REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Nėštumas (nuotr. 123rf.com)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vienas svarbiausių ir neišvengiamų darbų ruošiantis ypatingai gimdymo dienai – tinkamai susidėti gimdyvės krepšelį. Iš anksto atsakingai sudėti daiktai, kurių prireiks ligoninėje, padės išvengti streso, jaudulio ir leis ramiai mėgautis paskutinėmis nėštumo dienomis.

48

Vienas svarbiausių ir neišvengiamų darbų ruošiantis ypatingai gimdymo dienai – tinkamai susidėti gimdyvės krepšelį. Iš anksto atsakingai sudėti daiktai, kurių prireiks ligoninėje, padės išvengti streso, jaudulio ir leis ramiai mėgautis paskutinėmis nėštumo dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priemonių, kurių gali prireikti gimdyvės kraiteliui, išties nemažai, o kūdikių priežiūros prekių ekspertė Greta Veličkaitė tikina, jog neretai būsimos mamos nepagalvoja apie daiktus, kurie ligoninėje ypač praverčia. Ką kiekviena moteris, besiruošdama gimdymui, turi žinoti apie gimdyvės kraitelį, plačiau specialistė pasakoja interviu.

REKLAMA

– Sėkmingai motinystės pradžiai, kokie daiktai privalo būti kiekviename gimdyvės krepšelyje?

– Trumpai apžvelgiant visą būtinų daiktų sąrašą, įvardinčiau šias prekes: naktiniai marškiniai, chalatas, rankšluostis, šlepetės, keli vienetai vienkartinių paklotų, liemenėlė maitinimui, keli vienetai kelnaičių, skirtų po gimdymo, higienos priemonės, įdėklai į liemenėlę, higieniniai įklotai po gimdymo, negazuotas vanduo, šiltesnės kojinės, lūpų balzamas, silikoniniai antspeniai, spenelių kremas bei pientraukis.

REKLAMA
REKLAMA

– Atrodo visko išties nemažai… Tačiau dėl kurios prekės būsimos mamos konsultuojasi dažniausiai?

– Daugiausiai būsimos mamos domisi apie pientraukius. Jie gelbsti situacijose, kada krūtys yra pilnos arba atsiranda pieno sąstovis, sumažėja pieno gamyba, kuomet motinos speneliai būna įdubę, plokšti ar sutrūkinėję. Taip pat pientraukis praverčia, jei kūdikis serga ir nenori žįsti. Kitu atveju, norint laiko skirti sau ir kūdikį paliekant kito asmens priežiūrai, pientraukis tampa tiesiog būtinas.

Dažnai mamos klausia, kokį pientraukį rinktis: rankinį ar elektrinį? Aš į gimdyvės krepšeliui visada rekomenduoju rinktis rankinį daugelio mamyčių patikrintą ir rekomenduojamą CANPOL BABIES rankinį pientraukį. Šis pientraukis yra pigesnis už elektrinį bei gimdymo namuose jo pakaks, kad patenkinti pirminį poreikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pasirūpinus pientraukiu būtini ir motinos pieno laikymo indeliai arba maišeliai, kuriuos galima laikyti tiek šaldytuve, tiek šaldiklyje. Pieno laikymo indeliai lengvai jungiami su pientraukiu: pienas nutraukiamas tiesiai į indelį ir dedamas į šaldytuvą.

– Galbūt yra daiktų, kurių moterys į ligoninę pasiima per mažai ir vėliau vyrams tenka skubėti ieškoti šių būtinų prekių?

– Priemonės, kurių kartais moterys pasiima per mažai, yra įdėklai į liemenėlę arba vienkartiniai įklotai po gimdymo.

Įdėklus į liemenėlę rekomenduojama įsigyti dar prieš gimdymą bei pasiimti juos į ligoninę. Praėjus kelioms paroms po gimdymo, pienas pradeda gamintis itin intensyviai. Tuomet papilnėjus krūtims pienas išsiskiria ne tik žindymo metu, tačiau ir tarp maitinimų. Įdėklai apsaugo apatinį trikotažą nuo dėmių. Be to, svarbu nepamiršti įdėklus keisti kas 2-3 valandas, kadangi įdėkluose susigėrusi drėgmė ilgainiui gali pradėti dirginti arba sukelti krūties uždegimą.

REKLAMA

Itin gerai sugeriantys higieniniai įklotai – taip pat labai svarbi prekė, kurios patariama pasiimti mažiausiai dvi pakuotes. Šie įklotai naudojami iš karto po gimdymo, o renkantis juos nepamirškite, kad įklotai turėtų būti pralaidūs orui ir itin gerai sugeriantys.

Trečiasis svarbus pirkinys – daugkartinio naudojimo kelnaitės po gimdymo, kurios turi tvirtai laikyti pogimdyminius įklotus savo vietoje bei būti pagamintos iš kvėpuojančio nailono.

– Apie ką moterys, besiruošdamos gimdymo dienai, dažnai nepagalvoja?

– Moterys dažnai nepagalvoja apie silikoninius antspenius. Žinoma, į gimdymo namus važiuojama su gera emocija, manant, kad maitinimas – natūralus procesas ir viskas klostytis kuo puikiausiai. Vis dėlto, tam, kad mamos maitinimo džiaugsmo neužgožtų jaučiamas diskomfortas, svarbu pasirūpinti silikoniniais antspeniais.

REKLAMA

Sutrūkinėjusių spenelių problema paprastai atsiranda, kai kūdikis dar nemoka tinkamai žįsti. Specialūs antspeniai apsaugo skaudančias krūtis, suteikia komforto jausmą ir padeda tęsti maitinimą krūtimi.

Kadangi žindant kūdikį krūtimi, speneliai yra labai jautrūs, reikalinga tam tikra apsauga. CANPOL BABIES silikoniniai antspeniai išsiskiria išlenkta forma, dėl kurios kūdikis gali priglausti savo nosytę arti mamos ir jausti jos kvapą. Taigi, dėka unikalios lenktos CANPOL BABIES silikoninių antspenių formos nesukuriamas barjeras tarp motinos ir vaiko, net gi pasitelkiant papildomą apsaugą mamos komfortui užtikrinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų