REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anglų kalba per keturias savaites beveik be pastangų ir tik už 50 eurų. Ir tokį stebuklą reklamuoja neegzistuojantis lietuvis Nobelio premijos nominantas pavarde Valinskas. Be to, siūloma ir keletas beveik stebuklingų maisto papildų sąnariams stiprinti ir svoriui reguliuoti. Melagystės reklamuojamos didžiausiuose interneto portaluose.

Anglų kalba per keturias savaites beveik be pastangų ir tik už 50 eurų. Ir tokį stebuklą reklamuoja neegzistuojantis lietuvis Nobelio premijos nominantas pavarde Valinskas. Be to, siūloma ir keletas beveik stebuklingų maisto papildų sąnariams stiprinti ir svoriui reguliuoti. Melagystės reklamuojamos didžiausiuose interneto portaluose.

REKLAMA

Anglų kalbos specialistai ragina tokiais pažadais nepasitikėti, o štai Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba tikina, kad nors ir akivaizdu, kad reklamos apgaulingos, jie esą nei sukčiams sutrukdyti, nei juo labiau jų nubausti negali.

Viename skaitomiausių šalies naujienų portalų žeriami pažadai – ambicingi. Siūlo užsienio kalbą įsisavinti per keturias savaites su pažangia nauja metodika. Tai padaryti padės profesorius Arvydas Valinskas, jau nominuotas net Nobelio premijai. Tai – akivaizdi melagystė ir internete daugiau apie šį žmogų informacijos rasti nepavyksta. Su šių kursų rengėjais susisiekus ne ką daugiau pavyko sužinoti.

„Apie tą žmogų informacijos aš tikrai neturiu, negaliu jums į tokį klausimą atsakyti, deja. Čia yra klientų informacijos skyrius, į kur jūs prisiskambinote, čia jūs gaunate informaciją apie tai, kas toje platformoje“, – tikino telefonu atsiliepusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Paslaugą parduodanti moteris neatskleidžia, nei kurioje bendrovėje ji dirba, nei kur būstinė, nė žodžio neprataria ir apie garsųjį Nobelio premijos nominantą Arvydą Valinską. Tiesa, bekalbant apie siūlomą produktą, moteris pripažįsta, esą šiek tiek mokytis su stebuklingąja užsienio kalbų programa vis dėlto gali tekti, tačiau iškart priduria – ne per daug – po valandą per dieną ir esą rezultatai garantuoti. Tačiau anglų kalbos mokytojai tikina – tokių stebuklų nebūna.

REKLAMA

„Mes turime nemažai mokytojų, kurie grįžta iš užsienio universitetų, grįžta dirbti čia ir atsiveža tą geriausią praktiką, ir visa tai, kas geriausia, mes jau taikome, tačiau kai atsiranda kažkoks toks, iš giedro dangaus tokia revoliucija, tai mes jau būtumėm ją taikę“, – sakė anglų kalbos mokyklos įkūrėjas Andrius Ingelevič.

Nors metodikos ir daro smarkią pažangą, kalbą patenkinamai įvaldyti per mėnesį pavyktų tik dirbant su specialistu po aštuonias valandas per dieną.

Parduoda daugiau superproduktų

Įvedus į paiešką nurodytą numerį, paaiškėja, kad jis naudojamas ir kitų superproduktų pardavimui. Galima surasti ir tai, kas padės numesti svorio be jokių pastangų, ir tai, kas vienintelis gali padėti jūsų sąnariams.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) ši įmonė yra žinoma, ir esą jų veikla – stebima, tačiau kol kas tų, kurie atsakingi už žmonių klaidinimą, sučiupti dar nepavyko. VVTAT sako, kad net ir tai, kad puslapyje nurodytas lietuviškas telefono numeris – jokia pagalba ieškant telefoninių sukčių.

„Dažniausiai pakelia lietuvių kalba kalbantis asmuo, tačiau, kai reikia išsiaiškinti, tai pagal telefono numerį dažniausiai nėra galimybės nustatyti net buvimo vietos, kur tai yra“, – sakė VVTAT atstovė Inga Grinevičė.

Aišku tik tiek, kad minėta organizacija, pardavinėjanti anglų kalbos mokymąsį beveik be pastangų, yra įsikūrusi Lenkijoje. Lenkijos tarnybos jau informuotos. Veiksmų prieš įmonę gali imtis tik jie. Lietuvai šiuos internetinius sukčius susekti ir užblokuoti bent kol kas – itin sudėtinga. Pasak jų – vienintelis būdas nuo tokių sukčių apsisaugoti – tik pačių vartotojų sąmoningumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai aktyviai kviečiame vartotojus, kad jie labai kritiškai vertintų tą informaciją, ir jeigu ta informacija pateikiama, kaip tikrai stebuklingas produktas, gydo nuo visų ligų, ir padeda visais klausimais, tai reikėtų atidžiai vertinti, peržiūrėti atsiliepimus, jei jie visi teigiami, tai tikėtina, kad jie nėra tikri“, – tikino I. Grinevičė.

Tačiau kodėl tokios tikrovės neatitinkančios reklamos atsiduria didžiausiuose šalies portaluose? VVTAT tikina, kad dažnai tokios reklamos į didžiausias šalies informavimo priemones patenka net be jų žinios. Esą sukčiai netrukdomi perka reklamą „Google", o šie reklaminiai skydeliai automatiškai atsiranda internetiniuose puslapiuose ir jų nepastebi net patys puslapių šeimininkai. Tačiau tarnybos atstovė tikisi, kad glaudesnis bendradarbiavimas su informaciniais portalais padės užkirsti kelią tokio ir panašaus tipo apgaulingų reklamų sklaidai ateityje. Be to, greitu metu už tokią veiklą didės ir skiriamos baudos.

REKLAMA

„Nuo rugsėjo mėnesio pakeitimai tiek reklamos įstatymo, tiek nesąžiningos komercinės veiklos įstatymo ir jau baudos bus ženkliai didesnės, bauda gali būti skiriama iki trijų procentų metinių pajamų, bet ne didesnė nei šimtas tūkstančių eurų“, – sakė VVTAT atstovė.

Tačiau bausti galima tik tuo atveju, jei reklamos skleidėjas yra lietuviška įmonė. Šiuo metu galimos baudos už klaidinančias reklamas – nuo 289 iki 9 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų