REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis psichologų sutaria, kad mūsų nesąmoninga kūno kalba daug pasako apie mūsų vidinę būseną ir net apie mūsų santykius. Bet kokių pamokų galime išmokti iš savo miego pozų?

Daugelis psichologų sutaria, kad mūsų nesąmoninga kūno kalba daug pasako apie mūsų vidinę būseną ir net apie mūsų santykius. Bet kokių pamokų galime išmokti iš savo miego pozų?

REKLAMA

Ar esate „kareivis“, miegantis ant nugaros, rankas susidėjęs prie šonų? Ar „sklandytojas“, miegantis ant pilvo, o rankas susidėjęs virš galvos? Ir ką tai apie jus atskleidžia?

RĄSTAS

Tai antroji pagal populiarumą miego poza, kai miegama ant šono, ištiestomis kojomis ir rankas susidėjus palei šonus.

Ką tai apie jus sako: Rąsto poza miegantys žmonės paprastai yra atsipalaidavę ir pozityvūs, apie kitus visuomet galvojantys geriausia. Jie komunikabilūs iš prigimties ir žmonėms labai patinka su jais leisti laiką.

Vis dėlto, dėl savo nerūpestingos prigimties jie kartais gali pasirodyti patiklūs. Ir nors gerai, kad esate gero būdo, kartais labai svarbu atvirai išreikšti savo nuomonę, jei nenorite naktį nemiegoti ir nerimauti, kad kiti žmonės jumis naudojasi.

REKLAMA
REKLAMA

KAREIVIS

Miegate ant nugaros, rankas susidėję prie šonų, lyg po komandos „Ramiai!“

Ką tai apie jus sako: Kareiviai dažniausiai būna stiprūs ir ramūs žmonės. Kartais jie būna tylūs ir santūrūs, nemėgstantys daug skeryčiotis. Ši gan griežta miego poza leidžia spėti, kad tvarką mėgstate ir kitose savo gyvenimo srityse.

REKLAMA

Esate rimti žmonės, sau ir kitiems keliate aukštus reikalavimus. Susiradus menišką užsiėmimą, kuris padėtų laisviau save išreikšti, būtų lengviau kovoti su stresu, kurį kartais užsikraunate – ir pagerinti miego kokybę.

JŪROS ŽVAIGŽDĖ

Miegate ant nugaros, išskėstomis kojomis ir rankas numetę už pagalvės.

Ką tai apie jus sako: Nors tai – mažiausiai populiari poza, taip miegantys žmonės dažnai būna savimi pasitikintys ir draugiški, bet jiems nebūtinai patinka būti dėmesio centre.

Ši „atvira“ poza rodo, kad mokate klausytis ir dažnai norėdami padėti draugams ir šeimos nariams padarote daugiau, nei reikia. Bet nepamirškite pasirūpinti ir savimi. Truputį pasilepinus prieš miegą miegosite geriau.

REKLAMA
REKLAMA

KŪDIKIS

Ši poza taip pat vadinama „vaisiaus poza“ – miegate susirietę ant šono, vieną ar abu kelius sulenkę ir prisitraukę prie liemens. Tai populiariausia miego poza – JK Miego vertinimo ir konsultavimo įstaiga išsiaiškino, kad taip miega maždaug 41 procentas žmonių, o moterys taip miega du kartus dažniau, nei vyrai.

Ką tai apie jus sako: Miegojimas surietus kelius, kaip kadaise miegojote įsčiose, yra instinktyvus ir raminantis dalykas. Tai rodo, kad nors iš išorės atrodote tvirti, iš tiesų turite gležną vidų, kurį jaučiatės turintys saugoti.

SKLANDYTOJAS

Miegate ant pilvo, galvą pasukę į vieną pusę, o rankas sudėję po pagalvę ar vienoje kurioje galvos pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką tai apie jus sako: Jei miegate tokioje „laisvo kritimo“ pozoje, tai reiškia, kad esate atviri ir pasitikite savimi. Turbūt esate labai tiesūs ir kartais dėl to galite pasirodyti akiplėšiški ir nejautrūs. Taip pat gali būti, kad po laisva išore slepiasi nepasitikėjimas savimi ir kontrolės poreikis.

Jei naktį pabundate dėl nerimo, pamėginkite prieš eidami miegoti kitai dienai susidaryti darbų sąrašą. Nerimą keliančius dalykus susirašę ant popieriaus į juos žiūrėsite iš perspektyvos.

ILGESINGASIS

Miegate ant šono, abi rankas ištiesę į priekį, lyg ko nors siektumėte.

Ką tai apie jus sako: Šia neįprasta poza miegantys žmonės dažnai būna sudėtingo charakterio – jie pasižymi atviru mąstymu, bet yra ciniški. Sprendimus priimate neskubėdami ir gerai viską apgalvoję, bet jei jau apsisprendžiate, jums netrūksta užsispyrimo. Esate ištikimi žmonės ir patikimi draugai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų