REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos likus vos kelioms dienoms aiškėja daugiau detalių apie ceremoniją ir vis daugiau Lietuvai svarbių asmenų gauna kvietimus į šį renginį.

Iki išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos likus vos kelioms dienoms aiškėja daugiau detalių apie ceremoniją ir vis daugiau Lietuvai svarbių asmenų gauna kvietimus į šį renginį.

REKLAMA

Pagrindinis inauguracijos tikslas, anot organizatorių, pradėti naują Lietuvos raidos etapą kartu.

Į šventę kviečiami ir pramogų pasaulio atstovai – Jonas Nainys, dizaineris Juozas Statkevičius, etiketo specialistas Giedrius Drukteinis. Garsenybės šia džiugia žinia dalijasi ir socialiniuose tinkluose.

„Organizuodami inauguracijos iškilmes, siekiame pasakyti, kad Lietuva yra viena. Nesvarbu, kur gimėte – prie rugių lauko ar jūros, kur esate, kur mokėtės – liepos 12 d. išrinktajam prezidentui ištarus priesaiką tautai, kviečiame kiekvieną pilietį švęsti naują valstybės raidos etapą kartu“, – žurnalistams Prezidentūroje sakė Inauguracijos komisijos pirmininkė Algė Budrytė.

Jos teigimu, iškilmes siekiama padaryti demokratiškomis, norima kiekvieną Lietuvos pilietį padrąsinti aktyviau dalyvauti Lietuvos valstybės gerovės kūrime.

REKLAMA
REKLAMA

Džiugesio, dėl dalyvavimo neslėpė ir pramogų pasaulio atstovai. Jonas Nainys instagramo istorijose parodė savo kvietimą ir teigė, kad kartu su juo į šventinį vakarą vyks žmona Simona Nainė.

REKLAMA

Dizaineris Juozas Statkevičius taip pat pasidalijo kvietimo nuotrauka, o po ja trumpai brūkštelėjo „Laimingas“.

Tiesa, kvietimai į liepos 12-osios vakarą vyksiančią naujojo Prezidento inauguracijos šventę daugeliui svečių užminė mįslę – kokius drabužius rinktis, norint „pataikyti“ į aprangos kodą, kuris nurodytas „vakarinis-šventinis“?

Etiketo specialistas Giedrius Drukteinis sako, kad toks aprangos kodo pavadinimas išties rimtas iššūkis, norintiems atrodyti tinkamai, todėl jis nusprendė pasiaiškinti, ką reiškia toks nurodytas aprangos kodo tipas ir ką reikėtų rengtis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ponų dilemos – kvietime į naujojo Prezidento inauguracijos vakarą nurodytas aprangos kodas „vakarinė-šventinė“, o tai privertė suraukti antakius klausiant savęs „kas čia per žvėris?“

Nežinau tokio kodo, o tai reiškia, kad Lietuvoje niekas to nežino. Ir prasidėjo žurnalistinis tyrimas.

Iš pradžių pakalbėjau su vienu tipo specialistu, susiginčijom, nes aš linkau prie „cocktail“, o jis – „black tie“.

Tada pabandėme išversti tą terminą atgal į anglų kalbą, gavosi „semi-formal“, kas tokiomis progomis niekaip nedera. Tada nusižeminau ir pažiūrėjau internete ir apstulbau nuo lietuviško „specialistų“ briedo srauto ir klaidų („coctail“, ane?) – nieko neradau, tik laiką sugaišau (geriausias tekstas šia tema – mano paties „Kam buvo išrasti aprangos kodai?“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai visiškai nusižeminau ir paskambinau į pačią Prezidentūrą, kur išgirdau, kad tokia formuluotė yra bandymas nusakyti kažką tarp „black tie optional“ bei „cocktail attire“.

Taigi, tinka visi kostiumai ir bleizeriai, o moterų sijonai – 2 cm aukščiau ar žemiau kelių. Kainavo pastangų, nieko nepasakysi, tačiau bent jau viena bėda – jau ne bėda“, – viešai rašo G.Drukteinis.

Skaičiuojama, kad inauguracijos iškilmės kainuos apie 60 tūkst. eurų, pakviesta apie 2 tūkst. svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų