REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės valdomas Lietuvos paštas prisijungė antrinę įmonę „Baltic post“. Apie tai pirmadienį pranešė Lietuvos paštas.

Valstybės valdomas Lietuvos paštas prisijungė antrinę įmonę „Baltic post“. Apie tai pirmadienį pranešė Lietuvos paštas.

REKLAMA

Pasak Lietuvos pašto vadovės Astos Sungailienės, „Baltic post“ prisijungimas yra vienas iš 2019–2023 metų strategijos įgyvendinimo žingsnių.

„Reorganizavimo procesas buvo būtinas, norint suefektyvinti abiejų įmonių veiklą ir supaprastinti procesus bei jų valdymą“, – pranešime teigė A. Sungailienė.

„Numatyti technologiniai ir procesiniai pokyčiai įmonėje leis suefektyvinti jos veiklą ir pagerinti darbo sąlygas įmonių grupės darbuotojams – tai šiuo metu yra mūsų prioritetas“, – sakė Lietuvos pašto vadovė.

„Baltic post“ valdo siuntų savitarnos terminalų „LP Express“ tinklą su 145 terminalais 46 miestuose.

Įmonę „Baltic post“ iš transporto bendrovės „Kautra“ Lietuvos paštas už 2,89 mln. eurų (10 mln. litų) įsigijo 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA

2018 metais „Baltic post“ gavo 9 mln. eurų pajamų – 24 proc. daugiau nei 2017-aisiais (7,28 mln. eurų), BNS informavo Lietuvos paštas. 2018 metų pelno įmonė nepranešė, 2017 metais jos veiklos pelnas augo 14,7 proc. iki 11,832 mln. eurų.

REKLAMA

Siuntų, siųstų ir gautų per savitarnos terminalus, skaičius pernai didėjo 50,2 proc., o kurjerių paslaugų apimtys – 23,6 procento. Pagal pajamas, gautas už pašto siuntas, siunčiamas naudojant netradicinę pašto paslaugą, įmonė užėmė 8,3 proc. rinkos.

Lietuvos pašto grupėje dar yra šiuo metu nebeveikiančios bendrovės „Lietuvos pašto finansinės paslaugos“ ir „LP mokėjimų sprendimai“. Galutinio sprendimo dėl bendrovių likimo Lietuvos paštas dar nėra priėmęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų