REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepsinis.net ir TV3.lt eteryje – naujausia kassavaitinės laidos „Penktas kėlinys“ dalis. Šįkart buvo aptariamos pastarųjų dienų krepšinio aktualijos.

Krepsinis.net ir TV3.lt eteryje – naujausia kassavaitinės laidos „Penktas kėlinys“ dalis. Šįkart buvo aptariamos pastarųjų dienų krepšinio aktualijos.

REKLAMA

Portalo Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, krepšinio apžvalgininkas Rokas Pakėnas ir TV3.lt sporto žinių vedėjas Vilius Stalgaitis laidą pradėjo nuo naujausio „Žalgirio“ pirkinio Nigelo Hayeso aptarimo.

Laidos dalyviai vieningai sutarė, kad tai yra žaidėjas, kuris puikiai atitinka Šarūno Jasikevičiaus viziją. Buvo aptarta ir dar vieno žalgiriečio ateitis – Antano Kavaliausko.

Šiuo klausimu visi trys vyrai taip pat sutarė – „centras“ tikrai vertas dar bent jau vieną sezoną praleisti Kaune.

„Aš pasilikčiau Kavaliauską, jeigu susimažintų algą – maždaug apie 100 tūkstančių eurų. Negi „Žalgiriui“ reikia likti su dviem naujokais aukštaūgiais? Tai yra tikra rizika. Sprendimas svarbesnis Kavaliauskui nei pačiam „Žalgiriui“, – sakė R.Pakėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano žiniomis, „Žalgiris“ ieško pamainos Thompsonui, kurio nebebus ekipoje. Norėčiau, kad Antanas liko, bet, kaip suprantu, jam vietos praktiškai nebėra sudėtyje. Yra Gebenas, Jankūnas žais „centru“, o naujokas irgi galės rungtyniauti per dvi pozicijas“, – kolegas papildė E.Pulkovskis.

REKLAMA

Jau kurį laiką krepšinio užkulisiuose kalbama, kad „Žalgiris“ darys savotišką projektą Prienuose, kur žais 5–6 ar 7 skolinti žaidėjai ir darbuosis būtent kauniečių išsirinktas treneris.

„Manau, kad šioje situacijoje bus patenkinta tik viena pusė – „Žalgiris“. Nepamirškime, kad dar yra LKL ir Prienų miestas. „Žalgiriui“ gerai turėti grupę žaidėjų, kurie turi puikią terpę tobulėti aukšto meistriškumo terpėje. „Žalgiryje“ yra tų žaidėjų, kurie yra išaugę NKL marškinėlius, bet dar negali rungtyniauti „Žalgiryje“: toks buvo Martynas Sajus ar Gytis Masiulis. Reikėtų pažiūrėti, ar tai yra prestižas lygai. Aš sakau, jog kategoriškai „ne“. Visada tai būdavo tikrą Prienų komanda, kurią įdomu būdavo stebėti. Dabar to neliks ir turėsime ekipą, kuri rengsis tik ateities kovoms“, – mano V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesunkiai „Žalgiris“ rastų ir kitas komandas, kur paskolinti tuos žaidėjus, bet turbūt norime, jog jie visi dirbtų kartu. Abejoju, kad kitiems klubams gerai, kai yra tokia savotiška ferma. Dubleriai negali žaisti LKL, bet tai būtų išnuomoti žaidėjai ir nebūtų jokių kliūčių. Mintys tokios dvejopos“, – svarstė R.Pakėnas.

„Kiek žinau, nerandamas niekaip treneris. Reikalavimai yra, kad treneris būtų šiuolaikiškas, jaunas, bet jau turintis patirties. Norėjo Tomui Masiuliui perduoti ekipos vairą, bet šio trenerio savo štabe labai nori Jasikevičius, todėl jis liks „Žalgiryje“, – tęsė E.Pulkovskis.

„Mano žiniomis, „Žalgiris“ pateikė užklausas dėl Giedriaus Žibėjo. Jis dirbo Azijoje, darbavosi NKL. Mano žiniomis, „Žalgirio“ projektas Prienuose neturėtų ilgai tęstis, nes dairomasi į kitą miestą – ten tiesiog dar trūksta arenos, jog galėtų rungtyniautų LKL. Galbūt tai ir reiškia Šeškaus pasakymą, jog jis norėtų metus pailsėti. Galbūt kitąmet jis ir grįš“, – informacija pasidalijo V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos dalyviai aptarė LKL klubų situaciją, kai dauguma komandų prasidėjus vasarai savo sudėtyse turi vos kelis žaidėjus. Prieita išvados, kad ekipos tikrai gali turėti 3–4 žaidėjus, kurie galėtų būti pasirašę ne vienerių metų sutartis.

„Penkto kėlinio“ paskutinė gvildenta tema – Vilniaus „Ryto“ pasikeitimas, kai direktoriumi tapo Rolandas Jarutis.

Laidos dalyviai pritarė, kad tai yra pozityvus ėjimas, kadangi R.Jarutis yra buvęs klubo žaidėjas, taip pat turi sukaupęs daug naudingos patirties.

„Svarbiausia, kad jis buvęs „Ryto“ krepšininkas. Klubui dabar reikia tokių veidų. Rolando atėjimas gali būti labai geras vėjo gūsis „Ryto“ organizacijoje, nors ten matėme nemažai skandalų“, – pažymėjo V.Stalgaitis.

REKLAMA

„Reikėjo pokyčių. Matome, kaip funkcionuoja organizacija. Ar galime kelti klausimą, kad Kleizai reikia laiko? Jau dveji metai prabėgo, tad turi būti darbo rezultatai. Dirbant tokį darbą reikia atsidavimo ir užsidegimo. Negaliu sakyti, kad tai matau iš jo pusės“, – kalbėjo R.Pakėnas.

Laidos pabaigai E.Pulkovskis kolegoms paruošė specialų klausimą: ką pasirinktų D.Adomaitis – „Rytą“ Eurolygoje ar Lietuvos rinktinę, kuri žais atranką į Europos čempionatą?

V.Stalgaitis mano, kad liktų „Ryte“, o R.Pakėnas ir E.Pulkovskis galvoja, jog D.Adomaitis liktų prie rinktinės vairo.

Tiesa, nepamirštama sąlyga, jog rinktinė gali atsisakyti D.Adomaičio, jeigu Lietuvos nacionalinė komanda Pasaulio taurėje patirtų fiasko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų