REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
70
Ilona Juciūtė (nuotr. facebook.com)

Jau rytoj, šeštadienio rytą, TV3 žiūrovus iš lovų ir vėl vers kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Trys gero maisto ekspertai Ilona Juciūtė, Gidonas Šapiro-Bilas ir šrilankietis Dilanas Dampella Gamage jau antrą vasarą iš eilės leidosi į naujų skonių paieškas visoje Lietuvoje.

70

Jau rytoj, šeštadienio rytą, TV3 žiūrovus iš lovų ir vėl vers kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Trys gero maisto ekspertai Ilona Juciūtė, Gidonas Šapiro-Bilas ir šrilankietis Dilanas Dampella Gamage jau antrą vasarą iš eilės leidosi į naujų skonių paieškas visoje Lietuvoje.

REKLAMA

Visuomet besišypsanti ir žiūrovų mylima kulinarė Ilona po pirmojo „Maisto kelio“ sezono davė sau pažadą iki antrojo sezono atsikratyti papildomų kilogramų ir šiandien, po sunkaus darbo su savimi, ji jau gali džiaugtis pasiektais rezultatais.

Kulinarė, knygų autorė ir TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė žiūrovų simpatijas pelnė savo nuoširdumu ir iš veido nedingstančia šypsena. Tačiau nepaisant savo žavesio, ji visada svajojo atrodyti šiek tiek dailiau. Moteris niekuomet neslėpė, jog jos kūno linijos buvo itin moteriškos, tačiau visuomet švytėjo pozityvumu ir nesislėpė po beformiais drabužiais.

„Visuomet kartodavau savo firminę frazę „arba atrodai kaip nori, arba valgai ką nori“. Mano darbe mane kasdien supa daug gardaus maisto, o ypač keliaujant su „Maisto kelio“ projektu. Sunku atsispirti, kuomet kasdien tenka lepintis visokiausiais skanumynais. Juolab, jog mano arkliukas yra desertai – nuo įvairiausių tortų, iki griliuje keptų keksiukų. Mėgstu improvizuoti ir ieškoti naujų skonių, o tai tikrai nėra į naudą figūrai“, - teigia žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi pasibaigus pirmajai kulinarių kelionių ekspedicijai su „Maisto keliu“ laidos vedėja metė sau iššūkį – susibalansuoti mitybą, pradėti sportuoti ir pasidailinti figūrą.

REKLAMA

„Niekuomet nesigėdijau savo kilogramų. Man nesvarbu, sverčiau 60 ar 120 kilogramų – mylėčiau save vienodai. Tačiau noriu jaustis gerai, todėl pati sau išsikėliau iššūkį – numesti 15 kilogramų“, - sako Ilona.

Prieš daugiau nei puse metų virtuvės šefė pradėjo reguliariai lankytis sporto klube ir su treneriu susidėliojo individualią sporto programą, kurios dėka moteriškos kūno formos pradėjo dailėti, o nereikalingi kilogramai – kristi.

„Labai ryžtingai tam nusiteikiau, atsakingai ruošiausi ir rinkausi sporto klubą, kuris būtų erdvus, modernus ir draugiškas visiems bendraminčiams. Šiandien galiu džiaugtis numestais kilogramais, tačiau rezultatai neatėjo lengvai. Už motyvaciją ir patarimus esu dėkinga treneriui Modestui Kungiui, tačiau, kai manęs paklausia kaip man tai pavyko, atsakau, kad viskas įmanoma, tik tai reikalauja daug darbo su savimi ir netinka valgyti kiaušinius, kurie yra torto biskvite“, - juokiasi Ilona.

REKLAMA
REKLAMA

Tad antrajame „Maisto kelio“ sezone Ilona įvairiausiuose šalies kampeliuose maistą ragauja su malonumu, tačiau sykiu – ir su saiku. Antrojoje projekto laidoje kūrybinės komandos laukia įspūdinga kelionė po Utenos apskritį.

Utenos apskrities kulinariniai atradimai

Prabudę miškų apsuptyje esančio „Harmony Park“ komplekso viloje, „Maisto kelio“ trijulė Ilona, Bilas ir Dilanas dieną pradės nuo gardžių pusryčių terasoje. Aptarę pirmos kelionės įspūdžius ir pasportavę kartu su kūrybine komanda, jie išvyks į pagrindinį „Harmony Park“ viešbučio pastatą,

kuriame pasimėgavę SPA malonumais, susitiks su poilsio ir pramogų komplekso vadove Dalia Trainyte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įkūrėjas Augustinas Rakauskas sumąstė, jog ilsėtis ir gyventi jisai norėtų visiškai ne mieste ir po įtemptos darbo dienos pabėgti į gamtos prieglobstį. Todėl nusipirko sodybą ir nuo to prasidėjo visas kūrybinis procesas – jis matė viziją parko, kurį norėtų padovanoti Lietuvai ir ateitiems kartoms – tokio kitokio poilsio, harmoningo, gamtoje, išjausto ir išgyvento“, - apie „Harmony Park“ įsikūrimo istoriją pasakos jo vadovė.

Net 200 ha užimantį, 2010 m. atidarytą poilsio ir pramogų kompleksą sudaro penkių žvaigždučių viešbutis su skoningai ir kruopščiai įrengtais kambariais, šiuolaikiškos konferencijų salės, jauki biblioteka, SPA centras, 9 eko vilos, hipodromas su 2000 vietų tribūna ir uždaru maniežu, o visa tai supa gausybė poilsio erdvių su tvenkiniais, sodais, parkais ir pramogomis visai šeimai.

REKLAMA

„Čia tokia didelė teritorija, jog, atrodo, kad tilptų visi Prienai“, - šmaikštaus Bilas, grožėdamasis aplink supančia erdve.

Dalia, maloniai aprodžius visas komplekso valdas, pakvies trijulę į elegantiško dizaino restoraną „Simboly“, kurio virtuvėje šeimininkauja ir pats laidos vedėjas Dilanas.

Susirinkusius prie stalo bičiulius jis nuspręs palepinti egzotiškais, grilio kaitroje keptais šedevrais - australiškos kengūrienos kepsniu su laukinėmis bulvėmis, vyšniniais pomidorais, brokolių tyre bei viskio padažu ir kardžuvę su agurkų salsa, saulėje džiovintų pomidorų pesto ir kepta cukinija bei pankoliu.

Pasistiprinusi ir susipažinusi su šios vasaros rezidencijos paslaugomis, vedėjų komanda leisis į ekspediciją po Utenos apskritį. Pačiame Anykščių centre jie susitiks su Anykščių turizmo ir verslo informacijos centro direktore Kristina Beinoryte, kuri papasakos, ką verta aplankyti šiame krašte.

REKLAMA

Pasakiškos gamtos apsuptyje stūkso didingas Puntukas, o iš Medžių lajų tako atsiveria nuostabus kraštovaizdis. Visos šeimos pramogomis pasirūpins netoli Anykščių įsikūręs „Labirintų parkas“, o prasiėjus Anykščių šilelio eko basų kojų taku, galima ne tik pagerinti sveikatą, bet ir paskanauti gardžiaų patiekalų, kurių išbandyti ir atvyks „Maisto kelio“ trijulė.

„Būnant gryname ore, maistas bus dvigubai gardesnis“, - teigs basomis daugiau nei kilometrą nuėjęs Dilanas.

Po pasivaikščiojimo Ilona bičiuliams parengs pikantišką siurprizą – šiai kelionei po Utenos apskritį prie komandos prisijungs tiesiai iš Anglijos atvykęs, grilio virtuozas ir kulinarinių knygų autorius Kristupas Krivickas. Visą ketveriukę pasitikusi Eko basų kojų tako įkūrėja Dovilė Bartuškevičienė ne tik papasakos neįprasto objekto įkūrimo istoriją, bet ir pakvies prie stalo paskanauti gurmaniški vėžių bei kepsninėje keptais šedevrai – žvėrienos šašlykais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mudviem su vyru kilo tokia idėja sukurti gražią aplinką miške, o ši vieta taip pas susijusi su sveikata – visi žino, kad pėdose yra taškai, kurie stimuliuoja atitinkamus žmogaus organus ir padeda mūsų sveikatai“, - pasakos įkūrėja Dovilė, kuri susižavėjusi Anykščių grožiu persikėlė čia gyventi net iš Biržų.

Kulinarinių perliukų ieškotojų komanda neaplenks ir Anykščių centre įsikūrusio restorano „Puntukas. Roko virtuvė“, kuriam vadovauja 20-metis, išradingumo nestokojantis bei iššūkių nebijantis šefas Rokas Galvonas. Tai jau trečiasis jo restoranas, o pirmąjį, esantį Taujėnų dvare, vaikinas atidarė būdamas vos 16-os.

REKLAMA

„Būdamas keturiolikmetis, aš jau pradėjau ruošti pirmuosius užsakymus, banketus. Man buvo labai įdomu, tačiau visuomet norėjau kažko savo“, - apie neįprastus karjeros vingius restoranų versle pasakos Rokas.

Be verslumo ir drąsos, vaikinas įrodys esąs ir puikus virtuvės šefas – jis komandą pavaišins keptu aštuonkoju bei firminiu, Anykščių kasmet švenčiamoms obuolinėms skirtu desertu „Rojaus obuoliukas“.

Ištyrinėjus Anykščių kraštą, komanda leisis į kelionę link Molėtų ir čia aplankys ant Asvejos ežero kranto įsikūrusį laisvalaikio ir pramogų centrą „Oro Dubingiai“. Miškų apsuptyje esantį kompleksą sudaro net 4 gyvenamieji korpusai, šiuolaikiškas konferencijų centras, kavinė bei gausybė pramogų visai šeimai – pirčių ir baseinų malonumai, treniruoklių salė, boulingo, tinklinio ir krepšinio aikštelės bei kitos pramogos.

REKLAMA

„Šios didžiulės erdvės gali talpinti iki 350-380 žmonių, tačiau visa teritorija priima iki 2500 žmonių“, - įspūdingais skaičiais dalinsis poilsio centro pardavimų vadovas Tomas Jackevič.

Na, o praalkus, gamtos apsuptyje, Kristupas nustebins savo šios kelionės bičiulius ir „Kamado Bono“ kepsninėje paruošt greitą ir lengvai pagaminamą bulvių ir sūrio užkepėlę.

Antrą sezoną startavusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ ir vėl žiūrovus kvies atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų laukia ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai. „Maisto kelias“ – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą.

„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų