REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šamanas iš Jakutijos Aleksandras Gabyševas jau 4 mėnesius keliauja šalia autostradų į Maskvą, iš kur 2021-aisiais planuoja „išvaryti Vladimirą Putiną“. Dabartinį Rusijos prezidentą jis laiko tamsiųjų jėgų atstovu, su kuriuo kovoti gali tik atitinkamas galias turintis šamanas.

Šamanas iš Jakutijos Aleksandras Gabyševas jau 4 mėnesius keliauja šalia autostradų į Maskvą, iš kur 2021-aisiais planuoja „išvaryti Vladimirą Putiną“. Dabartinį Rusijos prezidentą jis laiko tamsiųjų jėgų atstovu, su kuriuo kovoti gali tik atitinkamas galias turintis šamanas.

REKLAMA

Per jau beveik 2 tūkst. nukeliautų kilometrų A. Gabyševas pabendravo su šimtais vairuotojų, vaizdo įrašai su jo „pamokslais“ surinko daugiau nei milijoną peržiūrių „YouTube“. Mieste, kuriame jis netrukus turėtų pasirodyti, opozicija ruošia „mitingą-sutikimą“.

Kartu su savimi vyras tempiasi ir visą užgyventą turtą – savadarbiame karutyje jis susikrovė apie 100 kilogramų daiktų.

Pakeliui – bendravimas su gerbėjais

„Aš iš Jakutsko, man 51-eri metai. Turiu aukštąjį išsilavinimą, Jakutijos universiteto istorijos fakultetas, tačiau pagal specialybę nedirbau. Buvau suvirintoju, kiemsargiu – darbinės profesijos“, – „Sibiro realijų“ žurnalistui prisistatė vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Dalį kelionės jis praleido kartu su kitu pakeleiviu – Aleksandru. Šis žiniasklaidos dėmesio baidosi – jo tikslas yra apkeliauti pasaulį autostopu. Sutikęs pas Putiną keliaujantį šamaną jis nusprendė bent dalį kelio nueiti kartu.

REKLAMA

„Šamanas“ prisipažino, kad įgyvendinti misiją tampa vis sunkiau dėl užgriuvusio populiarumo. „Mums per dieną reikia nueiti mažiausiai 20 kilometrų, kad įtilptume į grafiką. Tačiau dėl pauzių (mes taip vadiname sustojimus pabendrauti) šį atstumą pavyksta įveikti tik per kokias 8 valandas. Patys matote, liaudies meilė – ką čia jau padarysi?“ – skėsčioja rankomis vyras.

„Sibiro realijose“ rašoma, kad per 5 kilometrus, kuriuos žurnalistas nuėjo kartu su abiem Aleksandrais, prie jų buvo sustojusios nusifotografuoti bent 11 mašinų vairuotojai ir vienas motociklininkas, dažnas vairuotojas sveikina keliautojus garsiniais signalais. Pasak leidinio, vien kelionės kartu metu žmonės vyrams paaukojo 2 tūkst. rublių (apie 28 eurus), davė maisto, gėrimų ir vaisių. Dauguma sustojusiųjų norėjo kartu nusifotografuoti – Aleksandras tapo tikra socialinių tinklų įžymybe.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių aš pinigų atsisakydavau. Tačiau žmonės pradėjo pykti, įsižeisdavo, tai pradėjau imti. Dabar už tuos pinigus viešbučiuose apsistoju, kada pasitaiko pakeliui. Jeigu liaudis padeda, reiškia reikia eiti toliau“, – aiškino savo filosofiją vyras.

Daugelis sutiktųjų Sibire palaiko vyrą ir yra nepatenkinti V. Putino valdymu, rašoma „sibreal.org“. Priežastys – žmonės jaučiasi grobstomi, nėra darbo. „Vis tik tie turtai, kuriuos surenka iš žemės, nors 50-70 proc. turėtų ir likti toje žemėje, savivaldos biudžete. Pas mus, Gazimuro-Zavodskij rajone (šiame rajone yra išsidėstę didžiausi aukso Užbaikalės telkiniai, auksą išgauna oligarchų V. Potanino, O. Deripaskos ir R. Abramovičiaus valdomas „Nornikel“, – red. past.), visi keliai jau turėtų būti auksiniai. Aukso daug išgaunama, tačiau nieko nelieka, viskas išnyksta, – pasakojo leidiniui pakeliui sutiktas vietos gyventojas Andrejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp Aleksandro gerbėjų yra ir tų, kurie palaiko V. Putino politiką. „Aš palaikau Aleksandrą. Ir Putiną taip pat palaikau. Manau, kad iš tos būklės, kurioje šalis buvo, jis vis tiek kažkiek pakėlė. Man patinka, kad Aleksandras nebijos savo nuomonės pasakyti – tai aš palaikau. Stiprus žmogus, šaunuolis! Pas mus jo jau laukia“, – cituojamas vienas pakeliui sustojęs vairuotojas iš Buriatijos.

Apie Putiną ir valdžios padalijimą

Kelionės metu jis papasakojo ir savo gyvenimo filosofiją, atskleidė kelionės tikslus.

„Demokratija turi būti be baimės. Dabar žmonės bijo kalbėti, bijo, kad juos atleis, atims atlyginimus. Paprasčiausiai pas mus valdžios galia yra neribota, demoniška. Liaudis yra dirbtinai į depresiją panardinta. Natūralią depresiją žiniuonis vienu mostu išgydys, o šitą, dirbtinę, – tik kerėjimas. Burtininkas primetė savo baimės iliuziją, depresiją visai šaliai, tačiau baltasis burtininkas – toks, kaip aš – gali tuos kerus išsklaidyti. Politikas čia naudos neduos, tik kerai prieš kerus.

REKLAMA

Putinas tokį patį valstybingumą bando stiprinti visame pasaulyje – Šiaurės Korėjoje, Sirijoje… O Europos šalyse, JAV valdžia yra kontroliuojama liaudies valdžia. Trumpas Amerikoje bando sutrikdyti balansą, tačiau kol kas neišeina. Balansas turi būti – tarp valstybės valdžios ir liaudies. Ir kova už balansą vyksta, dažnai, taip, kruvinais metodais, jeigu tironiški valstybės režimai neleidžia demokratiniu būdu sutramdyti jų valdžios. Ir Putinas gins valstybingumą, kurį mes dabar pabandysime subalansuoti liaudies valdžia“, – pasakojo „šamanas Aleksandras“.

Aleksandro netrukus laukia sutikimas Čitojo – didžiausioje gyvenvietėje, kurią jis kol kas yra pasiekęs. Ten žadama surengti jo garbei opozicijos mitingą. „Šamanas“ tikisi, kad susirinks daugiau žmonių, kuriems ir bus „pasakyti magiški žodžiai“. „Vėliau pakils Irkutskas, Krasnojarskas, Novosibirskas ir taip toliau. Tai priklauso nuo pačių čitiečių, visa Rusijos viltis juose. Jeigu pavesite, Rusija jau nepakils. Aš tai eisiu, net jeigu ir nepavyks susirinkimas. Eisiu toliau, kaip drugelis į liepsną, kol nesudegsiu – jeigu Dievas taip nuspręs“.

REKLAMA

Vyras tvirtina, kad Rusijoje yra sunaikintas valdžios pasidalijimo balansas. Nėra demokratinių rinkimų, neveikia teismai. „Todėl ir atsiranda šamanas-karys, kad atstatytų harmoniją. Aš dabar einu ir šiuolaikinių technologijų dėka visiems apie save, savo idėjas pasakoju. Ten senas (rodo į priekį), o ten naujas (atsisuka atgal). Aš taip ir einu, naują pasaulį iš paskos nešu. Po šių pokyčių visos šalys užsimanys gyventi taip, kaip mes“, – aiškino vyras.

Aleksandras nemato problemų ir tame, kad nuo Rusijos gali atsiskirti kai kurie regionai – „kaip 90-aisiais nuo Sovietų Sąjungos“.

„Jeigu Rusija bus laisva šalimi, besivystančia, atvirkščiai, pas mus eis, ieškos sąjungų. Kam baimintis atsiskyrimo? Seniai jau XXI amžius už lango, niekas jau nestato imperijų, kaip XVIII amžiuje. Tik mūsų marazmatikai. Kur ir kas dėsis? Liekam kartu, prekiaujam, bendradarbiaujam, mylim vienas kitą. Patys savo žemėse valdysim“, – pasakojo Aleksandras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man Putino pasitraukimas bus pergalė. Svarbiausia nugalėti demoną, o žmonės su žmonėmis patys susitvarkys. Atsiras stipresnių už sečinus ir medvedevus, atsiras protingesnių. Kitos partijos atsities, tegul Žirnovskis eina, Ziuganovas, Navalnas – pirmyn. Svarbiausia, kad jie yra žmonės, tegul eina į valdžią, o ten jau liaudis išsiaiškins, kurį išrinkti“, – įsitikinęs V. Putiną nuversti norintis sibirietis.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų