REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Norvegijoje prasideda penktasis Pasaulio ralio-kroso čempionato etapas. Jis vyks Hell lenktynių trasoje, 500 km šiauriau sostinės Oslo. Tai šiauriausias Pasaulio čempionato etapas šių metų kalendoriuje.

Šį savaitgalį Norvegijoje prasideda penktasis Pasaulio ralio-kroso čempionato etapas. Jis vyks Hell lenktynių trasoje, 500 km šiauriau sostinės Oslo. Tai šiauriausias Pasaulio čempionato etapas šių metų kalendoriuje.

REKLAMA

Lietuvis Rokas Baciuška, praleidęs dvi lenktynes, grįžta į kovą su stipriausiais planetoje naujoje komandoje – „GCK Academy“. Jis vairuos „Renault Megane RSRX“, kurią sukonstravo vieni geriausių automobilių sporto specialistų planetoje – Didžiosios Britanijos įmonė „Prodrive“. Lenktynių gerbėjai „Prodrive“ puikiai pažįsta, nes ji daugelį metų rūpinosi „Subaru“ komandos technika Pasaulio ralio čempionate.

Vakar Norvegijoje Rokas Baciuška pirmą kartą sėdo į automobilį – testai buvo surengti „Verdal Motorsenter“ trasoje, kuri yra nutolusi dar beveik 100 km toliau į šiaurę. Testų metu buvo vos 10 laipsnių šilumos, o netoli esantys kalnai yra vis dar pasidengę sniegu.

REKLAMA
REKLAMA

„Automobilis man labai patiko – jis netikėtai komfortiškas ir lengvai valdomas. Žinoma, kol kas sunku pasakyti, kiek jis greitas – tai sužinosime rytoj, pirmose treniruotėse, bet kol kas visa komanda palieka labai gerą įspūdį,“ – išlipęs iš automobilio pasakojo R. Baciuška.

REKLAMA

Jo automobilį prižiūrį technikų ir inžinierių komanda, kuriai vadovauja vyriausias „Prodrive“ inžinierius Richard M Thompson. Šis žmogus Pasaulio čempionatuose dirba jau daugiau kaip tris dešimtmečius, jam teko vadovauti tokiems lenktynininkams kaip Peter Solberg, Marcus Gronholm ar Chris Atkinson.

„Rokas yra labai stabilus – tai geras bruožas jaunam lenktynininkui. Mes tikime juo, bet po šio savaitgalio bus truputį aiškiau kur esame šiuo metu,“ – sakė R. Thompson.

Iš karto po testų ketvirtadienį Rokas turėjo grįžti į Lietuvą, kad penktadienį galėtų laikyti matematikos egzaminą ir vakare vėl parskristų atgal į Norvegiją. Deja, šiam planui nebuvo lemta išsipildyti. Skrydis iš Trodheimo vakare buvo atšauktas ir pasiekti Tauragę tą patį vakarą nebeliko jokių šansų. Teko likti Norvegijoje ir... praleisti matematikos egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu labai nusivylęs ir piktas. Viskas buvo suplanuota minučių tikslumu, atvykome į oro uostą laiku. Labai gaila, kad negalėjau laikyti matematikos egzamino – dabar turėsiu jį išsilaikyti po poros savaičių,“ – savo nusivylimo neslėpė abiturientas.

Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera – visą penktadienį Rokas yra su komanda, studijuoja automobilį, diskutuoja su komanda dėl lenktynių strategijos ir pan. Be to, jis nepraleis lenktynininkų susirinkimo, kuris yra privalomas visiems Pasaulio čempionato dalyviams. Organizatoriai išimties tvarka Rokui leido jame nedalyvauti ir maloniai nustebo, kai lietuvis jame netikėtai pasirodė.

Šeštadienį ir sekmadienį Roko Baciuškos laukia itin įdomios ir sunkios lenktynės – naujas automobilis, nauja komanda ir.. pažįstama ir mėgiama trasa. Pernai čia lietuvis pirmą kartą lipo ant podiumo – iškovojo 3 vietą „Super 1600“ klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ši trasa man patinka – labai techniška, kalnuota, su tikru žvyru – tikra klasikinė ralio-kroso trasa. Nekantrauju greičiau sėsti į automobilį,“ – sakė jauniausias „GCK Academy“ komandos ir viso čempionato sportininkas.

Sekmadienį lenktynes Lietuvoje tiesiogiai transliuos TV6 kanalas, transliacijos pradžia – 15 val.

Rokas Baciuška namo grįš pirmadienį vakare, o jau antradienį jo laukia istorijos, ketvirtadienį – geografijos egzaminas, tad ilsėtis nėra kada. Po finišo – iš karto prie knygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų