REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės naktinis gyvenimas malonumą kelia ne visiems. Kol jaunuoliai linksminasi baruose ir naktiniuose klubuose, šalimais gyvenantys kaimynai suka galvas, kaip išsivaduoti nuo kiekvieną savaitgalį besikartojančio triukšmo. Tačiau barai patikina – policija pažeidimų jų veiksmuose neužfiksuoja.

Sostinės naktinis gyvenimas malonumą kelia ne visiems. Kol jaunuoliai linksminasi baruose ir naktiniuose klubuose, šalimais gyvenantys kaimynai suka galvas, kaip išsivaduoti nuo kiekvieną savaitgalį besikartojančio triukšmo. Tačiau barai patikina – policija pažeidimų jų veiksmuose neužfiksuoja.

REKLAMA

Vilnietė portalo tv3.lt skaitytoja Marija dalinasi istorija apie savo, kaip pati sako „kovą“, dėl ramybės, nes jos kaimynystėje sostinės centre nepaliauja triukšmauti vieno iš barų lankytojai.

Centro gyventojai ieško ramybės

„Iš metų į metus eina „kova“ dėl ramybės. Labdarių g. 8 įsikūręs naktinis baras „Switch“ dirba 7 naktis per savaitę nuo 21 val. vakaro iki 8 val. ryto. Baro lankytojai neblaivūs ir dažnai mėgsta šūkauti lauke. Išsirėkę, išsitriukšmavę grįžta į barą“, – laiške tv3.lt rašė Marija.

Moteris teigia jau nuo praėjusių metų gegužės vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuoti triukšmingi šėliotojai, siunčianti ir Vilniaus savivaldybei, ir miesto merui, ir vicemerams.

REKLAMA
REKLAMA

„Įrašuose matosi pažeidimai: garsiai grojanti muzika, triukšmaujantys bei besimušantys baro lankytojai. Kiekvieną kartą gaunu tą patį atsakymą – „pažeidimų nerasta“. Dauguma kaimynų kurie taip pat bandė ir gražiuoju tartis, ir bloguoju, galiausiai pardavė butus ir išsikraustė. Kaip pagaliau atrasti ramybę naktimis?“ – teiravosi skaitytoja.

REKLAMA

Norėtų kviesti policiją pačiai kaimynei

Baro „Switch“ savininkas Edgaras Averbuchas pažymi, kad ne vienerius metus dirbantis baras iki šiol nėra gavęs jokių administracinių baudų už triukšmo kėlimą ar kitokius pažeidimus. Jis taip pat puikiai žino ir apie nuolat besiskundžiančią baro kaimynę, gyvenančią per vieną namą nuo baro.

„Netoliese gyvenanti moteris maždaug prieš metus laiko pradėjo rašyti nepagrįstus skundus visoms institucijoms, nepagrįstai kviečia policiją dėl triukšmo. Pati kaimynė nurodo, kad gauna atsakymus – „pažeidimų nerasta“. Su mumis nebuvo susisiekę jokie pareigūnai iš miesto savivaldybės ar kitų institucijų, juo labiau nesame gavę jokių nusiskundimų iš kitų kaimynų“, – atsakyme tv3.lt rašė E. Averbuchas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat sakė nežinantis apie atvejus, kad kiti baro kaimynai būtų pardavę butus ar išsikraustę dėl neva nepakeliamo triukšmo. Be to, E. Averbuchas pats norėtų kviesti policiją besiskundžiančiai kaimynei, nes ji vaikšto aplink barą, filmuoja jo lankytojus ir taip pažeidžia jų privatumą.

„Iš tiesų pareiškėja trukdo kavinės darbui, kadangi darbo metu pagal pareiškėjos skundus atvyksta policijos pareigūnai. Pareigūnai, nenustatę jokių pažeidimų ar pernelyg didelio triukšmo, išvyksta. Tą mato mūsų klientai, tačiau vis tiek yra nemalonu prieš klientus ir darbuotojus dėl tokių veiksmų. Jau kuris laikas galvojame kreiptis į policiją dėl melagingų pranešimų (už ką yra numatyta atsakomybė), tačiau, vengdami papildomo bendravimo su kaimyne, vis atidedame šį savo norą“, – kitą istorijos pusę pasakojo baro savininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Derėtų kviesti policiją

Vilniaus miesto savivaldybė pripažįsta, kad dažnai gauna skundų dėl kavinių, barų, restoranų veiklos metu ir jų klientų keliamo triukšmo.

„Pirmiausia jiems primename teisės aktų reikalavimus, siūlome galimus problemų sprendimo būdus, o jei tokiu keliu problemos išspręsti nepavyksta, tuomet kalti asmenys yra traukiami atsakomybėn ir baudžiami ar net siūloma savivaldybės tarybai apriboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką“, – atsakyme tv3.lt rašė savivaldybės Saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Leperskas.

Už triukšmavimą viešose vietose Administracinių nusižengimų kodekse numatomos baudos. Už triukšmą gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose baudžiama ir jei triukšmaujama vakare (nuo 19 val. iki 22 val.) ir naktį (nuo 22 val. iki 7 val.). Už pirmąjį nusižengimą gresia bauda nuo 20 iki 80 eurų, už pakartotinį – nuo 80 iki 300 eurų.

REKLAMA

G. Leperskas pažymi, kad valstybės ir savivaldybės institucijos neturi teisės riboti privačių įmonių darbo laiko, tačiau savivaldybių tarybos turi teisę riboti laiką, kada leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, nustatyti vietas, kur draudžiama prekiauti alkoholiu, arba neišduoti licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais.

Jei gyventojus kamuoja triukšmingi kaimynai ar rėkaujantys kaimynystėje įsikūrusių barų lankytojai, jie turi teisę kreiptis į policiją.

„Viešosios tvarkos ir visuomeninės rimties užtikrinimas yra viena iš pagrindinių policijos funkcijų, o savivaldybės pagal vietos savivaldos įstatymą tik dalyvauja, bendradarbiauja užtikrindamos viešąją tvarką, kurdamos ir įgyvendindamos nusikaltimų prevencijos programas“, – pažymėjo G. Leperskas.

Jei asmenys pastebi galimus pažeidimus, apie tai nedelsiant gali pranešti policijai telefonu 112 arba Savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriui telefonu (8 5) 219 7948 ar el. paštu: [email protected].

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų