REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinės naftos produktų kainos pastaruoju metu mažėjo. Taip pat mažėjo ir didmeninės degalų kainos Lietuvoje. Tačiau mūsų degalinėse jos kol kas nedžiugina.

Pasaulinės naftos produktų kainos pastaruoju metu mažėjo. Taip pat mažėjo ir didmeninės degalų kainos Lietuvoje. Tačiau mūsų degalinėse jos kol kas nedžiugina.

REKLAMA

Pricer.lt pranešime žiniasklaidai skelbia, kad nuo birželio pradžios didmeninė A95 benzino kaina vienkartiniams sandoriams bendrovėje „Orlen Lietuva“ krito 7,8 proc. iki 1,062 euro už litrą, palyginus su gegužės mėnesiu. Didmeninė dyzelinio kuro kaina vienkartiniams sandoriams krito iki – 0,982 euro už 1 litrą dyzelino, kas sudaro 6,7 proc.

Nors jau kelias savaites stebime gana žymius žaliavinės naftos ir didmeninių degalų kainų kritimą, birželio mėnesį vidutinės degalų kainos degalinėse keitėsi nežymiai.

Pricer.lt tyrimas parodė, kad vidutiniškai 1 litras A95 benzino vairuotojams per paskutinį mėnesį atpigo tik 1,1 proc., o 1 litras dyzelinio kuro – 2,7 proc.. Galimai tai degalinių noras pratęsti pelningą laikotarpį ir per Jonines, kai degalų paklausa padidėja.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio mėnesio tyrimo dieną pigiausias A95 benzinas Vilniuje buvo degalinėje „Ecoil“ – 1,14 euro, o Kaune – degalinėje „Jozita“ – 1,150 euro.

REKLAMA

Tai jau antras kartas per Pricer.lt tyrimo istoriją, kai mažiausia benzino kaina fiksuojama sostinėje, o ne Kaune.

Brangiausias A95 benzinas buvo parduodamas degalinėje „Circle K“ – 1,316 euro.

Tyrimo metu pigiausiai dyzelinu prekiavo degalinė „Jozita“, kur 1 litro degalų kaina buvo 1,03 euro, brangiausias dyzelinas buvo parduodamas degalinėje „Circle K“, kur 1 litras dyzelino kainavo 1,216 euro.

Mažiausia automobilinių dujų kaina buvo „Jozitoje“ – 0,48 euro, brangiausia – degalinėje „Viada“ – 0,589 euro.

Pricer.lt birželio mėnesio pigiausių degalų reitinge siurprizą pateikė Ecoil, netikėtai užėmusi pirmą vietą mažiausios A95 benzino kainos kategorijoje, kitose kategorijose vienareikšmiu lyderiu ir toliau išlieka degalinė „Jozita“, kurioje tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos užfiksuotos mažiausios Kaune ir Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Kainų palyginimo portalas www.pricer.lt degalų kainas užfiksavo 2019 m. birželio 18 d. Vilniaus ir Kauno degalinėse.

Pigiausių degalų kainų tyrimo metu buvo užfiksuotos visų degalų rūšių kainos, kuriomis prekiauja degalinių operatoriai.

Išanalizavus duomenis, sudarytas degalinių kainų reitingas kiekvienai atskirai degalų rūšiai. Sudarant reitingą, vertintos tik bazinės degalų pozicijų kainos: benzino A95, dyzelino ir suskystintų dujų kainos.

Tyrime nevertinti degalų priedai, jų įtaka kainai, degalinių lojalumo programos bei nuolaidos su degalinės kliento kortele. Balandžio mėnesio reitinge dalyvavo Vilniuje, Ukmergės – Geležinio Vilko gatvėse, bei šalia šios miesto arterijos esančios degalinės: „Circle K“, „Viada“, „Orlen“, „Neste“, „Stateta“, „Ecoil“, „Skulas“, „Jozita“ ir Kaune esančios degalinės „Viada“, „Orlen“, „Neste“, „Skulas“ ir „Jozita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų