REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį trokštate palepinti savo šeimą gardžiais gaminiais? Drauge su portalo skaitytojais dalinamės nostalgišku močiutės receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

Savaitgalį trokštate palepinti savo šeimą gardžiais gaminiais? Drauge su portalo skaitytojais dalinamės nostalgišku močiutės receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

REKLAMA

Bulviniams koldūnams reikės: bulvės: 400 gramų; miltai: 300-350 gramų; manų kruopos: 2 šaukštų; kiaušiniai: 1; druska.

Įdarui: vištienos filė: 250 gramų; svogūnai: 1; druska; juodieji pipirai; šaltas vanduo: 30 mililitrų.

Patiekimui: grietinė; kepti svogūnai; kepta šoninė; sviestas.

GAMINIMAS

Pirmiausia iš bulvių pagaminame bulvių košę, leidžiame jai visiškai atvėsti. Tuomet į sustingusias bulves įpilame manų kruopos bei įmušame kiaušinį, gerai sumaišome.

Tada supilame miltus į bulvių mišinį, suminkome minkštą tešlą bei paliekame ja pastovėti pusvalandžiui. Supjaustome vištienos filė bei svogūnus į mažus gabaliukus bei susmulkiname.

REKLAMA
REKLAMA

Pasūdome bei papiriname maltą mėsą, įpilame šalto vandens, gerai sumaišome.

Po to pabarstome darbo paviršių miltais, padaliname tešlą lygiomis dalimis, iš kiekvienos išmaišome tešlą. Viduryje įdedame 1 valgomąjį šaukštą vištienos ir juos formuojame apvaliai, sukdamos juos į rutulius.

Paskui verdame koldūnus sūdytame verdančiame vandenyje, jie turėtų iškilti į paviršių. Sumažinusios ugnį nuo iškilimo koldūnus verdame dar maždaug 8-10 minučių.

Patiekiame išvirtus mėsos koldūnus su grietine, keptais svogūnais, kepta šonine arba sviestu. Skanaujame!

Šaltinis: worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų