REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Maze Runner (nuotr. SCANPIX)

Filmai vaikams ir paaugliams – šiuo metu vieni pelningiausių ir populiarumo viršūnėse besipuikuojančių Holivudo kūrinių. Stulbinančiai sėkmingos „Saulėlydžio“, „Bado žaidynių“ ir „Hario Poterio“ filmų serijos į populiarumo viršūnę iškėlė paauglių auditorijai skirtus išgyvenimo filmus, kuriuose saujelė išrinktųjų kovoja vardan išlikimo ir pasaulio išsaugojimo.

3

Filmai vaikams ir paaugliams – šiuo metu vieni pelningiausių ir populiarumo viršūnėse besipuikuojančių Holivudo kūrinių. Stulbinančiai sėkmingos „Saulėlydžio“, „Bado žaidynių“ ir „Hario Poterio“ filmų serijos į populiarumo viršūnę iškėlė paauglių auditorijai skirtus išgyvenimo filmus, kuriuose saujelė išrinktųjų kovoja vardan išlikimo ir pasaulio išsaugojimo.

REKLAMA

Šiandien apžvelgiame keturis ryškiausius išgyvenimo filmus, kurių galbūt vis dar nematėte.

19-metė žvaigždė Amandla Stenberg ir jos „Tamsiausios galios“

2018-aisiais pristatyta veiksmo ir nuotykių drama „Tamsiausios galios“ (angl. The Darkest Minds“), kuria gali mėgautis ir kanalo „TV1000 Premium” bei vaizdo transliacijų internetu platformos tvplaypremium.lt žiūrovai, sukurta remiantis Alexandra Bracken keturių knygų serija, o kūrėjai ateityje žada dar mažiausiai tris filmo tęsinius. Anot filmo siužeto, 16-metė Rubė (akt. Amandla Stenberg) – antgamtinėmis galiomis apdovanota paauglė. Vos per plauką ištrūkusi iš totalitarinės stovyklos, kurioje buvo kalinama kelerius metus, mergina prisijungia prie būrelio paauglių. Pasaulyje likus vos 2 procentams vaikų, pastarieji buriasi į grupeles, kuriose, pasinaudodami įgytomis antgamtinėmis galiomis, kovoja vardan išlikimo.

Daugelio prisimenama kaip miela mergaičiukė Rue filme „Bado žaidynės“ (angl. „Hunger Games“, 2012), pagrindinį vaidmenį filme „Tamsiausios galios“ atlikusi Amandla Stenberg laikoma bene garsiausia jaunosios kartos juodaode aktore. Vos 19-os sulaukusi mergina jau puošė žurnalo „Time“ viršelį, turi pasiūlymų filmuotis iki pat 2021-ųjų ir tvirtai tikina, jog tai – tik lengvas kojų apšilimas Holivude!

REKLAMA
REKLAMA

Įkalinti paaugliai ir paslaptingi eksperimentai filme „Bėgantis labirintu“

Grupelė atmintį praradusių vaikinų atsiduria mįslingoje vietovėje. Aplink – milžiniškos sienos, už kurių – monstrų ir paslapčių kupinas labirintas, kiekvieną naktį keičiantis savo sienų išdėstymą. Pabėgti iš čia nesugebėjo nei viena gyva dvasia, tačiau į vietovę atvykęs Tomas (akt. Dylan O'Brien) ketina veikti. Vaikinas ryžtasi įminti paslaptį ir išvaduoti kitus iš šių pančių, tačiau į vietovę pirmąsyk atvykus merginai (akt. Kaya Scodelario), reikalai ima judėti kita linkme...

REKLAMA

„Bėgantis labirintu“ (angl. „Maze Runner“, 2014) – trijų filmų serija, sukurta remiantis rašytojo James Dashner knygomis. Antrasis („Bėgantis labirintu: išbandymai ugnimi“) ir trečiasis („Bėgantis labirintu: vaistai nuo mirties“) serijos filmai pasaulį išvydo 2015-ais ir 2018-ais metais. Tai – viena nedaugelio filmų serijų, galinti pasigirti išleidžianti vienas už kitą geresnius tęsinius. Naujausia šių filmų serijos dalį Lietuvoje gali pamatyti „TV1000 Premium” bei platformos tvplaypremium.lt žiūrovai. Pagrindinį vaidmenį čia sukūręs aktorius Dylan O'Brien tapo žvaigžde, tačiau vos per plauką nesugriovė filmų serijos. Filmavimuose aktorių sužeidė krentančios dekoracijos, o rimta trauma vaikiną pusmečiui prikaustė prie lovos bei pakoregavo trečiosios filmo dalies išleidimo datą. Aktorystę ir „Bėgantis labirintu“ filmų seriją ketinęs mesti vaikinas šiandien vėl aktyviai filmuojasi, tikindamas, kad dekoracijų ir traumų baimė – jau praeityje.

REKLAMA
REKLAMA

Kova už laisvę ir žiupsnis meilės filme „Divergentė“

Veronica Roth knygų pagrindu sukurta „Divergentė“ (angl. „Divergent“, 2014) – trijų filmų serija, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko jaunosios kartos žvaigždė, aktorė Shailene Woodley. Antrasis („Insurgentė“) ir trečiasis („Divergentės serija: Lojalioji“) serijos filmai pasirodė vienas po kito – 2015-ais ir 2016-ais metais. Šio vaidmens dėka paauglių dievaite tapusi mergina šiandien tikina išgyvenanti aktoriaus Daniel Radcliffe likimą, kuomet vaikinas ilgus metus stengėsi pabėgti nuo jam klijuojamos Hario Poterio etiketės. Bandydama užbėgti įvykiams už akių, po stulbinančios sėkmės sulaukusių „Divergentės“ filmų, S. Woodley stačia galva pasinėrė į rimtus ir sudėtingus vaidmenis, siekdama įrodyti, kad ji – kur kas daugiau nei vieno vaidmens įkaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Divergentė“ sveikina atvykus į ateities pasaulį, kuriame žmonės, atsižvelgiant į jų charakterio savybes padalinti į skirtingas kategorijas, o divergentus, netelpančius į jokius įstatymu apibrėžtus rėmus, valdžia negailestingai naikina. Lydima mylimojo (akt. Theo James), jaunoji Tris (akt. Shailene Woodley) nė neketina taikstytis su valdžios despotiškumu, todėl aršiai kyla į kovą, žiūrovams dovanodama virtinę nuotykių, pagardintų romantikos prieskoniu. Internete dienų dienas leidę paaugliai ir jų „Vaizdo dienoraštis“

Prieš kelerius metus režisierius Josh Trank buvo vienu sensacingiausių ir labiausiai apkalbamų Holivudo kino kūrėjų. Nė 30 nesulaukęs vyras 2012-aisiais pristatė hitu tapusį fantastinį veiksmo trilerį „Vaizdo dienoraštis“ (angl. „Chronicle“, 2012), o po kelerių metų žiūrovus kvietė į sėkmės sulaukusio filmo „Fantastiškas ketvertas“ (angl. „Fantastic Four“, 2015) premjerą. Jaunas, ambicingas ir veržlus režisierius pelnė Holivudo kino studijų pasitikėjimą, režisieriaus kėdę perimdamas iš kur labiau patyrusių kolegų, tad netrūko jaunuolio biografiją ir kūrybą narstančių smalsuolių.

Režisierių išgarsinęs filmas „Vaizdo dienoraštis“ pristato trijulę paauglių, dienų dienas leidžiančių virtualioje realybėje. Sykį draugai aptinka šiurpų radinį, jau netrukus pakeisiantį jų gyvenimus. Nežemiško daikto dėka įgiję super galių, jaunuoliai ima žaisti jomis, tačiau ilgainiui suvokia galintys kur kas daugiau. Stipria griaunamąja jėga apdovanota trijulė savo kasdienybę paverčia nekontroliuojama karusele, o naujasis radinys atskleidžia vis daugiau tamsiausių jų sielos užkaborių...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų