metų jo gyvenime.

„Darbas su dviem istorinėmis asmenybėmis – vertinga patirtis už kurią esu dėkingas abiem“, – teigė buvęs prezidentūros darbuotojas.

M. Lingė dėkojo V. Adamkui, iš kurio mokėsi diplomatijos ir supratimo, kad ne viskas politikoje yra juoda arba balta. Buvęs patarėjas teigė, kad įkvėptas V. Adamkaus jo kadencijos metu išmoko plaukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėkingas Prezidentei Daliai Grybauskaitei už pasitikėjimą. Jos mokykla buvo grūdinanti, o darbo laukas ne pasivaikščiojimas parko takeliais. Šalia darbo – visada ir gyvenimiškos pamokos. Išeinu su nuostabių patirčių bagažu, vienu kitu žilesniu plauku, dėkingumu ir įsirašęs į atmintį šios nuostabios Vilniaus senamiesčio vietos vaizdinius“, – rašė M. Lingė.

Dėl prezidentės atsisakė auskarų

Prezidentės Spaudos tarnyboje dirbęs patarėjas Liudas Zakarevičius feisbuke taip pat pasidalino savo prisiminimais.

„Įžvalgi. Reikli. Sąžininga. Linksma. Empatiška. Jautri. Teisinga. Nuovoki. Žmogiška. O svarbiausia, beprotiškai mylinti Lietuvą ir dirbanti tik jai. Ir tai viso labo keli apibūdinimai, kuriuos, jeigu reikėtų, galėčiau pasakyti apie Dalią Grybauskaitę – Prezidentę, kuriai dirbau nuo pirmos dienos, kai ji grįžo iš Briuselio į Lietuvą 2009-ųjų metų pradžioje“, – taip savo įrašą socialiniame tinkle pradeda L. Zakarevičius.

REKLAMA

L. Zakarevičius tvirtina, kad pirmos pažinties metu D. Grybauskaitė jam pasakė, kad su ja dirbti bus sunku, bet įdomu.

„Ir tai buvo teisingiausia tiesa, kokią tik galima įsivaizduoti“, – rašė buvęs prezidentūros darbuotojas.

L. Zakarevičius prisiminė pirmąjį susitikimą su D. Grybauskaite 2009 m. žiemą.

„Susivėlęs, raudonais batais, su keturiais auskarais ausyse iš kitos srities atkeliavęs į pirmą susitikimą su tuomet dar Prezidente nesančia Dalia, iš jos gavau dovanų kaklaraištį“, – prisiminimais dalijosi L. Zakarevičius.

Prezidentės patarėjas tvirtino, kad D. Grybauskaitė pirmo susitikimo metu pasakė, jog L. Zakarevičiui reikėtų bent jau kuriam laikui pamiršti auskarus ir raudonus batus.

REKLAMA

„Per pirmus rinkimus buvau atsakingas už jos vizitus po Lietuvą, todėl tik išvažiavęs supratau, ką ji turėjo mintyje. Tiesa, raudoni batai išliko, o auskarai taip ir dingo visiems laikams“, – rašė L. Zakarevičius.

Nieko nebijanti prezidentė

Patarėjas prisiminė 2009 m. prezidento rinkimų metu vykusį susitikimą su rinkėjais Telšiuose. L. Zakarevičiaus teigimu, buvo prasidėjęs nemenkas vienos žiniasklaidos grupės puolimas bandant menkinti D. Grybauskaitę.

„Sėdėjome kultūros namų užkulisiuose laukdami susitikimo ir kalbėjome. Neįsivaizdavau, kad gali egzistuoti tiek politinio purvo, todėl natūraliai paklausiau: „Nebijote? Kam jums visa tai? Juk tiek purvo…”. Jos atsakymas buvo paprastas. „Aš neturiu ko bijoti – mano tėvai mirę, artimųjų neturiu, draugus labai saugau, todėl visas purvas, kuris bus, bus pilamas tik ant manęs. Esu švari ir visiškai viena...”, – pokalbio detales atkūrė L. Zakarevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitės komandos narys tvirtina, kad prezidentę visą dešimtmetį matė kaip drąsią, ryžtingą, bebaimę, tvirtą, nuoseklią ir teisingą bei mokėsi iš jos kiekvieną dieną.

„Bet svarbiausia, niekada neturėjau pagrindo abejoti. Nei idėjiniu stuburu, nei jos pasirinktu valstybės keliu, nei jos atsidavimu. Kai reikėdavo, ji būdavo griežta. Kai aplinkybės leisdavo trumpam atsikvėpti nuo darbo – jautri. Kai turėdavome galimybę bendrauti neformalioje aplinkoje – linksma, empatiška ir turinti puikų humoro jausmą“, – pasakojo L. Zakarevičius.

Prezidentūroje dirbęs vyras tvirtino, kad D. Grybauskaitė leido savo komandos nariams būti savimi.

REKLAMA

„Per tuos 10 metų sukaupta nesuskaičiuojama galybė akimirkų, kurias norėčiau atsiminti visą likusį gyvenimą. Labai tikiuosi, kad laikas jų nepaskandins ir jos visada liks širdyje“, – rašo L. Zakarevičius.

Prezidentės patarėjo teigimu, dešimtmetis D. Grybauskaitės komandoje buvo, ko gero, pats įdomiausias ir prasmingiausias gyvenime.

„Ačiū už tą galimybę dirbti kartu ir būti šalia!“ – D. Grybauskaitei dėkojo Spaudos tarnyboje dirbęs L. Zakarevičius.

Dėkojo už nepakartojamas patirtis

Padėką D. Grybauskaitei feisbuke skyrė ir kita jos patarėja Rūta Kačkutė.

„Laikas padėkoti Prezidentei! Ačiū už tai, kad 10 metų galėjau didžiuotis savo valstybe ir jos vadove“, – rašė R. Kačkutė.

Už darbą visai komandai dėkojo ir 15 metų prezidentūros Spaudos tarnyboje dirbusi Goda Bacenskienė, kuri nuo šiol yra D. Grybauskaitės konsultante.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų