REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol visas pasaulis su siaubu stebėjo dokumentinį HBO kurtą serialą apie Černobylio atominę elektrinę, netrukus susidomėjo, kaip pasikeitė gyvenimas radiacijos pažeistose apylinkėse.

Kol visas pasaulis su siaubu stebėjo dokumentinį HBO kurtą serialą apie Černobylio atominę elektrinę, netrukus susidomėjo, kaip pasikeitė gyvenimas radiacijos pažeistose apylinkėse.

REKLAMA

Žiniasklaidai pavyko rasti vienintelę mergaitę, kuri gimė po katastrofos ir augo aukštos radiacijos pažeistose zonose.

Naujienų portalas dailymail.co.uk rašo, kad Mariyka Sovenko, kuri netrukus švęs 20-ąjį gimtadienį, dabar yra šauni ir visiškai sveika studentė.

Mergina gimė 1999-aisiais, praėjus daugiau nei dešimtmečiui nuo katastrofos. Mama Lydia su tėvu Michailu taip ir gyveno pačiame Černobylyje ir nesutiko evakuotis. Kaip dabar paaiškėjo, tuometinė vyriausybė visomis išgalėmis slėpė faktą, kad itin radiacijos paveiktose vietose vis dar gyvena žmonės.

Mariykos gimimas buvo slepiamas aukštus postus užimančių Ukrainos politikų įsakymu. Tačiau neseniai televizijos kanalui „Sky Atlantic“ buvo nutekinti dokumentai, kurie patvirtino, kad net ir po atominės elektrinės sprogimo, Černobylyje gyveno žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Michailas buvo vienas ugniagesių, nelaimės naktį iškviestas gesinti ketvirtojo reaktoriaus. 1986-aisiais jis su žmona Lydia atsisakė palikti savo namus, kadangi tuometinė Sovietų Sąjunga jiems nesutiko pasiūlyti jokio kito būsto. Pora nusprendė rizikuoti ir likti aukštos radiacijos zonoje.

REKLAMA

Poros istorija – sunkiai suvokiama. Lydia bene iki pat nėštumo pabaigos nesuprato, kad laukiasi. Ji gimdė namuose, su sutuoktinio pagalba. Michailas priėmė dukrelę, pats nukirpo virkštelę.

Kai pasklido žinia, kad Lydia gimdė aukštos radiacijos zonoje, ji buvo prilyginta sunkiai nusikaltėlei. Tačiau, nepaisydama gausybės kritikos ir kaltinimų, šeima toliau augino mergaitę ir nepakeitė gyvenamosios vietos. Maža to, augdama mergaitė gėrė šeimos auginamų karvių pieną, valgė šeimos darže augintas daržoves.

Gandai, kad Černobylyje gyvena šeima su mažamečiu vaiku, pasklido tada, kai mergaitei sukako penkeri.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad žmonės galvoja, kad ji – tarsi mutantas, su dviem galvomis. Ji – nuostabus vaikas, yra absoliučiai sveika“, - 2006-aisiais viename interviu kalbėjo Lydia.

Galiausiai, šeima atsitvėrė tylos siena ir tarsi pasimiršo, kol per pasaulį neapskriejo amerikiečių ir britų kurtas serialas apie atominės elektrinės sprogimą. Su laikraščiu „Sunday Express“ sutiko kalbėti pati Mariyka.

Netrukus gimtadienį švęsianti mergina savo ateitį sieja su medicina, o studijoms užsidirba po paskaitų dirbdama bare.

„Aš laikausi puikiai, dirbu, studijuoju, pilnai realizuoju save“, - džiaugėsi mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų