REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

7 metų berniukas išgelbėjo sesei gyvybę, kai baseine ją ištiko priepuolis. Morgan Smith (20) priepuoliai prasidėjo dar paauglystėje. Paprastai ji jaučia, kai artėja priepuolis, nes jai pradeda skaudėti pilvą ir svaigti galva.

7 metų berniukas išgelbėjo sesei gyvybę, kai baseine ją ištiko priepuolis. Morgan Smith (20) priepuoliai prasidėjo dar paauglystėje. Paprastai ji jaučia, kai artėja priepuolis, nes jai pradeda skaudėti pilvą ir svaigti galva.

REKLAMA

Tačiau praėjusį ketvirtadienį priepuolis ją ištiko labai staiga, kol mergina plaukiojo savo namų baseine Džordžijos valstijoje, JAV.

Morgan mažasis broliukas, Aidenas McCullough greit prie jos pribėgo ir ėmė šauktis į pagalbą Morgan tėtį, Benji, kuris ištraukė ją iš vandens.

Kai septynmečio Aideno McCullough vyresnioji sesuo Morgan Smith šeimos namų baseine patyrė priepuolį, berniukas prie jos pribėgo ir ėmė šauktis pagalbos.

Tai buvo jau ne pirmas kartas. Morgan (20) priepuoliai prasidėjo paauglystėje, tačiau jų priežastis yra nežinoma.

Paprastai mergina jaučia, kai vienas jų artėja.

Tačiau šį kartą viskas buvo kitaip. Nebuvo jokio įspėjimo, viskas nutiko netinkamoje vietoje ir ji prarado sąmonę.

REKLAMA
REKLAMA

Morgan lengvai galėjo nuskęsti, bet, laimei, jos mažojo broliuko pagalbos šauksmas buvo išgirstas ir jų tėtis Benji greitai išbėgo išgelbėti dukters.

REKLAMA

Praėjusį ketvirtadienį buvo labai karšta diena ir Morgan norėjo atsivėsinti.

Ji atsisėdo ant apatinio šeimos baseino laiptelio, mėgavosi vėsiu vandeniu ir visai nesuprato, kodėl jos mama ir sesė ragina ją lipti iš ten lauk.

„Visai nejaučiau, kad artinasi priepuolis.“ – „DailyMail.com“ sakė Morgan. – „Stovėjau ten ir spoksojau į vieną tašką, lyg apsvaiginta, lyg mano sąmonė būtų kažkur kitur.“

Paprastai prieš priepuolį Morgan pradeda skaudėti pilvą ir svaigti galva. Tačiau šį kartą ji jautėsi puikiai ir nekreipė dėmesio į savo šeimos narių raginimus lipti lauk iš baseino.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet Morgan nualpo.  Ji neprisimena, kas nutiko po to, tačiau jos mažasis broliukas tikrai to nepamirš dar daug metų. Aidenas nuskubėjo pas savo sesę.

„Man sakė, kad jis tegalėjo klykti lyg išprotėjęs, kol kažkas ateis manęs išgelbėti.“ – sako Morgan. – „Mano tėtis išbėgo į lauką ir puolė į baseiną manęs ištraukti.“

Kai Morgan tėtis išbėgo į lauką, jis pamatė, kaip Aidenas ją laiko, užkritusią ant mažo berniuko kūnelio.

Tėtis ištraukė ją, visą suglebusią, ir saugiai paguldė ant baseino krašto. Laimei, priepuolis greitai praėjo ir Morgan netrukus atsigavo.

„Žinojau, kad man viskas gerai. Tą akimirka tik laikiau apsikabinusi Aideną ir begalėjau nustoti verkti.“ – sako Morgan. – „Nes jei jo nebūtų buvę šalia, viskas galėjo būti kitaip.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Morgan neturi medicinos draudimo – jos prašymas jau kelis kartus buvo atmestas, todėl ji nevažiavo į ligoninę ir jos priepuoliams ir alpimui niekada nebuvo nustatyta jokia diagnozė.

Tačiau po kelių dienų Morgan ištiko dar vienas priepuolis – kaip ji pati sako, daug sunkesnis, jai būnant virtuvėje.

Situacija buvo tokia sunki, kad jos susirūpinęs tėtis nuvežė ją į ligoninę. Morgan nebuvo nustatyta jokia diagnozė, bet jai buvo paskirta vaistų, kuriais gydomi epilepsijos priepuoliai.

Vaistai padeda, ir dabar ji jaučiasi geriau, bet be suaugusiojo priežiūros jai nebeleidžiama artintis prie vandens.  Aidenui neužteko jėgų ištraukti sesę iš vandens, bet jo dėka Morgan šiandien – gyva ir sveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų