REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvęs Anykščių meras Kęstutis Tubis kaltinamas prekyba poveikiu.

 

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba ir prokuratūra, K. Tubis galėjo pasinaudoti savo tarnybine padėtimi, siekdamas naudos sau ir savo vadovaujamam visuomeniniam rinkimų komitetui.

Manoma, kad iš dviejų verslininkų politikas reikalavo finansinės paramos minėtam visuomeniniam rinkimų komitetui, besiruošiančiam 2019 metų savivaldybių merų ir tarybų rinkimams.

Įtariama, kad už tai K. Tubis verslininkams sutarė atsilyginti paslaugomis. Vieno jų atstovaujamai bendrovei politikas esą pažadėjo paveikti savivaldybės darbuotojus, kad šie skubos tvarka atliktų visus veiksmus ir bendrovė galėtų išsinuomoti žemės sklypą bei gauti leidimus vykdyti jame verslininko pageidaujamo aukštingumo statybas.

Už tai bendrovės atstovas galimai rado asmenį, kurio vardu į K. Tubio vadovaujamo rinkimų komiteto sąskaitą kaip auka pervestas 1 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš kito Anykščių verslininko K. Tubis taip pat reikalavo finansinės paramos rinkimų komitetui. Už tai, kaip įtariama, rajono vadovas pažadėjo pagalbą, kad valstybės lėšomis būtų sutvarkytas kelias, kur yra įvažiavimas į verslininko atstovaujamą bendrovę.

REKLAMA

Pasak teisėsaugos, yra pagrindo manyti, kad minėtai bendrovei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti Anykščių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių, susijusių su verslu, kapitalinio remonto ir rekonstrukcijos atrankoje.

Per ikiteisminį tyrimą taip pat nustatyta, kad, norėdamas užsitikrinti politinę paramą priimant kai kuriuos Anykščių rajono savivaldybės tarybos sprendimus, K. Tubis galėjo pažadėti vienam tarybos nariui pareigas savivaldybės valdomoje įmonėje.

Už prekybą poveikiu Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmams.

Tyrimą šioje byloje Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai atliko per keturis mėnesius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų