REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valdžia ir kultūros įstaigų atstovai apsisprendė išsaugoti ateities kartoms Vilniaus koncertų ir sporto rūmus, o teritorijoje šalia Baltojo tilti pastatyti Jono Meko vizualiųjų menų centrą ir Gugenheimo–Ermitažo muziejų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybėje susirinkę sostinės valdžios, kultūros institucijų atstovai, muziejininkai, architektai aptarė daugiafunkcinio kultūros centro – Jono Meko vizualiųjų menų ir Gugenheimo-Ermitažo muziejaus įkūrimo sostinėje klausimus, pranešė sostinės savivaldybės viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA

Pasak Vilniaus mero pavaduotojas Algirdo Paleckio, naujoji miesto valdžia nori įsiklausyti, ką šiuo klausimu galvoja kūrybinė inteligentija, diskutuoti, tartis su vilniečiais ir ekspertais.

Diskusijoje buvo aptarti įvairūs klausimais – nuo lietuvių kultūros paveldo saugojimo būtinybės, kultūros centro reikmės vilniečiams, tinkamiausios muziejui vietos parinkimo iki būsimo pastato aplinkos tinkamumo gyventojams ir miesto svečiams analizės.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma susirinkusiųjų daugiafunkcinio kultūros centro idėją įvertino pozityviai, tačiau kilo diskusijų dėl jo įkūrimo vietos, teigiama pranešime. 

Posėdžio metu po išsakytų minčių buvo sutarta, kad senieji Vilniaus koncertų ir sporto rūmai būtų saugomi kaip architektūrinė vertybė, kaip kultūros paveldas ateinančioms kartoms. Susitikimo metu taip pat buvo ieškoma Sporto rūmams racionaliausios visuomeninės funkcijos, kuri tilptų ir labiausiai tiktų esamame pastate. Daugiausiai susitikime dalyvavusių atstovų sename Koncertų ir sporto rūmų pastate norėtų matyti naują, šiuolaikišką tūkstantmečio koncertų salę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiafunkciniam Jono Meko ir Gugenheimo–Ermitažo kultūros centrui statyti nuspręsta nagrinėti kitą vietą – teritoriją šalia Baltojo tilto. Pasak Miesto plėtros departamento SĮ "Vilniaus planas" vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio, šioje vietoje būtų sukurtas kultūrinis sostinės ir valstybės vientisas centras – Lietuvos nacionalinė galerija, modernusis Jono Meko vizualiųjų menų centras ir Gugenheimo-Ermitažo muziejus – patogus tiek vilniečiams, tiek turistams, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų