REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė pirmadienį pradėjo švarinti kiemus: nutempia nenaudojamus bešeimininkius automobilius ir perima juos savo žinion.

Sostinės savivaldybė pirmadienį pradėjo švarinti kiemus: nutempia nenaudojamus bešeimininkius automobilius ir perima juos savo žinion.

REKLAMA

Vieną pirmųjų automobilių sostinės savivaldybė pirmadienio rytą nutempė iš Paribio gatvės Žvėryne.

Kaip pranešė savivaldybė, pirmadienį prasidėjęs Vilniaus kiemų valymas truks visą birželį, kol vietas užimančių griuvenų nebeliks.

Anot pranešimo, apsivalius nuo netvarkingų senienų miestą tvarkančioms tarnyboms bus lengviau pravažiuoti valant gatves ir kur kas patogiau jas suženklinti.

„Nuo šiandienos ilgus metus opėjusi parkavimosi kiemuose problema, kai apleisti ir seniai neeksploatuojami automobiliai užėmė stovėjimo vietas, pagaliau sprendžiama – kiemuose atsiras pakankamai vietos tvarkingų automobilių savininkams“, – pranešime cituojama mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Nutempti automobiliai bus saugomi savivaldybei priklausančioje aikštelėje, kol baigsis bešeimininkio turto perėmimo procedūra ir automobiliai bus perduoti savivaldybei. Tai gali trukti iki metų. Vieno automobilio nutempimo kaina – apie 47 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradedame precedento neturinčią akciją, per kurią išvalysime sostinės kiemus nuo senų ir nenaudojamų automobilių. Smagu, kad net 30 savininkų sureagavo į prašymus ir patys pašalino savo transporto priemones“, – apie akciją pasakojo administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

REKLAMA

Paskelbus nutempiamų automobilių sąrašą, jau pirmosiomis dienomis 26 automobilių savininkai suskubo patraukti automobilius patys: 21 automobilis patrauktas iškart paskelbus sąrašą, dar penkios transporto priemonės patraukos per praėjusią savaitę, trys iš jų buvo be valstybinių registracijos numerių. Atsirado gudraujančių: du automobilius savininkai perstatė į kitą vietą, tačiau savivaldybės Viešosios tvarkos pareigūnai ir tokiais atvejais procedūrą tęsia.

Savivaldybė taikys ir pinigines baudas likusių netvarkingų seniai riogsančių automobilių savininkams: nesuskubusiems jų pašalinti per nurodytą laiką, savivaldybė skirs nuo 70 iki 300 eurų baudas su transporto priemonės konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų