REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Saulius Urbonavičius-Samas (nuotr. Organizatorių)

„Roko muzika visada yra ir visada bus“, – sako legendinės grupės „BIX“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. Jau po kelių savaičių, liepos 19-22 dienomis, rokenrolo garsai suskambės ir Ukmergėje, festivalyje „Rockmergė“. Žymus atlikėjas tvirtina, kad scenoje taip pat netrūks ir siurprizų.

7

„Roko muzika visada yra ir visada bus“, – sako legendinės grupės „BIX“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. Jau po kelių savaičių, liepos 19-22 dienomis, rokenrolo garsai suskambės ir Ukmergėje, festivalyje „Rockmergė“. Žymus atlikėjas tvirtina, kad scenoje taip pat netrūks ir siurprizų.

REKLAMA

Rokeris Saulius Urbonavičius-Samas sako, kad festivalyje grupės „BIX“ gerbėjai galės išgirsti ne tik puikiai pažįstamų kiekvienam dainų, bet taip pat ir naujienų.

„Smagu, kad atgimsta roko festivaliai – tai yra nuostabu. Mes, kurie grojame tokią muziką, labai palaikome šią idėją ir dėl to ypatingai ruošiamės. Ten suskambės mūsų naujojo albumo dainos, kurios jau tapo hitais, taip pat senosios dainos bei specifinės grupės dainos, kurias bus visiems tikrai labai netikėta išgirsti“, – sako atlikėjas.

Samas tikras, kad roko muzika niekada nemirs ir Lietuvoje ji įgauna naują pavidalą bei formą.

„Aš galvoju, kad roko muzika yra visada ir bus visada. Ji siejama su protestu, su aiškiais pasisakymais, kova, o su kuo kovoti ir reikšti savo poziciją juk visada yra. Jei dabar gyvename tikrai gerai ir atsipūtę, nereiškia, kad nėra didelių problemų, apie kurias reikia kalbėti. Ši muzikos kryptis yra amžina – su pakylimais, nusileidimais. Matau daug jaunų žmonių, kurie vaikšto su gitaromis ant kupros vietoj kuprinių, tai jie tikrai palaikys tą roko dvasią. Jie lindi rūsiuose, koncertuoja, kuria – yra didelė žmonių dalis, kuriems reikia tokios muzikos“, – tvirtina Samas.

REKLAMA
REKLAMA

Saulius Urbonavičius-Samas taip pat pabrėžė, kad šiame festivalyje turėtų apsilankyti kiekvienas, kuriam roko muzika yra artima.

„Visų pirma, šią iniciatyvą reikia pagerbti ir jai suteikti ilgą gyvavimą. Visi, kurie prijaučia roko muzikai, privalo ten būti. Antra, tai yra fantastiška vieta vidury Lietuvos, o trečia – čia bus visa, kas geriausia roko muzikoje Lietuvoje“, – rėžia jis.

REKLAMA

Šventėje taip pat koncertuos ir populiari grupė „Makchu Pikchu“. Jos lyderis, vokalistas Edgaras Petrulis sakė, kad rokenrolas grupės narių kraujyje įaugęs nuo mažų dienų. „Augdamas radau tėčio rokenrolo ir metalo albumų kolekciją, tada ir pradėjau klausyti legendinių grupių, tokių, kaip „Metallica“, „AC/DC“... Taip iš lėto pradėjo plėstis mano rokenrolo akiratis, o ta dalis liko ir mano širdyje“, – sako jis.

Edgaras džiaugėsi, kad rokenrolo muzika Lietuvoje išgyvena naują etapą ir atgimsta kitaip. „Patys esame optimizmo ir idėjų kupini, norime ieškoti būdų, kaip interpretuoti naujus muzikos žanrus rokenrole. Atrodo, kad rokenrolas Lietuvoje yra naujame evoliuciniame etape. Yra daug grupių, kurios įnešė naują nuotaiką į rokenrolą. Todėl ir man atrodo, kad rokas tikrai nemirs, bet išgyvens gražų, naują etapą“, – kalba atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, užgesus prožektorių šviesoms ir išsijungus mikrofonams, „Makchu Pikchu“ vaikinai yra visiškai kitokie. „Mes esame intelektualų būrelis, – juokėsi E. Petrulis. – Kompanija, kuri groja grupėje, yra labai žingeidūs, daug skaitantys, daug žinantys ir besidomintys žmonės.“

Pasak jo, festivalį „Rockmergė“ privalo aplankyti tie, kurie nori gerai praleisti laiką, paklausyti puikios muzikos bei susipažinti bei sutikti pozityviai nusiteikusius žmones.

„Mes atvešime pačias geriausias dainas, kad padarytume gerą vakarėlį. Ruošiamės tikrai aktyviai, norime įdėti kuo daugiau energijos, kad pasirodymas spinduliuotų gera emocija“, – tvirtina E. Petrulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rokenrolo gerbėjai liepos 19-22 dienomis linksminsis gamtos apsuptyje, ant Šventupės upės kranto įsikūrusiame „River Camp“ kempinge (Vidiškių seniūnija, Ukmergės raj., 83 km nuo Vilniaus).

Festivalyje veiklos ras ne tik roko muzikos mylėtojai, bet ir tie, kurie neįsivaizduoja vasaros be aktyvių pramogų, skirtų visai šeimai. Išpuoselėtoje ir saugioje Kempingo „River camp“ teritorijoje yra lauko tinklinio ir badmintono aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, batutas, galima išsinuomoti baidares ir plaustus arba mėgautis puikiu paplūdimiu prie upės bei nuostabia gamta.

Muzikos festivalis „Rockmergė“ suburs aibę gyvos muzikos gerbėjams žinomų scenos žvaigždžių: meilę, laisvę ir muziką jums dovanos BIX, Rebelheart, Golden Parazyth, Arbata, Makchu Pikchu, TurboReanimacija, Gytis Ambrazevičius ir grupė, Bjelle, Wolfsome, Weekends ir daugelis kitų.

Bilietų kainos prasideda vos nuo 25 eurų.

Juos galite įsigyti ČIA!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų