REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Oksana Pikul-Jasaitienė ir Dominykas Jasaitis (Dariaus Kučio nuotr.) (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Žinoma dainininkė, grupės „OMG“ narė bei vizažistė Oksana Pikul-Jasaitienė kartu su vyru, krepšininku Simu Jasaičiu, šiandien švenčia ypatingą progą.

16

Žinoma dainininkė, grupės „OMG“ narė bei vizažistė Oksana Pikul-Jasaitienė kartu su vyru, krepšininku Simu Jasaičiu, šiandien švenčia ypatingą progą.

REKLAMA

Sekmadienį poros sūnui Dominykui sukako 4-eri, garsi šeima pasistengė ir suorganizavo ypatingą gimtadienį.

Tiesa, su sūnumi Oksana sekmadienį būti negalėjo: „Gimtadienio dar nešventėme, kadangi per sūnaus gimimo dieną buvau išvykusi į Italiją, darbiniais reikalais, tai šventę perkėlėme kitai dienai. Jau prieš pusmetį žinojau, kad negalėsiu sūnaus gimtadienio sutikti kartu.

Gimtadienį švęsime trečiadienį, savo gimtadienio gali nešvęsti, bet vaiko gimtadienį būtina. Esame suplanavę šventę vaikų žaidimų kambaryje.“

Šeima norėjo gimtadienį rengti lauke, namų kieme, tačiau su permainingais liepos mėnesio orais, tai padaryti sudėtinga: „Kadangi mūsų su vyru vestuvės buvo liepą, mes jau žinome, koks permainingas gali būti oras. Visos šventės rengtos lauke liepos mėnesį, bent jau mūsų šeimai nepasiteisino.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienais metais šventę rengiame patalpose ir tai tikrai pasiteisina. Sukvietėme daug tėvų su vaikučiais, šventė bus tikrai smagi, turėsime muilo burbulų pasirodymą, įvairiausių skanėstų, spalvotų balionų, sūnui tikrai patiks.“

REKLAMA

Moteris prisipažįsta, būti toli per sūnaus gimtadienį – išties sunku: „Vaiką palikau gerose rankose, jam tikrai netrūko dėmesio per jo gimimo dieną. Tiek močiutė, tiek tėvelis užėmė jo laiką ir jam užteko veiklos, kad negalvotų apie mano nebuvimą. Tėtis vedėsi sūnų važinėtis mašinėlėmis į parką, o vėliau leido pačiam išsirinkti dovaną žaislų parduotuvėje.

Močiutė nuo pat ryto sveikino sūnų ir siuntė man vaizdo įrašus, džiaugiausi nuotoliniu būdu. O dabar aš sveikinsiu vaiką trečiadienį. Žinoma, sunku buvo nebūti šalia vaiko per jo gimimo dieną, bet jau seniai žinojau, kad manęs laukia darbai, todėl buvau pasiruošusi morališkai. Nieko nepadarysi, kartais darbai taip susidėlioja gyvenime, bet dėl to mažylis neliko nuskriaustas, buvo apgaubtas dėmesiu.“

REKLAMA
REKLAMA

Oksana tikino, kad Dominyką stengiasi auklėti ne per griežtai, bet viskas priklauso nuo situacijos: „Kartais tikrai būnu pakankamai griežta, o kartais būnu ypatingai atlaidi ir gera. Manau, dauguma mamų yra tokios ir tai yra normalu.

Reikia auklėti, pabarti, griežtesnį žodį pasakyti, paaiškinti, kodėl negalima taip daryti, bet kartais reikia ir dėmesio nekreipti, paglostyti, suprasti, kad vaikystė yra greita ir suteikti daugiau laisvės. Tikrai leidžiu basomis per žolę lakstyti, pilstyti vandeniu ir visai kitaip dūkti.“

„Mūsų šeimoje tėčio žodis yra paskutinis, Simas griežtesnis. Kartais net šaukiu Simą, jei sūnus neklauso, nors nesvarbu, kad jo ir namuose tuo metu nebūna“, – juokėsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oksana prisipažįsta, kartais vaikas išveda ir iš kantrybės: „Juk visiems taip būna. Tokiame amžiuje charakterio demonstravimas yra ypač ryškus ir stiprus, būna visokių situacijų, bet visuomet stengiuosi susivaldyti.

Prisimenu draugės žodžius, kantrybė – tai dorybė, nuolatos juos sau kartoju ir nurimstu. Taip pat, jei šaukiu tėtį, tai Dominykas puikiai suvokia, kad kažką padarė negerai, ar manęs neklauso. Ta pozicija, kad tėtis yra griežtesnis iš tikrųjų veikia.“

Pasak Oksanos, vaikui reikia daug ką leisti, bet ir reikia paaiškinti, patarti, padėti elgtis teisingai. Moters manymu, šeimoje turi visko būti ir griežtumo, ir mielumo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų