REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Laisvė pati atnaujino savo senus baldus  (nuotr. asm. archyvo)

Jau penkerius metus užsienyje gyvenanti lietuvaitė Laisvė daugiau nei tris metus svajojo apie savo senų baldų atnaujinimą. Vieną dieną užsibrėžusi sau tikslą, moteris pati įgyvendino ilgai lauktą svajonę.

13

Jau penkerius metus užsienyje gyvenanti lietuvaitė Laisvė daugiau nei tris metus svajojo apie savo senų baldų atnaujinimą. Vieną dieną užsibrėžusi sau tikslą, moteris pati įgyvendino ilgai lauktą svajonę.

REKLAMA

Kaip tv3.lt portalui pasakoja pati Laisvė, savo baldus ji nusipirko iš vienos sendaikčių parduotuvės, tačiau taip niekada ir nepasiryžo jų atnaujinti.

Viziją matė kelerius metus

Vieną dieną Laisvė nusprendė, kad vis dėlto atėjo laikas iškelti sau iššūkį ir pačiai pabandyti atnaujinti tokius baldus.

„Pasakiau, kad nebūsiu aš, jeigu nepadarysiu to, ko noriu jau seniai, jų viziją mačiau jau kelerius metus. Supykau ir nuvažiavau susipirkti priemonių, kurių reiktų senų baldų prikėlimui naujam gyvenimui“, – sako moteris.

Laisvė patikina, kad specialaus prekių sąrašo parduotuvėje ji neturėjo, tiesiog skaitė tai, kas yra užrašyta ant etikečių. Ji nusipirko švitrinio popieriaus, teptukų, dvi dažų spalvas ir viršutinio sluoksnio dažų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai viską turėjau sau prieš akis, įsižiebė dar didesnis noras pradėti ir kuo greičiau pamatyti rezultatą.

Baldų šveitimas ir seno lako nuėmimas iš pradžių patiko, kol nepriėjau kėdžių. O ten laukė pagaliukų pagaliukai... Per dieną baigiau ir pasiruošiau viską. Pirmasis tepimas buvo lengvas, daug pastangų nereikalavo. Tik laukimas, kol jis išdžius, vedė mane iš proto“, – pasakoja pašnekovė.

REKLAMA

Sunkiausia buvo su kėdėmis

Laisvė atvirauja, kad jau pirmieji baltos spalvos tepimai buvo sėkmingi ir moteris iš karto suprato, jog baldai tikrai iš karto atsigaus ir bus gražesni.

Pasak jos, lengviausias ir maloniausias dažymas buvo stalo paviršius. Iš pradžių moteris galvojo jį daryti vienspalvį ir pilką, bet, pradėjus braukti teptuku, pamatė jo paliekamas žymes, kurios lyg ir palieka sendinto paviršiaus efektą.

„Nusprendžiau, kad taip ir paliksiu. Kai stalą baigiau, ėmiausi kėdžių dažymo balta spalva. Tada vienu metu, jau buvau supykusi, pavargusi, mečiau teptukus ir pagalvojau, kodėl jos negali būti tik iš dviejų dalių“, – juokiasi Laisvė.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius baldus turi tik ji

Vis dėlto netrukus moteris susikaupė ir pabaigė dažyti visas kėdes. Dar vienas iššūkis, su kuriuo susidūrė moteris – kėdžių aptraukimas. Tačiau ir tam ji rado puikią išeitį, lovos užklotą.

„Kėdės aptrauktos su lovos užkloto medžiaga, nes nuėjus į parduotuvę užsisakyti tokių, kokių noriu, man pasakė, jog reikės laukti apie dvi savaites. Ir vėl laukti? Na, jau ne. Sukarpiau lovos užklotą ir buvo puikus sprendimas“, – sako ji.

Nors kai kuriems toks baldų dažymas ir atnaujinimas gali pasirodyti itin lengva užduotimi, Laisvė patikina, kad tai yra dešimties dienų sunkus darbas, kuris pareikalavo daug kantrybės ir susikaupimo.

„Kai pagaliau viską sustačiau į vietas, negalėjau atsidžiaugti. Pastangos, laikas ir kantrybė tikrai verti tokių rezultatų, kokius matau. Taip gera, taip gražu, nes tokius baldus turiu tik aš“, – šypteli Laisvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų