REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant gausybės lieknėjimui skirtų gudrybių, milijonai žmonių visame pasaulyje vis dar turi viršsvorio, ir daugybė jų yra nutukę, rašoma foodprevent.com.

Nepaisant gausybės lieknėjimui skirtų gudrybių, milijonai žmonių visame pasaulyje vis dar turi viršsvorio, ir daugybė jų yra nutukę, rašoma foodprevent.com.

REKLAMA

Pasak JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro, nuo 2015 iki 2016 metų nutukusių žmonių šalyje buvo 39,8 procento, kitaip tariant, 93,3 milijono suaugusiųjų JAV. Statistika taip pat rodo, kad kasmetinė medicinos paslaugų dėl nutukimo kaina JAV yra 147 milijardai dolerių, o nutukusio žmogaus sveikatos apsauga kainuoja 1 429 doleriais brangiau, nei normalaus svorio žmogaus.

Jei nenorite pakliūti į šią statistiką, svarbu reguliariai sportuoti bei sveikai maitintis. Sveikos mitybos dalis yra ir šis gyvybiškai svarbus gėrimas, pagamintas iš vos dviejų ingredientų.

Šis naminis gėrimas ne tik pagreitins medžiagų apykaitą, bet ir paspartins lieknėjimo procesą, o jam pasigaminti pakaks vos dviejų ingredientų: cinamono miltelių ir medaus.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl tai veikia:

Visų pirma, cinamonas pasižymi cukraus kiekį kraujyje reguliuojančiomis savybėmis sergantiems 2 tipo diabetu ir tuo pačiu metu malšina apetitą Kadangi greiti cukraus kiekio kraujyje pokyčiai gali sukelti alkį, net jei iš tiesų jums daugiau valgyti visai nereikia, stabilus cukraus kiekis kraujyje yra labai svarbus apetito kontrolei.

REKLAMA

Cinamonas taip pat turi antioksidantų, padeda žaizdų gijimui ir net gali mažinti kraujospūdį bei cholesterolį, kaip rodo naujausi tyrimai.

Medus – tai saldiklis, turintis pakankamai daug kalorijų, bet dėl savo poveikio alkio jausmui padedantis numesti svorio.

Tyrimas, kuriame buvo lyginamas medaus ir cukraus poveikis sveikoms moterims, parodė, kad medus daug silpniau veikia cukraus kiekį kraujyje, nei paprastas baltas cukrus. Taigi, kartu su cinamonu medus labai padeda kontroliuoti apetitą. Be to, kaip ir cinamonas, medus pasižymi gydomosiomis savybėmis, kurių dėka lieknėjimo metu kūnas išliks sveikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti šio gėrimo:

Ingredientai:

1 puodelis vandens 1 valgomasis šaukštas cinamono miltelių 1 valgomasis šaukštas medaus

Paruošimo būdas:

Į puodą įpilkite 1 puodelį vandens. Puodą uždėkite ant kaitros ir pakaitinkite 2 –3 minutes. Tuomet suberkite cinamoną ir išmaišykite. Nuimkite puodą nuo kaitros ir palaukite, kol vanduo atvės. Tuomet įdėkite medaus. Turėsite maždaug vieną puodelį šio gėrimo.

Kaip ir kada jį gerti:

Pusę puodelio išgerkite kasdien prieš eidami miegoti, o kitą pusę – ryte, prieš pusryčiaujant.

Pirmuosius rezultatus turėtumėte pastebėti maždaug po kelių dienų, tačiau jei norite geriausių rezultatų – ir toliau gerkite šį gėrimą ir sveikai maitinkitės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų