REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad pusryčiai yra pati svarbiausia dienos dalis. Mitybos specialistai medikai pataria pusryčiams rinktis avižinę košę. Ir jūs žinote, tai padeda! Pavyzdžiui, tokie pusryčiai gali sumažinti širdies ligų riziką.

Sakoma, kad pusryčiai yra pati svarbiausia dienos dalis. Mitybos specialistai medikai pataria pusryčiams rinktis avižinę košę. Ir jūs žinote, tai padeda! Pavyzdžiui, tokie pusryčiai gali sumažinti širdies ligų riziką.

REKLAMA

Tinklapis brightside.me siūlo 8 priežastis, kodėl vertėtų rytą pradėti avižine koše. Avižos turi būti aukštos kokybės, ekologiškos, be priemaišų. Norėdami pagardinti avižų skonį, į košę dėkite šviežius vaisius, riešutus, cinamoną, grietinėlę arba jogurtą.

Pagražės oda

Avižinė košė padeda kovoti su tokiomis odos problemomis, kaip egzema ar odos sudirgimas ir užtikrina sveiką odą. Unikalios avižų savybės atsiranda dėl daugybės vitaminų ir mikroelementų. Cinkas padeda išvalyti odą, pašalina toksinus. Jis taip pat sutraukia poras ir turi jauninantį poveikį. Geležis yra vienas svarbiausių elementų, užtikrinančių odos ląstelių drėgmę. Manganas šalina patinimą ir uždegimą, taip pat skatina greitą odos gijimą po įvairių sumušimų ar nudegimų. Magnis normalizuoja kraujotaką ir atnaujina odos ląsteles.

Organizmas gaus daugiau baltymų

Viena avižų košės porcija suteikia 15% visos dienai rekomenduojamos baltymų normos. Nepamirškite ir vitamino E, antioksidantų ir glutaminas, kurie padeda atkurti raumenų ląsteles.

REKLAMA
REKLAMA

Daugybė antioksidantų

Avižos turi daug antioksidantų, vienas iš jų, padeda sumažinti niežulį, uždegimą ir kraujo spaudimą. Taip pat mažinamas cukraus kiekis kraujyje. Antioksidantų veikimą sustiprina vitaminas c, todėl ne veltui pusryčiams derėtų rinktis avižinę košę ir apelsinų sultis.

REKLAMA

Būsite pilni energijos

Avižinė košė turi daug angliavandenių ir suteikia daug energijos. Rekomenduojama vartoti šiek tiek sausesnes avižas, kad sotumo jausmas išliktų ilgiau.

Numesite svorio

Kasdienis avižinės košės valgymas pagerina metabolizmą bei pagreitina svorio metimą. Ilgą laiką valgant tokius pat pusryčius galima lengviau sekti suvartojamas kalorijas.

Sumažės cholesterolis

Avižose yra skaidulos, kurios leidžia reguliuoti cholesterolio kiekį organizme. Jos padeda sumažinti trigliceridų kiekį ir blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Šios medžiagos „valo“ riebalų liekanas nuo arterijų sienelių ir apsaugo mūsų kūną nuo tokių rimtų ligų, kaip aterosklerozė, širdies smūgis ir insultas.

REKLAMA
REKLAMA

Sumažins širdies ligų riziką

Avižose gausu gerųjų riebalų, kurie palaiko tinkamą širdies veiklą bei kraujo cirkuliaciją.

Atsikratysite virškinimo problemų

Ekspertai pataria per dieną suvartoti nuo 25 iki 35 gramų skaidulų per dieną – būtent toks kiekis užtikrina gerą virškinimą. Maža porcija avižinės košės turi penktadalį rekomenduojamos skaidulų dienos normos. Štai kodėl avižinė košė yra puikus pasirinkimas ryto pradžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų