REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) virtuvėje ilgą laiką sklindantys gandai apie galimą Domanto Sabonio išvykimą iš Indianos „Pacers“ klubo gali ir neišsipildyti.

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) virtuvėje ilgą laiką sklindantys gandai apie galimą Domanto Sabonio išvykimą iš Indianos „Pacers“ klubo gali ir neišsipildyti.

REKLAMA

Bent jau taip galima spręsti iš praėjusią naktį Lietuvos laiku įvykusio „judesio“ NBA žaidėjų rinkoje.

Indianapolio klubas atsisveikino iškart su dviem starto penketo krepšininkais.

Thaddeusas Youngas sudarė trejų metų 41 milijono sutartį su Čikagos „Bulls“, o Bojanas Bogdanovičius su Jutos „Jazz“ susitarė dėl ketverių metų 73 milijonų kontrakto.

Visai neseniai su „Pacers“ atsisveikino ir 31-erių metų įžaidėjas Darrenas Collisonas, kuris netikėtai paskelbė apie karjeros pabaigą, bei atvėrė dar didesnę skylę Indianos ekipos gynėjų grandyje.

Norėdami ištaisyti šią situacija „Pacers“ susitarė dėl trejų metų 31 milijono sutarties su atakuojančiu gynėju Jeremy Lambu, kuris atvyksta iš Šarlotės „Hornets“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu apribotas laisvasis agentas Malcolmas Brogdonas prie „Pacers“ prisijungs iš Milvokio „Bucks“ klubo.

Už teises į M. Brogdoną Indianos organizacija Milvokiui perleido vieną ateities naujokų biržos pirmojo ir du antrojo rato šaukimus, o su žaidėju pasirašė ketverių metų 85 milijonų vertės sutartį.

REKLAMA

„Pacers“ komandai nepakenktų dar bent vienas atakų organizatorius, nes sunkią kelio traumą patyręs Victoras Oladipo vargu, ar spės atsigauti iki artėjančio sezono pradžios.

Be to, pilnavertis šio krepšininko sugrįžimas į aikštelę gali užtrukti.

Dabartinė situacija verčia manyti, kad „Pacers“ ekipoje vis tik gali atsirasti vietoms visiems trims perspektyviems 211 cm ūgio aukštaūgiams – lietuviui D. Saboniui, amerikiečiui Mylesui Turneriui ir naujokų biržoje pašauktam gruzinui Gogai Bitadzei.

Anksčiau ne kartą buvo garsiai kalbėta, kad Indianapolio ekipą bus priverstas palikti M. Turneris arba D. Sabonis, tačiau dabar tokias kalbas gesina patys „Pacers“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusius porą sezonų šie du vidurio puolėjai sunkiai derėjo aikštelėje vienu metu, tačiau Indianapolio klubas yra paruošęs naują rolę lietuviui.

JAV žiniasklaida praneša, kad „Pacers“ nori matyti D. Sabonį starto penkete kartu su M. Turneriu, bei galbūt jau netolimoje ateityje pasiūlyti lietuviui naują finansiškai gerokai vertingesnę sutartį.

Mūsiškis užimtų sunkiojo puolėjo poziciją, tuo metu M. Tuneris žaistų vidurio puolėju.

Starto penkete lietuvis pakeistų į Čikagą išvykusį Th. Youngą, o G. Bitadze į žaidimą įsilietų nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Jeigu „Pacers“ galiausiai tikrai nuspręs pasilikti tiek D. Sabonį, tiek ir M. Turnerį, Indianapolio ekipa pasuks kitokiu keliu nei daugelis NBA klubų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reta komanda savo sudėtyje turi bent tris 211 cm ūgio žaidėjus, daugelis jų yra linkusios turėti daugiausiai vieną arba du „tikrus“ vidurio puolėjus, bei dažniausiai pasikliauna mažesniais, tačiau universalesniais krepšininkais, kurie gali atakuoti iš visų distancijų.

„Šiandien NBA lygoje visi galvoja apie „mažą“ penketą aikštelėje, tačiau aš to niekaip nesuprantu. Turėdami viename penkete M. Turnerį su D. Saboniu galėsime pasirinkti kiek kitokią žaidimo kryptį nei kiti ir tai gali tapti mūsų koziriu“ – sakė „Pacers“ operacijų prezidentas Kevinas Pritchardas.

Tuo metu „IndyStar“ apžvalgininkas Greggas Doyelas jau spėjo sudaryti naują „Pacers“ komandos starto penketą, kuris, anot jo, atrodys taip:

REKLAMA

Įžaidėjas: Malcolmas Brogonas (praėjęs sezonas: vid. 15,6 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo)

Atakuojantis gynėjas: Jeremy Lambas (15,3 tšk., 5,5 atk.kam.)

Krašto puolėjas: T.J. Warrenas (18 tšk.)

Sunkusis puolėjas: Domantas Sabonis (14,1 tšk., 9,3 atk.kam.)

Vidurio puolėjas: Mylesas Turneris (13,3 tšk., 7,2 atk.kam.).

Žinoma, šis starto penketas gali pakisti, kai į rikiuotę sugrįš V. Oladipo, tačiau G. Doyelas įsitikinęs, kad net ir be jo „Pacers“ bus geresnė komanda, nei buvo pernai.

Panašu, kad čia visgi lieka ir lietuvis D. Sabonis, nors NBA klubai dažnai mėgsta nustebinti, kai to tikiesi mažiausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų