REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Rimvydas Širvinskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Turbūt daugumai sunku įsivaizduoti gyvenimą be išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ar kitų elektroninių priemonių. Šiais laikais visas gyvenimas „verda“, būtent ten. Žymus keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius metė sau iššūkį ir nusprendė, kad tris dienas praleis be telefono.

27

Turbūt daugumai sunku įsivaizduoti gyvenimą be išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ar kitų elektroninių priemonių. Šiais laikais visas gyvenimas „verda“, būtent ten. Žymus keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius metė sau iššūkį ir nusprendė, kad tris dienas praleis be telefono.

REKLAMA

Apie šį žingsnį jis pranešė socialiniame tinkle „Facebook“, žinutėje jis atsisveikino su savo sekėjais ir išėjo tariamų „atostogų“.

„Ate! Dingstu 3 dienoms – iki penktadienio vakaro. Kada paskutinį kartą buvote be ryšio (tiesiogine to žodžio prasme) ir interneto bent tris dienas? Aš gal 13-os metų, kai į kelionę bijojau vežtis savo telefoną „Philips Diga“ (tokią plytą, plytą, kurią atidavė tėtis). Tada išgyvenau, bet dabar... Porą dienų planavau, visus informavau, kad nebūsiu pasiekiamas (mamai sakiau net tris kartus), mąsčiau, ką veiksiu vienui vienas su savo mintimis, įsidėjau tris knygas (jei pirma ir antra nebūtų įdomios), suskirsčiau kolektyvui darbus, ryt į parduotuvę sužinoti dienos naujienų eisiu pirkti laikraščio. Žodžiu, panika! Telefonas keliauja į viešbučio seifą, laikas atiduoti.

Neliūdėkit be manęs! Na, ir pabandykit save įsivaizduoti mano vietoje, kai internetas yra mano darbas ir gyvenimas, o mama panikuoja man nepaskambinusi penkias valandas. Aš grįšiu pailsėjęs“, – brūkštelėjo Rimvydas. Vyras savaitgalį praleido Birštone ir kaip pats teigia, kad tai buvo vienos geriausių jo atostogų. Savo patyrimais jis taip pat pasidalijo socialiniame tinkle.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš grįžau! Nesakykit, kad labai pasiilgot – aš irgi to nepasakysiu. Tris dienas buvau be telefono ir visų kitų ryšio su pasauliu priemonių. Telefonas buvo užrakintas seifuke. Ir žinote, būdamas offline daug visko supratau ir net pripažinau, kad darau tą patį. Internetas mus visus užvaldė, per jį neįmanoma pailsėti!

REKLAMA

Tos trys dienos buvo mano vienos geriausių poilsio dienų nuo pat paauglystės. Kai nieko neturi padaryti, paskaityti, atrašyti, kai neskaitai, kas vyksta pasaulyje ir dėl to nepyksti ir nereiški savo nuomonės, kai nesapnuoji naktį to, apie ką prieš miegą skrolinai telefone, kai ryte pabudęs iškart keliesi, o ne skaitai kas ką parašė, padarė, išsiskyrė“, – pasakoja kelionių organizatorius.

„Būdamas be telefono supratau, kokie mes: SPA laukiant masažo visi telefonuose, po masažo poilsio kambaryje visi telefonuose, restorane porelė kojomis susikabinusi po stalu, virš stalo telefonuose, per vidurį padėtas maistas. O aš visur su knyga, su savo mintimis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą parą buvo keista ir sunku, trečią nebenorėjau susigrąžinti telefono. Be jo taip gera. Pabandykit!!! Nebūtinai vieni – su antra puse, tėčiu mama, vaiku. Kai akys nebus telefone, apsidairysite aplink. Kai mintys nebus telefone, pradėsite daug daugiau kalbėtis su artimuoju“, – pridūrė jis.

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, kad anksčiau portalui Rimvydas Širvinskas-Makalius atskleidė, kur galima nebrangiai pailsėti. Vienas sėkmingiausių kelionių organizatorių Lietuvoje Makalius pasakoja, jog populiariausios atostogos yra poilsis prie jūros.

„Dažnai žmonės renkasi apsistoti viešbutyje arba namuke, galbūt, net kempinge“ , – pasakoja Rimvydas. Tačiau vyras priduria, kad jis neatmestų galimybės atostogas praleisti ir ne pajūrio kurorte. „Tai yra Birštonas, Druskininkai ir Anykščiai. Yra daugybė Lietuvos miestų, kuriuose galėtum gauti aukščiausios klasės SPĄ paslaugas ir pigesnes sanatorijas, ir net patį pigiausią apgyvendinimo sektorių. Yra įvairiausių būdų, kur būtų galima praleisti atostogas, norint neišleisti daugybės pinigų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dauguma žmonių grįžę iš atostogų, kurias praleido pajūrio kurorte, skundžiasi, jog ten be galo brangu, pradeda lyginti kainų skirtumus su populiaria atostogų lokacija – Turkija. Rimvydas sako, jog žmonės pradeda ieškoti panašumų su skirtingų žvaigždučių viešbučius ir neatsižvelgia į kelionės laiką. „Tarkime, 5 žvaigždučių viešbutis Turkijoje kartais gali būti net nepanašus į 3 žvaigždučių viešbutį Palangoje, arba jie gali būti tolygūs. Lietuvoje iš tiesų yra aukštesnė apgyvendinimo kokybė, nei užsienyje“ , – atskleidė kelionių organizatorius.

Vyras priduria: ,,Mano manymu, dažniausiai mes neįskaičiuojame to kelionės laiko, keliaujant į užsienį.“ Anot Rimvydo, atostogos Lietuvoje nebūtinai turi būti brangus malonumas. „Tai gali būti ir paprasčiausias išvykimas prie ežero su palapinėmis, žinoma, ten, kur leidžiama jas statyti. Taip pat, mes visi turime draugų, kurie turi sodybas. Todėl net ir aš pats važiuoju pigiai savaitgalį leisti pas draugus – sodyboje prie ežero. Aš neatmesčiau ir vienadienių kelionių Lietuvoje. Siūlau pasivaikščioti Panemunės keliu.“

REKLAMA

Susiruošus vykti atostogauti, labai svarbu atsižvelgti į visų šeimos narių poreikius. „Šeimoms reikia nepamiršti vieno dalyko, kai keliauja du tėveliai ir vaikai. Jie nori ne tik ledų ir kažkokio veiksmo, bet jie galbūt nori ir vandens pramogų, ar dar kažko, tai aš siūlyčiau visai šeimai gražiai susėsti prie stalo ir pasikalbėti, ko jie nori iš atostogų. Labai svarbu, kad ir į vaikų norus būtų atsižvelgiama. Tėtis, galbūt, norės aktyviau, o mama – pasyviau. O gal ir atvirkščiai“ , – savo patarimais dalijasi vyras.

Lietuvoje permainingas oras gali sujaukti visus planus, tačiau kelionių organizatorius pataria dėl to nesijaudinti. „Aš siūlyčiau nepergyventi dėl oro. Man kuo toliau, tuo labiau patinka lietingi orai. Saulė iš tikrųjų labai vargina – gal ne daug kas man pritars. Atrodo, kad išvažiavau pailsėti, pragulėjau visą dieną saulėje, nieko neveikiau, galbūt skaičiau knygą. O vakare, nusileidus saulei, jaučiuosi toks pavargęs, tai kartais ir tos apniukusios dienos Lietuvoje mums yra labai naudingos. Tiesą pasakius, kad aš geriausiai pailsiu, tuomet kai būna apsiniaukę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų