REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektrėnų rajone esančių Rusakalnio ir Vievininkų bei aplinkinių kaimų gyventojų gyvenimas nuolatinėje baimėje bent laikinai baigėsi. Po pačių gyventojų parodytos iniciatyvos buvo sulaikytas iš kalėjimo prieš keletą savaičių paleistas bei iškart naujus nusikaltimus pradėjęs daryti 53 metų Rišardas Virginijus Kazlauskas.

Elektrėnų rajone esančių Rusakalnio ir Vievininkų bei aplinkinių kaimų gyventojų gyvenimas nuolatinėje baimėje bent laikinai baigėsi. Po pačių gyventojų parodytos iniciatyvos buvo sulaikytas iš kalėjimo prieš keletą savaičių paleistas bei iškart naujus nusikaltimus pradėjęs daryti 53 metų Rišardas Virginijus Kazlauskas.

REKLAMA

R. V. Kazlauskas šįkart ieškotas net dėl kelių nusikaltimų, kuriuos jis galimai įvykdė vos per dvi savaites. Jis yra įtariamas dėl išžaginimo, sumušimo bei kelių vagysčių. Įtariamasis anksčiau jau buvo teistas dėl tokių pačių nusikaltimų net aštuonis kartus. Nežinia, kiek šis vyras dar būtų terorizavęs vietinius gyventojus, jei ne jėgas suvieniję Rusakalnio ir Vievininkų kaimų gyventojai.

Gerai pažįstamas apylinkes šeštadienį (birželio 8-ąją) naršę vietos gyventojai aptiko besislapsčiusio vyro pėdsakus. Netrukus buvo surastas ir pats įtariamasis. Pirminiais duomenimis, miegantis savo paties suręstame būste. Apsuptas būrio vyrų R. V. Kazlauskas nesipriešino. Jis kantriai sulaukė iškviestų policijos pareigūnų, kuriems teliko atlikti formalumus – sulaikyti įtariamąjį.

REKLAMA
REKLAMA

Surado miegantį

Pavojingo įtariamojo paieškose dalyvavęs Marius naujienų portalui tv3.lt papasakojo svarbiausias šio įvykio detales:

„Nuo šio asmens asmeniškai nenukentėjau, bet buvo apvogtas mano brolis. Todėl nusprendžiau prisidėti prie paieškos. Veiksmas vyko šeštadienį, susirinko apie 16-18 vyrų.

REKLAMA

Apie mūsų planą informavome policiją. Pareigūnai iš ryto atvyko pasižiūrėti, kas vyksta, bet kartu paieškoje nedalyvavo. Perdavėme jiems paieškoje dalyvaujančių asmenų sąrašą.

Paieška prasidėjo apie 7.15 val. Netrukus vienoje vietoje buvo aptikti įtarimų sukėlę pėdsakai, išmintas takas. Sekdami tuo taku keli vyrai aptiko ir ieškomą vyrą.“

Paieškose dalyvavęs vyras pasakojo, kad įtariamasis rastas savo paties suręstame būste.

„Slėpėsi jis tarp šakų suręstoje palapinėje. Šalia buvo jo pavogti daiktai – dviratis, meškerės, įvairūs namų apyvokos daiktai. Paieška vyko iš ryto, tad surastas jis buvo dar miegantis.

REKLAMA
REKLAMA

Surastas vyras net nesipriešino. Greičiausia, įvertino, kad jėgos nelygios. Nors anksčiau jis dažnai priešindavosi sulaikomas. Dar prieš šią paiešką policija perspėjo, kad jis gali turėti kirvį ir kelti pavojų paieškos grupės nariams“, – teigė Marius.

Baimės, anot Mariaus, niekas nejautė, nors asmuo ir buvo įtariamas ne tik vagystėmis ar seksualiniu nusikaltimu, bet ir smurtu:

„Kažkaip visi entuziastingai buvo nusiteikę. Pasisekė, kad taip greitai, vos per 1,5 val., mes jį suradome. Šiuo atveju šiek tiek keista, kad policijos pareigūnams niekaip nepavyko jo sulaikyti. Keista ir tai, kad žinodami apie mūsų rengiamą paiešką, pareigūnai nenorėjo prie jos prisidėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgi metai už grotų

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad sulaikytas vyriškis nelaisvėje yra praleidęs net 38 metus. Šiuo metu jam yra 53-eji, tad nesunku paskaičiuoti, kad daugiau kaip du trečdalius savo gyvenimo šis vyras praleido įkalinimo įstaigose.

R. Matonis patvirtino, kad R. V. Kazlauskas anksčiau buvo teistas aštuonis kartis. Dėl vagystės, plėšimo, išžaginimo. Nusikalstamų įpročių vyras neatsikratė ir neseniai išleistas į laisvę.

Tuo pačiu paprašėme R. Matonio atsakyti į klausimą, kodėl policijos pareigūnai kartu nedalyvavo bendruomenės vykdytoje paieškoje, apie kurią jiems buvo iš anksto pranešta.

REKLAMA

„Penktadienį (birželio 7-ąją) į policiją kreipėsi bendruomenė, kuri buvo pasiryžusi savarankiškai vykdyti paieškos veiksmus. Buvo sutarta, kad ankstyvą šeštadienio rytą susirinkusius žmones instruktuos policijos patruliai, pasidalins su jais policijos turima informacija, paaiškins kaip efektyviau jiems būtų vykdyti fizinę paiešką (šukuoti tam tikrą teritoriją).

Atvykę patruliai taip ir padarė, gyventojai vykdė fizinę paiešką, o pareigūnai toliau dirbo pagal savo turimą paieškos planą. Pareigūnų vykdomi paieškos veiksmai dažniausiai nėra viešo pobūdžio, bet ir šioje paieškoje buvo naudojama specialioji technika (dronai ir kita), vykdomi neviešo pobūdžio veiksmai, analizuojama gauta informacija.

Policija dar kartą dėkoja šiai bendruomenei už aktyvumą. Pasak paiešką vykdžiusių pareigūnų, šios bendruomenės pastangas padėti policijai ieškoti pavojingo asmens galima įvardinti kaip pavyzdines, kaip turi kartu dirbti policija ir bendruomenė. Po penktadienio popietę išplatintos informacijos apie ieškomą asmenį ir jai pasirodžius žiniasklaidoje, policija gavo nemažai pranešimų apie galimą šio ar panašaus asmens buvimo vietą (Kaišiadorių, Vievio apylinkėse), todėl tokia informacija buvo operatyviai ir nuodugniai tikrinama“, – rašė R. Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų