REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Įmonės vakarėlio idėjos: patarė, kaip surengti įsimintiną šventę
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Prasidėjus vasarai, dažnai įmonių atstovai laužo galvas, kaip darbuotojams surengti smagų ir įsimintiną įmonės vakarėlį, kuriame kiekvienas galėtų pabėgti nuo kasdienių rūpesčių ir kaip reikiant atsipalaiduoti.

13

Prasidėjus vasarai, dažnai įmonių atstovai laužo galvas, kaip darbuotojams surengti smagų ir įsimintiną įmonės vakarėlį, kuriame kiekvienas galėtų pabėgti nuo kasdienių rūpesčių ir kaip reikiant atsipalaiduoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Epocha.lt renginių organizatorė Monika Ostrauskienė pasakoja, kad šiandien, organizuojant šventes įmonėms, vis populiaresni tampa teminiai vakarėliai. „Šiuo metu ant bangos folkloro, tautiškumo, lietuviškumo tematika. Taip pat žmonės dažnai renkasi viduramžių, renesanso švenčių temas arba priešingai – domisi ateities technologijomis, naujausiais išradimais ir inovatyviais sprendimais jų renginiui“, – sako pašnekovė ir pastebi, kad renginiai, kuriems svečiai ruošiasi iš anksto, apgalvoja savo įvaizdį, tampa kur kas įsimintinesni, nei įprastos linksmybės.

REKLAMA

Kaip vyksta pasiruošimas?

Pasiteiravus, su kokiais iššūkiais susiduria patys organizatoriai, rengdami tokio pobūdžio šventes ir kiek tai reikalauja laiko bei pastangų, Monika Ostrauskienė ilgai negalvodama akcentuoja, kad kiekvienas kartas būna skirtingas.

Pirmiausia išsiaiškinama, koks yra šventės tikslas, norima tematika, dalyvių pageidavimai bei lūkesčiai. Atsižvelgiant į tai, sukuriamas scenarijus, su daugybe detalių bei stilistikos elementų: nuo šventės dalyvių pasitikimo iki vakaro kulminacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Norint išpildyti pasirinkto laikotarpio šventės scenarijų, nepaisant to, ar tai būtų XVI ar XXI amžius, tenka gilintis į to meto literatūrą, aprangos ir puošybos stilių, receptūras. Informaciją randame muziejuose, knygose, o kartais derančio stiliaus detales išsiaiškiname su istorikais ar kulinarinio paveldo specialistais“, – pasakoja Monika Ostrauskienė.

Vėliau, pasirūpinus šventės scenarijumi, ieškomos stilistiškai renginio temą atitinkančios patalpos: dvarai, pilys, kitos istorinės arba industrinės vietos.

„Ruošiantis šventei rūpinamės visais to laikmečio atributais: tik tam laikotarpiui būdingais indais, stalo įrankiais, dėl kurių kreipiamės į kalvius ar puodžius. Taip pat ieškome arba siuvame epochą atspindinčius drabužius, pasirūpiname unikalia to laikotarpio muzika, šokiais, žaidimais bei kitomis pramogomis“, – vardina Epocha.lt renginių organizatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Istorinių laikotarpių pramogos

Nei viena šventė neįsivaizduojama be kulinarijos, tad istoriniuose renginiuose taip pat neapsieinama be patiekalų, gėrimų degustacijų arba patiekiamų laikotarpį atspindinčių valgių. „Pavyzdžiui, jeigu tai bajoriška šventė, ant stalo bus patiekta vėžių uodegėlių sriuba, jei viduramžių – kepti paukščiai, kumpiai. Visos detalės būna apgalvotos ir neatsiejamos viena nuo kitos“, – kalba M. Ostrauskienė, nuo 2001 m. aktyviai užsiimanti istorinių renginių organizavimu.

Taip pat vienas iš būtinų akcentų istorinėje šventėje yra įvairūs teatrai, miuziklai, šokių, personažų pasirodymai. Tai, kas būdavo įprasta pasirinkto laikotarpio puotai, viskas perkeliama į Epocha.lt rengiamą šventę.

„Kalbant apie tematiką, nuo kurios pradėjome – viduramžius, tuomet puotose dažniausiai pasirodydavo juokdariai, kuriems buvo leidžiama beveik viskas: kandžios replikos, ironija, įžūlumas, gyvenimiškų situacijų vaidinimai. Kita populiari viduramžių pramoga – cirko pasirodymai su ugnies, pirotechnikos elementais. Taigi, sukuriame tai, kas šventės svečius nukelia į kitą epochą“, – teigia Monika Ostrauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų