REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koks jūsų asmenybės tipas? Tyrimas atskleidė keturias skirtingas kategorijas. Ar jūs atitinkate viena iš šių asmenybės tipų? Mokslas teigia, kad jos apibūdina visus žmones.

Koks jūsų asmenybės tipas? Tyrimas atskleidė keturias skirtingas kategorijas. Ar jūs atitinkate viena iš šių asmenybės tipų? Mokslas teigia, kad jos apibūdina visus žmones.

REKLAMA

Nors visiems mums patinka galvoti, kad esame unikalūs, asmenybės tipų iš tiesų yra visai nedaug.

„Northwestern“ universiteto mokslininkai įsitikinę, kad visus žmones galima suskirstyti į keturias kategorijas – vidutines, santūrias, egocentriškas asmenybes bei lyderius, rašoma dailystar.co.uk.

Norėdami išsiaiškinti, kuriai priklausote, turėsite apgalvoti savo požiūrį į gyvenimą.

Taigi, kokia jūsų asmenybė?

Ekspertai 1,5 milijono žmonių pateikė klausimyną, kuriuos buvo siekiama apie šiuos žmones išsiaiškinti daugiau. Jie žmones vertino pagal jų atvirumą, sąžiningumą, ekstravertiškumą, malonų bendravimą ir neurotiškumą.

Išanalizavus duomenis paaiškėjo, kad visus dalyvius buvo galima priskirti vienai iš keturių kategorijų.

Vienas iš tyrimo autorių Williamas Revelle sakė: „Žmones pagal asmenybių tipus suskirstyti bandyta jau nuo Hipokrato laikų, bet ligi šiol mokslinėje literatūroje tam pagrindo nerasta.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų duomenys rodo, kad tam tikrų asmenybių tipų egzistuoja daugiau.“

Vidutinės asmenybės

Nenuostabu, kad tai – pats dažniausias asmenybės tipas. Diagramos rodo, kad žmonės labai dažnai būna neurotiški ir ekstravertiški.

REKLAMA

Šie žmonės taip pat rečiau būna atviri, nors jų sąžiningumo lygis yra gan aukštas.

Santūrios asmenybės

Jei esate mažiau valdomi emocijų, priklausote šiai kategorijai. Nors daugelis šios grupės savybių sutampa su vidutinėmis asmenybėmis, santūrūs žmonės dažnai būna introvertai.

Jie taip pat yra mažiau neurotiški, nei kiti, ir truputį maloniau bendrauja bei yra sąžiningesni.

Lyderiai

Manoma, kad šis asmenybės tipas – retesnis. Jei esate lyderis iš prigimties, greičiausiai priklausote šiai grupei. Šių asmenybių savybės – patikimumas, atvirumas ir loginis problemų sprendimas.

Egocentriškos asmenybės

Šiai kategorijai priklauso narcizistai. Egocentriškos asmenybės yra mažiau atviros, ne tokios draugiškos ir ne tokios rūpestingos, kaip kiti žmonės. Nepaisant to, jiems lengviau bendrauti ir būti ekstravertiškoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų