REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Prakaito dėmė  (nuotr. 123rf.com)

Termometrų stulpeliai vis kyla ir šiuo metų laiku būname aktyvesni, todėl vis randasi naujų su skalbiniais susijusių dilemų, rašoma angieslist.com.

58

Termometrų stulpeliai vis kyla ir šiuo metų laiku būname aktyvesni, todėl vis randasi naujų su skalbiniais susijusių dilemų, rašoma angieslist.com.

REKLAMA

Susidūrę su prakaito dėmėmis ir kvapais daugelis nežino, ko griebtis, bet čia padėti gali profesionalūs triukai. Tai gali būti jūsų sportinė apranga ar kasdieniai darbo drabužiai – nuo šiol dėl prakaito kvapų ir dėmių nebesuksite galvos.

Kodėl atsiranda prakaito dėmės

Ant mūsų mėgstamiausių palaidinių ir marškinėlių apykaklių ir pažastyse atsirandančios dėmės yra ne tik prakaitas – tai mūsų naudojamo dezodoranto tipo rezultatas.

Daugelio žymiausių prekių ženklų dezodorantų sudėtyje yra aliuminio, o dėmės – tai mūsų organizmo išskyrų ar drabužių medžiagos ir aliuminio reakcijos rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš galimų prevencijos būdų yra pereiti prie visiškai natūralaus dezodoranto, kurio ingredientų sąraše aliuminio nebūtų. Tiems, kurie tokio dezodoranto gauti negali ar tiesiog nori ir toliau naudoti įprastą, rekomenduojame imtis šių kovos su dėmėmis priemonių.

REKLAMA

Prakaito dėmių ir kvapo šalinimo būdai

Prakaito dėmėms ir kvapams iš drabužių šalinti galima naudoti daugelį namuose turimų produktų. Rezultatas priklausys nuo to, kiek dėmė yra įsisenėjusi ir nuo audinio tipo. Pasirinkite tą metodą, kuris jums tinka geriausiai. Visuomet žiūrėkite, kas nurodyta drabužio etiketėje. Jei nerimaujate, pasirinktą metodą išbandykite nematomoje drabužio vietoje.

Citrina

Lygiomis dalimis sumaišykite citrinos sultis su šiltu vandeniu. Įtrinkite mišinį į dėmę ir palikite, kol spalva atsistatys.

Actas

Baltojo acto užpilkite tiesiai ant dėmės ir įtrinkite rankomis. Tuomet drabužį įmeskite į skalbimo mašiną ir skalbkite, kaip įprasta.

REKLAMA
REKLAMA

Actas, vandenilio peroksidas ir valgomoji soda

Drabužį 30 minučių pamirkykite 1 puodelyje acto, sumaišyto su 2 puodeliais vandens. Tuomet išgręžkite marškinėlius ir iš pusės puodelio valgomosios sodos, 1 valgomojo šaukšto druskos bei 1 valgomojo šaukšto peroksido pasigaminkite pastos. Šią pastą įtrinkite į dėmes. Palikite taip 20 minučių ir skalbkite, kaip įprasta.

Druska

4 valgomuosius šaukštus druskos ištirpdykite 1 litre šilto vandens ir mišinį užpilkite ant dėmės.

Aspirinas

Sutrinkite dvi tabletes aspirino ir ištirpdykite jas pusėje puodelio šilto vandens. Drabužį šiame tirpale mirkykite dvi – tris valandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų