REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Berniukas pradeda kovą su vėžiu (nuotr. dailymail.co.uk)

Mažas berniukas pradeda kovą su leukemija dėl savo gyvybės praėjus tik kelioms dienoms po to, kai jo tėtis baigė tokio pat tipo kraujo vėžio gydymą, pasakojama Daily mail.

9

Mažas berniukas pradeda kovą su leukemija dėl savo gyvybės praėjus tik kelioms dienoms po to, kai jo tėtis baigė tokio pat tipo kraujo vėžio gydymą, pasakojama Daily mail.

REKLAMA

Saffron Webb (26) slaugė savo vyrą Ollie (27), kuris baigė vėžio gydymą. Tačiau mažiau nei po dviejų savaičių jų šeima buvo sugniuždyta žinios, kad jų dešimties mėnesių sūnui Alfie buvo nustatyta ūminė mielogeninė leukemija.

Tai gana retai nustatoma vėžio forma vaikams, ūminė mielogeninė leukemija dažniausiai nustatoma žmonėms virš šešiasdešimties.

Apie sūnaus ligą šeima sužinojo praėjus vos tik devynioms dienoms po tėčio Ollie gydymo pabaigos. Jis taip pat sirgo kraujo vėžiu, tačiau kita jo forma. Ollie apie savo ligą sužinojo 2018 rugpjūtį ir tris savaites jam buvo taikomas spindulinis gydymas.

Alfie negalavimai prasidėjo, kai jam pakilo temperatūra. Po kelių dienų mama nusprendė nuvežti jį į ligoninę. Medikai iš pradžių įtarė, kad Alfie gali būti meningitas, tačiau vėlesni tyrimai atskleidė kur kas baisesnę diagnozę.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinia, kad Alfie serga leukemija buvo sunki mums visiems. Berniuko tėvas Ollie buvo tik baigęs gydymą ir dar nėra visiškai išgijęs, todėl šiuo metu negaliu pasakyti, kad jiems viskas bus gerai“, – pasakojo medicinos sesele dirbanti Saffron.

REKLAMA

„Tai buvo didelis šokas visai šeimai ir tai buvo tragiška žinia. Alfie yra nepaprastai stiprus berniukas, jis viską priima ir stebina mus visus“, – sūnumi stebėjosi elektros inžinierius Ollie.

Berniukui kelios dienos po diagnozės buvo pradėta chemoterapija. Ligoninėje jis praleido ištisus šešis mėnesius. Mažylis išgyveno keturis chemoterapijos ciklus ir kelis trombocitų ir kraujo perpylimus.

„Ligoninėje jis verkdavo prie durų, nes norėdavo iš ten išeiti. Kai jam buvo vykdoma chemoterapija, viskas, ko jis norėjo, buvo šliaužioti aplink, tačiau jis buvo prijungtas prie aparatų, todėl jis vos galėjo judėti“, – pasakojo berniuko mama Saffron. Dėl nusilpusio imuniteto ir padidėjusios infekcijų rizikos, Ollie lankyti galėjo vos keli žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis pasigaudavo įvairių infekcijų ir virusų, todėl dažnai tekdavo būti izoliuotoje palatoje. Ši palata buvo toliau nuo kitų pacientų, neturėjo langų, todėl jausdavomės, kaip uždaryti laivo apačioje“, – sako Saffron.

Šeima stengėsi padaryti šią situaciją, kuo labiau pakenčiamą ir atkleidė, kad net Kalėdas praleido izoliuotoje palatoje.

„Mes apsirengėme elfais, nes norėjome, kad būtų smagu. Tai vis tiek nebuvo pačios geriausios Alfie Kalėdos“, – teigė mama.

Alfie neseniai baigė chemoterapinį gydymą, bet vis dar dėvi Hikmano kateterį - centrinį venų kateterį, dažniausiai vartojamą chemoterapijai. Tačiau jo šeima žino, kad gali prireikti kamieninių ląstelių transplantacijos, kad visiškai išgydytų jo vėžį ir sustabdytų jo grįžimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu visa šeima yra namuose.

„Būti namuose yra nuostabu. Alfie labai džiaugiasi. Kai nuvedžiau į jo kambarį, jis nenustojo sakyti „oho“. Tačiau Alfie vis dar turi kateterį, tuo atveju, jeigu jam reikėtų transplantacijos. Tai riboja jo judėjimą ir jis vis dar negali būti vienoje patalpoje su daug žmonių. Niekas nėra aišku ir mes tiesiog laukiame. Tai labai sunku“, – sako Saffron.

„Labai svarbu, kad mes kuo daugiau informuotume ir įtrauktumėme kuo daugiau žmonių į kamieninių ląstelių registrą, kad padėtų tūkstančiams kitų žmonių atsidūrusių mūsų situacijoje“, – prideda Ollie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų