REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorius palikęs Rimantas Jonas Dagys tikino, kad nekurs naujos politinės partijos, tačiau padės sustiprėti naujam, krikščioniškomis vertybėmis besiremiančiam politiniam judėjimui. Tačiau nei kas kuria tą judėjimą, nes kas prie jo jungsis, politikas kalba miglotai.

Konservatorius palikęs Rimantas Jonas Dagys tikino, kad nekurs naujos politinės partijos, tačiau padės sustiprėti naujam, krikščioniškomis vertybėmis besiremiančiam politiniam judėjimui. Tačiau nei kas kuria tą judėjimą, nes kas prie jo jungsis, politikas kalba miglotai.

REKLAMA

Seimo narys R. J. Dagys antradienį pranešė paliekantis opozicinę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakciją. Jis dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Judėjimas kuriasi natūraliai

R. J. Dagys tvirtino, kad pats neplanuoja kurti partijos, tačiau tikisi savo patirtimi padėti naujai besitelkiančiam krikščioniška morale ir tradicinėmis šeimos vertybėmis besiremiančiam judėjimui.

„Judėjimas kuriasi pats, natūraliai“, – sakė Seimo narys.

Visgi, jis neįvardijo konkrečiai kokiam judėjimui padės. R. J. Dagio teigimu, įvairūs politikai ir visuomenės veikėjai aktyviai diskutuoja apie tokios politikos poreikį, tad, R. J. Dagio, tvirtinimu, rudenį turėtume pamatyti jų susitelkimą ir judėjimo įsikūrimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje yra sveika dirva, joje yra daug žmonių, kurie mato poreikį, nežiūrint politikų nesugebėjimo to daryti, paskendimo į barnių politiką. Toje dirvoje tikrai užaugs ne vienas ąžuoliukas, o mano, kaip Seimo nario, pareiga būtų padėti jam augti“, – kalbėjo R. J. Dagys.

REKLAMA

Jis teigė, kad nesijungs prie Arvydo Juozaičio buriamo judėjimo „Lietuva yra čia“. Tačiau kokie politikai ar visuomenės veikėjais buriasi į naują judėjimą, R. J. Dagys neatskleidė. Politikas nedetalizavo ir, ar šis judėjimas taps partija ir ar su ja jis dalyvaus 2020 m. Seimo rinkimuose.

Pasak Seimo nario, tokį judėjimą paskatino ir prezidento Gitano Nausėdos rinkimų programa, kurioje jis dažnai pabrėždavo šeimos svarbą ir gerovės valstybės idėją. R. J. Dagio teigimu, tokios politikos poreikį jaučia ir visuomenė.

„Prieš liberalų pažiūrų kandidatę ženklia persvara laimėjo tradicines šeimos ir tautines <...> pažiūras atstovaujantis lyderis. Būtent to Lietuvai ir reikia.  <...> Žmonių vaivorykštinis liberalus rojus nežavi. Jie jaučia, kad tai tam tikra destrukcija“, – teigė R. J. Dagys.

REKLAMA
REKLAMA

Imigrantai paverčia Lietuvą nesaugia

Seimo nario teigimu, krikščioniškos politikos poreikis Lietuvoje yra ir dėl blogėjančios demografinės situacijos. R. J. Dagys sakė, kad nors Lietuva išgyvena ekonominį pakilimą, dėl žemo gimstamumo Lietuva prarado tiek žmonių, kiek per Antrąjį pasaulinį karą. Politikas tvirtina, kad neveiksni politika paskatino žmones emigruoti.

„Jei žmogus yra gyvas tik duona ir žaidimais, <...> jis jais gali mėgautis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, kur daugiau žaidimų“, – kalbėjo R. J. Dagys.

Pasak politiko, dėl blogėjančios demografinės padėties, Lietuvai tenka priimti imigrantus iš trečiųjų šalių ir tai, pasak R. J. Dagio, gali padėtį Lietuvoje paversti nesaugia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvių tautą ir valstybę gali ištikti krizė. Žmonės tai jaučia ir vis geriau supranta“, – tvirtino R. J. Dagys.

Paliko konservatorius

Birželio pabaigoje TS-LKD prezidiumas patvirtino Priežiūros komiteto R. J. Dagiui skirtą sankciją, kad jis kaip partijos kandidatas negalės dalyvauti kituose Seimo rinkimuose.

R. J. Dagys nubaustas už sprendimą neatšaukti parašo po pernykšte valstiečio Mindaugo Puidoko registruota įstatymo pataisa dėl vaiko teisių apsaugos bei nederamų pasisakymų apie kolegas Seime, įskaitant partijos kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę.

R. J. Dagys tuomet sakė, kad sankcijos rodo liberalią pasaulėžiūrą išpažįstančios partijos vadovybės norą išstumti neįtinkančią nuomonę. Jis šią savaitę pareiškė stabdantis narystę partijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų