REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praneša apie neįprastą nusikaltimą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praneša apie neįprastą nusikaltimą.

REKLAMA

Vaizdingoje Vilniaus vietoje, netoli išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos namo – kraupi egzekucija. Rasti sudarkyti gyvūnų bei paukščių kūnai nupjautomis galvomis ir į žemę įsmeigtas peilis.

Tokį vaizdą išvydę liudininkai prabyla apie ritualinį gyvūnų aukojimą. Satanistų siautėjimo scenarijų svarsto ir policijos pareigūnai.

Pirminiais duomenimis, birželio 11 d. 8 val. 30 min. Vilniuje, Pūčkorių gatvėje esančiame Pūčkorių parke, šalia pažintinio tako, aptikti išniekinti naminiai gyvūnai.

Keturi triušiai su galimai nupjautomis galvomis bei keturi gaidžiai be galvų, o prie akmens ‒ į žemę įsmeigtas peilis su galimai kraujo pėdsakais.

REKLAMA
REKLAMA

Ritualinės apeigos?

Šiurpų vaizdą išvydo šunį parke vedžiojusi moteris. Keturių triušių ir keturių gaidžių kūnai, jų nukapotos galvos išdėliotos štai taip – kone apskritimo forma. Į žemę netoliese įsmeigtas ir kruvinas peilis. O egzekucija, akivaizdu, vyko ant akmens.

REKLAMA

Šioje teritorijoje nematyti šviežios laužavietės, tad versija, kad gyvūnus kažkas papjovė norėdamas išsikepti mėsą, abejotina. Juolab, kad ir lavonai tiesiog palikti gulėti. Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos direktorė Jolanta Radžiūnienė mano, kad čia galėjo būti atliktos ritualinės apeigos – gyvūnai galbūt aukoti. Ir anksčiau nieko panašaus nėra nutikę. Dažniausiai čia įvykdomi pažeidimai – atsikratoma buitinėmis ar statybinėmis atliekomis.

„Mano pirma mintis, nes į viską žiūriu pozityviai, kad lapė gal užkrimto, gal šeškas. Bet taip taisyklingai nupjauta ir paliktas dar gi peilis. Tai čia yra žmonių darbas“, – teigė J. Radžiūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Atidžiau apžiūrėjus tariamų apeigų vietą, kraujo pėdsakų matyti tik ant akmens, tad galima spėlioti, kad įtariamieji ar įtariamasis čia atsivežė jau papjautus paukščius. Greta gyvenantys žmonės, beje, ir išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos, kurio namas nuo įvykio vietos nutolęs vos kilometru, kaimynai tikina, apie tokį kraupų susidorojimą su gyvūnais šiose apylinkėse girdintys pirmą kartą. Esą nepranešta ir apie dingusius ar pavogtus naminius gyvulius.

Policijos tyrimas

Vilniaus trečiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kol kas įtarimai niekam dar nepareikšti, policija aiškinasi aplinkybes. Ar šį įvykį būtų galima sieti su galimu satanistų siautėjimu Bernardinų kapinėse šį balandį, kai buvo vartomi antkapiai, kryžiai, klijuojami įvairūs lipdukai su satanistine simbolika?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, tada buvo sulaikyti septyni jaunuoliai, tarp jų ir keli nepilnamečiai. Trečiojo komisariato viršininkas Donaldas Dubaka sako, kad svarstomi įvairūs variantai.

„Mes neatmetame tokios galimybės. Žinoma, kad šią versiją tikrinsime. Jei pasitvirtins, imsimės atitinkamų veiksmų“, – pabrėžė D. Dubaka.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų