REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas oficialiai pratęsė bendradarbiavimą su Nacionalinėje krepšinio asociacija (NBA) žaidžiančia Memfio „Grizzlies“ ekipa – socialiniuose tinkluose plinta fotografija, kaip 27-erių lietuvis deda parašą ant naujos sutarties.

Jonas Valančiūnas oficialiai pratęsė bendradarbiavimą su Nacionalinėje krepšinio asociacija (NBA) žaidžiančia Memfio „Grizzlies“ ekipa – socialiniuose tinkluose plinta fotografija, kaip 27-erių lietuvis deda parašą ant naujos sutarties.

REKLAMA

45 milijonai JAV dolerių per 3 metus – tokia yra uteniškio parašo kaina.

Vasario mėnesį iš Toronto „Raptors“ į Memfio „Grizzlies“ komandą išmainytas 213 cm ūgio milžinas naujame klube greitai rado savo vietą ir tapo vienu kertinių klubo žaidėjų.

Naujoje ekipoje jis spėjo sužaisti 19 rungtynių, ant parketo praleisdavo 27,7 minutės, per kurias vidutiniškai rinko 19,9 taško, atkovojo 10,7 kamuolio, atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

View this post on Instagram

New chapter 🙏 #grizznation #grindcity

A post shared by Jonas Valanciunas (@jvalanciunas) on

Skaičiai išties įspūdingi, todėl pasirašyta nauja ilgalaikė sutartis su lietuviu lyg ir turėtų nestebinti.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, NBA lygos analitikai įžvelgia ne tik šviesiąją, tačiau ir tamsiąją šio sandorio pusę.

Praeities lyderiais Marco Gasoliu ir Mike‘u Conley atsikračiusi Memfio ekipa verčia naują puslapį, kuriame ypatingos rolės numatytos „Grizzlies“ radiniams NBA naujokų biržoje – tai pernai 4-uoju šaukimu pakviestas 19-metis Jarenas Jacksonas jaunesnysis, bei šiemet 2-uoju numeriu pašauktas jo bendraamžis Ja Morentas.

REKLAMA

Tikimasi, kad prie šio dueto sėkmingai prisijungs ir šią vasarą 21-as biržoje pakviestas 22-ejų metų Brandonas Clarke‘as.

Jei J. Morentui bus veikiausiai patikėtas pagrindinio atakų organizatoriaus vaidmuo, tai 211 cm ūgio J. Jacksonas ir 203 cm ūgio Brandonas Clarke‘as bus tiesioginiai J. Valančiūno varžovai dėl vietos aikštelėje.

„Sakykite, ką norite apie Joną Valančiūną, bet klubas nepatiria jokios žalos, išsaugodamas jį. Jonas sudarė ekipai palankią sutartį, yra produktyvus ir vis dar ganėtinai jaunas. Taip, lietuvis – senosios mokyklos vidurio puolėjas ir nėra tviskantis pasirinkimas šiuolaikinėje NBA.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau J.Valančiūnas puikiai tiks šalia Jareno Jacksono Jr. ir Brandono Clarke’o. Ši trijulė turi kaip vienas kitą papildyti bei galės išryškinti savas stiprybes ir paslėpti silpnybes, žaisdami kartu. Dabar „Grizzlies“ turi intriguojančią priekinę liniją, kuriai galės taikyti įvairią rotaciją“, – taip situaciją vertina nuolat Memfio žaidimą ir veiksmus aprašantis „grizzlybearblues.com".

Tuo metu kitas NBA apžvalgininkas Jaredas Clemonsas tvirtina, kad uteniškis puolime trukdys atsiskleisti didžiausiems „Grizzlies“ ekipos talentams – jau prieš tai minėtiems J. Jacksonui, J. Morantui ir B. Clarke‘ui.

„Kiekviena šios trijulės ataka turėtų būti suprantama, kaip galimybė tobulėti. Tačiau „Grizzlies“ talentai aikštelėje šalia savęs turės „dinozaurą“ Valančiūną, kuris gali atimti iš jų prožektorių šviesą. Nėra jokių abejonių, kad dažniausiai nugarą į krepšį žaidžiantis vidurio puolėjas atliks nemažai metimų į krepšį, kuriuos priešingu atveju galėtų atlikti Memfio ekipos talentai. Mano nuomone, JV nelabai dera prie „Grizzlies“ kuriamo atgimimo plano“, – rašo J. Clemonsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Autorius pažymi, kad modernioje NBA eroje puolime dominuoja greiti kamuolio perdavimai, staigūs judesiai ir tolimi metimai, o lietuvis nė vienoje iš šių rolių nesijaučia pernelyg gerai.

„J. Valančiūnas nėra tokia žvaigždė, kokį mes jį matėme 19-oje „Grizzlies“ ekipos rungtynių praėjusio sezono pabaigoje. Geriausiu atveju jis yra neblogas tam tikros rolės krepšininkas, tačiau šiuolaikiniame krepšinyje jis yra atgyvena. Veikiausiai kažkam iš „Grizzlies“ ekipos toks jo vaidmuo tiko, todėl buvo nuspręsta lietuvį pasilikti. Kiekvieną dieną jis yra vis mažiau reikalingas tokiam krepšiniui, kokį šiandien matome NBA lygoje“, – samprotavo amerikietis.

REKLAMA

Visą šią situaciją bene geriausiai apibūdina „ClutchPoints“ apžvalgininkas Jackas Winteras.

„Labiausiai džiugina tai, kad „Grizzleis“ ir Valančiūnui pavyko pasiekti susitarimą, kuris finansiškai tenkina abi puses. Visgi, galiausiai Memfio ekipai teks pasirinkti, kuria kryptimi eiti – stengtis kovoti dėl pergalių ir suteikti daug žaidimo laiko lietuviui, ar visgi geriau paaukoti jo minutes komandos talentų vardan. Žinoma, pastaruoju atveju tikėtis pergalių jau dabar būtų naivu, tačiau J. Jacksonui, B. Clarke‘ui ir J. Morentui kiekviena aikštelėje praleista minutė bus labai svarbi. Ši trijulė – tai „Grizzlies“ ateitis, kurią reikia kurti jau šiandien“, – akcentavo J. Winteras.

REKLAMA

Ką gi, artėjantis sezonas Memfyje bus labai įdomus ir naujasis „Grizzlies“ strategas Tayloras Jenkinsas tikrai turės dėl ko pasukti galvą.

Tuo metu J. Valančiūno prieš naujo NBA sezono pradžią dar laukia patriotiška misija – su Lietuvos nacionaline vyrų krepšinio rinktine kovoti dėl pergalių planetos pirmenybėse Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų