REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Trečius metus vykstančiame tarptautiniame gatvės krepšinio čempionate „Red Bull Reign“ pirmą kartą dalyvauja ir Lietuva. Po dviejų atrankinių renginių Vilniuje ir Kaune, Liepos 14 d. Vilniuje, Gedimino prospekte šalia Centrinio pašto vyks nacionalinių atrankų finalas, kurio nugalėtojai keliaus atstovauti Lietuvai į Torontą.

Trečius metus vykstančiame tarptautiniame gatvės krepšinio čempionate „Red Bull Reign“ pirmą kartą dalyvauja ir Lietuva. Po dviejų atrankinių renginių Vilniuje ir Kaune, Liepos 14 d. Vilniuje, Gedimino prospekte šalia Centrinio pašto vyks nacionalinių atrankų finalas, kurio nugalėtojai keliaus atstovauti Lietuvai į Torontą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš esmės „Red Bull Reign“ yra krepšinis, tačiau ne toks, kokį stebime per televizorių ekranus. Visų pirma tai yra gatvės krepšinis – toks, koks yra žaidžiamas didmiesčių rajonų kiemuose ar dulkinose provincijos krepšinio aikštelėse. Tai toks krepšinis, kokį vienu ar kitu savo gyvenimo etapu yra žaidusi didžioji dalis šio straipsnio skaitytojų.

REKLAMA

Antra – tai yra itin intensyvus žaidimas, o tempą nulemia žaidimo taisyklės – žaidžiama trys prieš tris (komandą sudaro keturi žmonės), prie vieno krepšio, partija trunka tik dešimt minučių, o pirma komanda surinkusi dvidešimt vieną tašką laimi. Jeigu tiek taškų nesurenkama – laimi ta komanda, kuri jų turi daugiau.

Kitas čempionato išskirtinumas – kaupiamoji taškų sistema. Papildomų čempionato taškų gauna daugiausiai taškų per žaidimus savo pogrupyje surinkusi komanda, taip pat jų skiriama už kiekvieną laimėjimą. O tada – du daugiausiai čempionato taškų surinkęs ketvertukai keliauja į kitą etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti gali visi norintys, yra vienintelis reikalavimas – būti vyresniems nei 16 metų.

Lietuvos atrankos:

· Birželio 29 d. 14 val., NBA aikštelė Čiobiškio g. 1, Vilnius.

· Liepos 6 d. 14 val., Vinco Kudirkos progimnazijos aikštelė, Trakų g. 39, Kaunas.

Registruotis į atrankas galima jau dabar – šiuo adresu: http://bit.ly/RBReignLietuva2019

Reikia dar argumentų kodėl turėtum sudalyvauti turnyre? Štai net penki:

1. Kelionė į Torontą.

Kaip jau minėjome, čempionato finalas vyks Toronte. Miestą lankiusių redakcijos narių nuomone – jis tikrai vertas lankymo. Juolab, kad Lietuvos atrankas laimėjusi komanda ten keliaus ir gyvens nemokamai. O kas nenorėtų nemokamai nukeliauti už Atlanto ir pamatyti daugiau pasaulio? Ir tuo pačiu pažaisti krepšinio? Ir dar atstovauti Lietuvą pasaulyje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Nauji draugai ir bendraminčiai.

Daugiau draugų, mėgstančių pamėtyti į krepšį, visada yra geriau, nei mažiau draugų, mėgstančių pamėtyti į krepšį. O ar gali egzistuoti tinkamesnė vieta ieškoti bendraminčių, nei gatvės krepšinio čempionatas? Net jei neplanuoji keliauti į Torontą, čia susipažinsi su žmonėmis, kuriuos bet kada galėsi pasikviesti sulošti partijos.

3. Galimybė susirungti su pasaulio geriausiais.

Jeigu planuoji nusiteikti rimčiau – tai tikrai gera galimybė ir parodyti, ką sugebi, ir patobulėti. Juk greičiausiai mokaisi tada, kai žaidi su geresniais už save – o pasaulio finale Toronte gerų žaidėjų tikrai netrūks. Todėl tikrai išmoksi naujų dalykų, sužinosi vieną kitą gudrybę, o galbūt ir savo patirtimi pasidalinsi.

REKLAMA

4. Dovanos Lietuvos atrankų finalo dalyviams.

Nėra taip, kad norėtume jus papirkti dovanomis, bet jų tikrai bus. Kiekvienas atrankų finalo dalyvis (į finalą iš kiekvienos atrankos keliaus po 8 komandas) gaus kietus „Red Bull Reign“ marškinėlius, kurių niekur neparduodame ir kurių niekaip kitaip negausi – tad savo drabužių spintoje turėsi šį tą unikalaus. Šį tą dar unikalesnio turės finalo laimėtojai. Ką? Žr. žemiau.

5. Tiesiog gera proga pažaisti.

Galiausiai, jeigu mėgsti krepšinį, tai „Red Bull Reign“ atrankos – tiesiog gera proga gerai pažaisti. Nereikės rūpintis, kad būtų prieš ką, nereikės rūpintis aikštele – tiesiog susirasti porą draugų, sumokėti nedidelį komandos registracijos mokestį ir atvykti. Kiekvienoje grupėje bus po keturias komandas, tad net jei visiškai nesiseks – suloši bent jau tris partijas. O kaip sakoma, trys partijos yra geriau nei nulis partijų.

Daugiau informacijos ir taisykles galima rasti šioje nuorodoje: https://www.redbull.com/lt-lt/events/red-bull-reign-2019-14-02

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų