REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Memfio „Grizzlies“ klubas turėtų ilgam įsipareigoti Jonui Valančiūnui, tačiau tą daryti kuo racionaliau, įsitikinęs apžvalgininkas Joe Mullinaxas.

Memfio „Grizzlies“ klubas turėtų ilgam įsipareigoti Jonui Valančiūnui, tačiau tą daryti kuo racionaliau, įsitikinęs apžvalgininkas Joe Mullinaxas.

REKLAMA

„grizzlybearblues.com" puslapiui rašantis J.Mullinaxas pateikė savo spėjimą dėl J.Valančiūno ateities, kai šis nusprendė nepasinaudoti galimybe dar metams pratęsti sutartį ir uždirbti 17,6 mln. JAV dolerių.

„Tai buvo netikėtas sprendimas. Dauguma analitikų nemato JV uždirbančio daugiau nei 17,6 mln. Tai keistas sprendimas.

Matyt, kad Jonas dairosi į ketverių metų sutartį ir tai kiek baugina, žinant jo sugebėjimus ir kryptį, kuria eina NBA. Žinoma, jo kovą dėl kamuolių ir taškų rinkimą iš po krepšio stebėti smagu, bet „Grizzlies“ per artimiausius ketverius metus nori grįžti į atkrintamas.

Ar Jonas, sulaukęs 30-ies, vis dar galėtų būti svarbi atkrintamųjų komandos dalis?“, – tokį klausimą kelia J.Mullinaxas.

REKLAMA
REKLAMA

Apžvalgininkas net neabejoja, kad sprendimą tapti laisvuoju agentu J.Valančiūnas priėmė tik po to, kai gavo garantijas, jog sulauks ilgalaikio pasiūlymo.

REKLAMA

J.Mullinaxas džiaugtųsi, jeigu pasiūlymas siektų 57 mln. JAV dolerių, iš kurių pirmais metais J.Valančiūnui atitektų 19 mln., o likusiais po 12,7 mln.

„Tai Jonui duotų garantuotą sutartį, o „Grizzlies“ apsaugotų galimus ateities sandorius ir išlaikytų aukštą JV mainų vertę. Viskas, kas viršys 64 mln. JAV dolerių už ketverius metus, ypač tie pasiūlymai, kuriuos kasmet didės alga, bus prastas verslas“, – pinigus skaičiuoja jis.

Per savo karjerą NBA J.Valančiūnas jau uždirbo kiek daugiau nei 61 mln. JAV dolerių. Tiesa, apie pusę sumos atitenka mokesčiams.

Vasario mėnesį iš Toronto „Raptors“ į Memfio ekipą persikėlęs uteniškis naujame klube spėjo sužaisti 19 rungtynių, per kurias vidutiniškai rinko 19,9 taško, atkovojo 10,7 kamuolio, atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo 1,6 metimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų