REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas galiausiai apsisprendė – Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) jis ir toliau vilkės Memfio „Grizzlies“ klubo marškinėlius.

Jonas Valančiūnas galiausiai apsisprendė – Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) jis ir toliau vilkės Memfio „Grizzlies“ klubo marškinėlius.

REKLAMA

27-erių metų lietuvis sutarė dėl 3 metų trukmės 45 mln. JAV dolerių vertės kontrakto.

Dar birželio mėnesį jis atsisakė garantuotų 17,6 mln. JAV dol., kuriuos būtų uždirbęs už vieną papildomą sezoną Memfyje.

Uteniškis tokiu būdu tiesiog norėjo sudaryti naują ilgalaikę sutartį, kitaip tariant, lietuviui pavyko atlikti saugų žingsnį ir taip užsitikrinti apvalią pinigų sumą ateinantiems trims sezonams.

Visgi, toks sprendimas gali būti ne vien tik rožėmis klotas.

Praėjusiame sezone iš Toronto „Raptors“ ekipos į „Grizzlies“ išmainytas Lietuvos rinktinės lyderis naujame klube fiksavo geriausią statistiką per visą savo karjerą.

Jis spėjo sužaisti 19 rungtynių, per kurias vidutiniškai rinko 19,9 taško, atkovojo 10,7 kamuolio, atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus sezonui JV deklaravo, kad jo sprendimas likti Memfyje daugiausiai priklausys nuo trijų svarbiausių punktų – kas bus naujasis treneris, ar ekipoje liks Mike‘as Conley, bei „Grizzlies“ sudėtis konkurencingumas.

REKLAMA

Galima sakyti, kad visais trimis atvejais lietuviui teko bent šiek nusivilti.

Naujasis „Grizzlies“ strategas Tayloras Jenkinsas dar neturi jokios NBA vyriausiojo trenerio patirties – jis dešimtmetį buvo Grego Popovičiaus asistentas San Antonijaus „Spurs“ klube.

Lietuviui daugiau nebeteks mėgautis ir Mike‘o Conley draugija.

Ilgametis „Grizzlies“ simbolis ir JV per trumpą laiką spėjo gerai vienas kitą pažinti aikštelėje, lietuviui labai tiko žaisti kartu su juo, tačiau amerikietis šią vasarą buvo išmainytas į Jutoz „Jazz“ komandą.

Vartant balto popieriaus lapus, dabartinė „Grizzlies“ sudėtis atrodo vien prasčiausių lygoje, nors ir pakankamai perspektyvi žvelgiant į ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

Vadinasi, lietuviui skambesnių pergalių gali tekti palaukti, nes „Grizzlies“ bando versti naują frančizės puslapį ir gerokai atjaunino sudėtį.

„Aš galvoju tik apie pergales, todėl pralaimėjimai slegia. Paprastai tariant – tai užknisa. Darysime viską, kas padės mums laimėti. Žinote, tai – komandinis sportas. Mes stengiamės sukurti teigiamus įpročius ir išmokti, kaip laimėti rungtynes. Statistika yra statistika, mes į ją nežiūrime. Svarbiausia – galutinis mačo rezultatas“, – po eilinio „Grizzlies“ pralaimėjo vasarį kalbėjo tada kantrybę praradęs J. Valančiūnas.

Labai gali būti, kad mūsiškiui artėjančiame sezone teks dar ne kartą nuryti karčią nesėkmės piliulę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Memfio ekipa yra pasiruošusi projektuoti komandą aplink du 19-mečius žaidėjus – 190 cm ūgio įžaidėją Ja Morantą ir 211 cm ūgio vidurio puolėją Jareną Jacksoną jaunesnįjį.

Abu šiuos krepšininkus per pastaruosius du metus „Grizzlies“ pašaukė NBA naujokų biržoje, bei tikisi, kad jie vieną dieną taps lygos žvaigždėmis ir paklos pergalės pamatus Memfyje.

Vis tik, tai nutiks dar tikrai ne šiame sezone.

Galima tikėtis, kad J. Valančiūnas bus tarsi vyresnysis J. Jacksono brolis.

Beje, šis 19-metis talentas buvo vienas iš tų, kuris labai norėjo, kad lietuvis liktų Memfyje.

Tą jis akivaizdžiai demonstravo savo „Instagram“ paskyroje, kur ragino JV pasilikti.

Abu šie krepšininkai kartu dar nėra sužaidę nė vienerių rungtynių – kai lietuvis atvyko į Memfį, J. Jacksonas gydėsi traumą dėl kurios praleido visą praėjusio sezono pabaigą.

REKLAMA

Debiutiniame sezone 58-ias rungtynes sužaidęs amerikietis vidutiniškai per 26,1 minutės pelnydavo 13,8 taško ir atkovodavo 4,7 atšokusio kamuolio.

Didžiausias J. Jacksono trūkumas – silpnas jaunatviškas kūnas. Jam yra sunku grumtis su stipriausiais lygos vidurio puolėjais ir šioje situacijoje Memfio klubą turės gelbėti būtent J. Valančiūnas.

Vis dar išlieka opus klausimas, kaip dažnai šiuos du krepšininkus matysime žaidžiančius kartu aikštelėje.

Praėjusiame sezone J. Jacksonas jaunesnysis viso metė 142 tritaškius, iš kurių tikslą pasiekė 51 (35,9 proc.).

Vadinasi, amerikietis puolime galėtų žaisti kiek labiau atsitraukęs nuo krepšio, kur savo reikalus galėtų tvarkyti mūsiškis.

REKLAMA

Veikiausiai „Grizzlies“ neliks nieko kito, kaip tik išbandyti šį tandemą aikštelėje kartu ir tikėtis, kad šis žingsnis pasiteisins.

Būtų visiškai nelogiška, jei šie aukštaūgiai visada keistų vienas kitą ant parketo.

Tiesiog „Grizzlies“ ekipai būtų per didelė prabanga ilgai laikyti šiuos du komandos veidus ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Labai įdomu, kaip lietuviui seksis surasti bendrą kalbą aikštelėje su anksčiau jau minėtu jaunuoju įžaidėju J. Morantu.

JV puikiai derėjo kartu su M. Conley, tačiau nėra jokių garantijų, kad jam pavyks „garsiai groti“ ir su šiuo amerikiečiu.

J. Morantas yra žinomas kaip greito puolimo asas, tačiau išlieka abejonių dėl jo gebėjimų kuriant atakas poziciniame puolime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieša paslaptis, kad J. Valančiūnas prie varžovų krepšio yra labai priklausomas nuo įžaidėjų, tačiau jis tikrai nėra tas žmogus, kurį dažnai matome greitajame puolime.

Tvarkyti reikalus gynyboje lietuviui labiausiai turėtų padėti iš Oklando „Golden State Warriors“ po atliktų mainų atvykstantis Andre Igoudala.

Tiesa, iškart po šio manevro, JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad 35-erių metų veteranas gali paprašyti nutraukti kontraktą su „Grizzlies“ ir sustiprinti apie čempionų sudėtį galvojančią Los Andželo „Lakers“ ekipą.

Jaunatviškai komandos sudėčiai vertingos patirties turėtų suteikti ir mainais vietoje M. Conley į Memfį atvykę 28-erių Jae Crowderis ir 38-erių veteranas Kyle‘as Korveris.

REKLAMA

Vis dar nėra aišku, ar „Grizzlies“ pavyks susitarti dėl naujos sutarties su gynėju Delonu Wrightu.

Bet kuriuo atveju, kitą sezoną pamatyti Memfio klubą atkrintamose varžybose būtų didelės svajonės išsipildymas.

Nors J. Valančiūnas ir pasirinko saugų variantą, labai panašu, kad bent jau artimiausiu metu tai nebus pergalinga opcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų