REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ištikimiausi Formulės-1 gerbėjai dar praėjusią savaitę ragino anksčiau laiko nutraukti šį sezoną ir ruoštis kitų metų čempionatui.

Ištikimiausi Formulės-1 gerbėjai dar praėjusią savaitę ragino anksčiau laiko nutraukti šį sezoną ir ruoštis kitų metų čempionatui.

REKLAMA

Jų nepasitenkinimą galima suprasti – pirmąsias aštuonerias šio sezono lenktynes laimėjo tik „Mercedes“ komandos pilotai, o ir už jų nugarų įdomaus veiksmo būta nedaug.

Visgi, galiausiai atsirado vienas vyrukas, sugebėjęs nuo aukščiausio podiumo laiptelio nustumti „sidabrinių strėlių“ atstovus ir mes šiuo metu kalbame apie Maksą Verstappeną.

Belgijoje gimęs, tačiau po Nyderlandų vėliava F-1 lenktynėse dalyvaujantis 21-erių sportininkas triumfavo Austrijos „Red Bull Ring“ trasoje ir tą padarė daugiau nei klasiškai.

Talentingojo sportininko lenktynės Austrijos kalnuose įrengtoje trasoje prasidėjo labai sunkiai.

Prastai startavęs „Red Bull“ lenktynininkas iš antrosios starto pozicijos nusirito į septintąją vietą, tačiau galiausiai rado kelią į pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Antroje lenktynių pusėje spindėjęs olandas trasoje aplenkė visus pagrindinius priešininkus ir sukūrė didelę šventę tribūnas gausiai užpildžiusiems savo gerbėjams.

REKLAMA

Pakvaišusio Makso pravarde žinomas pilotas galėjo netekti šios fantastiškos pergalės, jeigu teisėjai būtų nusprendę jį nubausti už ne visai švariai atliktą lenkimą prieš „Ferrari“ naujoką Charlesą Leclercą.

Visgi, jie neišdrįso taip pasielgti, veikiausiai supratę, kad toks sprendimas būtų smarkiai sukritikuotas šio sporto mylėtojų, kurių kasmet ir taip mažėja.

M. Verstappenas Austrijoje sukūrė tokį šou, kokį būtų įdomu stebėti net ir mažai apie Formulę-1 žinantiems asmenims.

2015-ais metais F-1 lenktynėse debiutavęs olandas tada buvo vos 17-ikos metų ir 166 dienų.

Jis iki šiol yra jauniausias kada nors šiose prestižinėse lenktynėse startavęs sportininkas.

Greitai į F-1 elitą patekęs Maksas pradėjo naują šio sporto erą – vis daugiau ekipų į savo gretas viliojasi perspektyvius ir net 20-ies metų neperkopusius jaunuolius.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš 10-15 metų tokį scenarijų buvo sunku įsivaizduoti, nes tada į F-1 patekdavo tik gerokai didesnę patirtį turintys sportininkai.

Žinoma, M. Verstappeno pirmieji žingsniai šiame sporte nebuvo vien tik rožėmis kloti.

Sportininkas ne kartą buvo kritikuotas dėl kvailų ir priešininkams bėdų pridariusių sprendimų trasoje, tačiau olando venomis teko tikro lenktynininko kraujas.

Šiandien agresyvių pilotų rikiuotėje yra ne tiek ir daug, todėl M. Verstappenas yra būtent tai, ko trūksta šiam sportui – kas neleistų gerbėjams užmigti jau per pirmąją lenktynių pusę.

Apie įspūdingą olando pasirodymą Austrijos kalnynuose kalba ir visas Formulės-1 pasaulis.

Dukart F-1 čempionas Mika Hakkinenas: „Makso startas buvo labai prastas ir jau atrodė, kad jo lenktynės yra pasmerktos, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis. Tai buvo vienas įspūdingiausių sugrįžimų į lenktynes, kokį man yra tekę matyti per visą savo gyvenimą. Nėra nieko geriau, kaip stebėti pilotą visų lenktynių metu kopiantį į viršų pergalės link.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2016-ųjų metų F-1 čempionas Nico Rosbergas: „Puikios ir labai įdomios lenktynės. Sugrįžta ta Formulė-1, kokia ji ir turėtų būti. M. Verstappenas stebėtinai gerai nuvažiavo lenktynes – man patinka stebėti jo pasirodymus. Šio vaikino nesustabdysi. Atvirai kalbant, aš esu jo sirgalius, juk jis taip puikiai pasirodo. Nepriklausomai nuo baudų ar jų nebuvimo – tai tiesiog neįtikėtina. Jis turėjo fenomenalų tempą ir puikų greitį.“

„Red Bull“ vadovas Christianas Horneris: „Tokia ir turi būti „Formulė-1“. Lenktynininkai, dvi būsimos žvaigždės, turi kovoti trasoje vyriškai. Jei teisėjai būtų atėmę iš Maxo pergalę, būtų padarę didelę žalą visai Formulei-1. Mums reikia, kad kova trasoje būtų būtent tokia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų