REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijoje suimti du įtariamieji rezonansiniu verslininko Šabtajaus Kalmanovčiaus nužudymu 2009 metais, penktadienį pranešė pareigūnai.

 Rusijoje suimti du įtariamieji rezonansiniu verslininko Šabtajaus Kalmanovčiaus nužudymu 2009 metais, penktadienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA

„Nustatytas šių nusikaltimų organizatorius, jis taip pat šiuo metu sulaikytas“, – pareiškė tyrėjas Maskvos teisme, ketvirtadienį nagrinėjusiame prokurorų prašymą suimti byloje figūruojantį Ali Belchorojevą.

Teismas liepė suimti A. Belchorojevą iki birželio 28 dienos.

Nusikaltimo organizatoriaus vardas nebuvo atskleistas.

Presnensko rajono teismas leido areštuoti dar vieną bylos figūrantą – Batyrą Tumgojevą pranešė vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Sulaikytieji jiems mestus kaltinimus Š. Kalmanovičiaus nužudymu, pasikėsinimu jį nužudyti ir neteisėtu ginklo įsigijimu kategoriškai neigia.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai mano, kad A. Belchorojevas koordinavo nusikaltimo sumanytojo ir vykdytojo veiksmus ir kad jis galėjo prisidėti prie jo kaip vairuotojas ar šaulys.

REKLAMA

Pasak vieno iš tyrėjų, B. Tumgojevo vaidmuo kol kas nenustatytas, bet yra įrodymų, kad šis vyriškis prisidėjo prie verslininko nužudymo.

Dar vienas įtariamasis – Džabrailas Kostojevas – taip pat buvo sulaikytas, bet penktadienį įtarimai jam buvo panaikinti.

Moterų krepšinio klubo „Spartak“ savininko Š. Kalmanovičiaus kūnas su daugybe šautinių žaizdų buvo aptiktas 2009 metų lapkričio 2 dieną Maskvoje, automobilyje „Mercedes“. Užpuolimo metu taip pat nukentėjo 60 metų verslininko vairuotojas Piotras Tumanovas.

Tyrėjai nustatė, jog nežinomi užpuolikai, važiavę automobiliu „Lada Priora“ be valstybinių numerių, pasivijo Š. Kalmanovičiaus „Mercedes“ ir jį apšaudė. Vėliau įvykio vietoje buvo rasta 19 tūtelių.

REKLAMA
REKLAMA

Š. Kalmanovičius gimė 1949 metais Lietuvoje, 1971 metais jis emigravo į Izraelį, kur įgijo aukštąjį išsilavinimą ir užsiėmė verslu Izraelyje.

Tuometinis prezidentas Valdas Adamkus Š. Kalmanovičiui 1999 metais suteikė Lietuvos pilietybę.

Š. Kalmanovičius septynerius metus sėdėjo kalėjime už šnipinėjimą Sovietų Sąjungai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų