REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos numylėtinis boksininkas Mairis Briedis – prieš Lenkijos pasididžiavimą Krzystofą Glowackį. Ši kvapą gniaužianti bokso dvikova vyks šeštadienio vakarą Rygos arenoje.

Latvijos numylėtinis boksininkas Mairis Briedis – prieš Lenkijos pasididžiavimą Krzystofą Glowackį. Ši kvapą gniaužianti bokso dvikova vyks šeštadienio vakarą Rygos arenoje.

REKLAMA

Čia bokso gerbėjai galės išvysti dar vieną intriguojantį mūšį. Kubietis Yunioras Dorticosas galynėsis su JAV atstovu Andrew Gabiti. Tai bus prestižinio turnyro „World Boxing Super Series“ pusfinaliai pirmojo sunkaus (kreiserio) svorio kategorijoje (iki 90,7 kg).

Prieš šias kovas vyks keletas įžanginių mačų. Birželio 15 dieną tiesioginė transliacija per vaizdo transliacijų internetu platformą tvplaypremium.lt prasidės 21.00 val.

Ruošdamasis šiai kovai, M. Briedis ypač vertina ir brangina savo gerbėjų palaikymą. Pasak Latvijos bokso vilties, Rygos areną užpildę bei prie ekranų stebintys dvikovą žiūrovai jam pridės 50 proc. kovinės dvasios ir sportinio pykčio, o tai reiškia, kad jis kovos net 150 procentų savo galimybių.

REKLAMA
REKLAMA

M. Briedis su K. Glowackiu grumsis ne tik dėl bilieto į finalą, bet ir dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) ir WBO (Pasaulio bokso organizacijos) čempionų diržų.

REKLAMA

34 metų 186 latvis profesionalų ringe šventė 25 pergales (18 nokautais) ir patyrė vieną nesėkmę. Jis pernai šio turnyro pusfinalyje taip pat Rygoje po atkaklios kovos pralaimėjo būsimam varžybų nugalėtojui ukrainiečiui Oleksandrui Usykui, kuris dabar ketina boksuotis kitoje svorio kategorijoje – tarp sunkiasvorių.

Tada mūsų „braliukas“ prarado WBC čempiono vardą. Dabar šis titulas yra laisvas. WBC diržą M. Briedis nešiojo nuo 2017 metų balandžio iki 2018-ųjų sausio.

32 metų 183 cm K. Glowackis šiuo metu yra WBO čempionas. Jis profesionalų varžybose laimėjo 31 kovą (19 nokautais), kaip ir M. Briedis suklupo tik sykį. Dar vienas sutapimas – lenkas taip pat nusileido O. Usykui. Tai nutiko 2016-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Šio sezono „World Boxing Super Series“ turnyro ketvirtfinalyje M. Briedis taškais palaužė Vokietijos sportininką Noelį Gevorą. Tuo tarpu K. Glowackis įveikė rusą Maksimą Vlasovą. Turnyro reitinge latvis, kuris vadinamas kovos favoritu, užima pirmąją vietą, o lenkas – trečiąją.

Tačiau Lenkijos atletas tiki, kad yra pajėgus nugalėti šeimininką. „Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu žengti į ringą Rygoje. Esu įsitikinęs, kad įveiksiu Mairį, o vėliau ir laimėsiu turnyrą“, – pasitikėjimu savimi tryško K. Glowackis.

„Nekantriai laukiu, kada galėsiu iškovoti kelialapį į finalą. Smagu, kad Latvijoje įvyks dar viena įspūdinga bokso šventė, kurią matys visas pasaulis. Tikiu, kad pasinaudosiu savuoju šansu, skirtingai nei pernai“, – santūriau kalbėjo M. Briedis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis bokso specialistų neabejoja, kad įdomus bus ir antrasis pusfinalis. 29 metų 183 cm A. Tabiti, kurio tėvai kilę iš Nigerijos, tarp profesionalų dar nepatyrė nesėkmės skonio. Jis iškovojo 17 pergalių (13 nokautais). Amerikietis ketvirtfinalyje įrodė pranašumą prieš Rusijos sportininką Ruslaną Faiferį.

33 metų 191 cm Y. Dorticoso sąskaitoje – 23 pergalės (21 nokautu), viena nesėkmė. Kubietis pernai turnyro pusfinalyje neatsilaikė prieš rusą Muratą Gasijevą. Y. Dorticosas 2017-2018 m. buvo WBA (Pasaulio bokso asociacijos) čempionas. Šio sezono varžybų ketvirtfinalyje Kubos boksininkas laimėjo prieš lenką Mateuszą Masternaką.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų