REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą visiems norisi praleisti daugiau laiko gryname ore, pasivaikščioti parke, pasimėgauti žaluma ir gėlėmis. Tačiau uodai gali sugadinti net nuostabiausias atostogas.

Vasarą visiems norisi praleisti daugiau laiko gryname ore, pasivaikščioti parke, pasimėgauti žaluma ir gėlėmis. Tačiau uodai gali sugadinti net nuostabiausias atostogas.

REKLAMA

Tinklaraštis „Bright Side“ siūlo natūralių kvapų receptus, kurie išgąsdins uodus, todėl galite drąsiai mėgautis visais vasaros siūlomais malonumais.

1. Vanilės milteliai.

  Sumaišykite vanilės miltelius su kūdikių losjonu santykiu nuo 1 iki 10 ir naudokite jį visoms atviroms kūno dalims.

2. Baziliko ir eukalipto eteriniai aliejai. 

Gvazdikėlių, bazilikų ir eukaliptų aliejai gali atbaidyti uodus, jeigu patepsite atskiestus aliejus ant atvirų odos plotų (5–10 lašų į stiklinę vandens) arba papurškite jų ant šilumos šaltinio, pvz. židinio, aromatinės lempos. Taip pat galite įpilti eterinių aliejų ir vatos gabalėlį ir pasidėti jį ant palangės.

3. Šeivamedžio šakelės.

  Į savo kambarį pasimerkite šviežių šeivamedžių šakelių. Jų kvapas nubaidys uodus taip pat lengvai, kaip ir pomidorų lapai. Bet būkite atsargūs, stiprus šeivamedžio kvapas gali trikdyti miegą, todėl geriau jų nelaikyti miegamajame.

REKLAMA
REKLAMA

4. Gvazdikėliai. 

Į stiklinę vandens įdėkite 5 g gvazdikėlių ir virkite 15 minučių. Sumaišykite 10 lašų šio nuoviro su pasirinktais kvepalais ir tepkite ant atviros odos. Tai turėtų jus apsaugoti nuo uodų ir kitų nemalonių vabzdžių mažiausiai 2 valandas.

REKLAMA

5. Kadagio šakelės.

Jeigu kūrenate laužą, įmeskite į jį keletą kadagio šakelio.

6. Kedrų aliejus.

Kedrų aliejaus kvapas nubaido ne tik uodus, tačiau ir muses bei tarakonus.

7. Kviečių želmenys.

Senais laikais žmonės naudojo kviečių želmenų šaknis, kad išgąsdintų uodus ir kitus kraują siurbiančius vabzdžius. Įpilkite 1,5 litro vandens, įdėkite saują kviečių želmenų šaknų ir užvirkite 3 kartus, kad vanduo taptų šviesiai geltonos spalvos. Nusiplaukite veidą ir rankas šiuo nuoviru ir nei vienas uodas nebesiartins prie jūsų.

8. Baziliko lapai.

Galite naudoti pjaustytus šviežius bazilikų lapelius. Padėkite juos savo kambaryje arba patrinkite atviras kūno vietas.

REKLAMA
REKLAMA

9. Aliejus, šampūnas ir actas.

Kad galėtumėte veiksmingai atbaidyti uodus ir muses, jums reikės kepimo aliejaus, šampūno ir 9% acto. Sumaišykite šiuos ingredientus lygiomis dalimis ir kruopščiai maišykite, kol pasidarys balta puta. Jūs galite purkšti šį mišinį ant kūno arba supilti į kažkokią talpą ir palikti ją atvirą. Actas gąsdina vabzdžius, šampūnas slepia stiprų kvapą, o aliejus yra bet kokio kremo pagrindas. Šis mišinys yra saugus vaikams ir neturi stipraus kvapo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų