REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Power Hit Radio sulaukė pykčio antplūdžio (tv3.lt fotomontažas)

Birželio 4–9 dienomis sostinė nusidažė vaivorykštės spalvomis – Vilnių drebina už lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų lygybę bei prieš homofobiją vykstantis renginys „Baltic Pride 2019“.

9

Birželio 4–9 dienomis sostinė nusidažė vaivorykštės spalvomis – Vilnių drebina už lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų lygybę bei prieš homofobiją vykstantis renginys „Baltic Pride 2019“.

REKLAMA

Savo palaikymą vykstančiam renginiui taip pat išreiškė ir klausomiausia jaunimo radijo stotis Vilniuje „Power Hit Radio“.

Ketvirtadienio vakarais radijo eterį užvaldo dvi šokėjos Vanilla ir Kamilla, kurios šio vakaro eterį paskyrė visą šalį drebinančiam renginiui, kovojančiam prieš homofobiją – „Baltic Pride 2019“.

Žinia apie vakaro temą buvo pasidalinta oficialiame „Power Hit Radio Lithuania“ „Facebook“ puslapyje, tačiau čia kaipmat pasipylė įvairūs komentarai, padaliję radijo stoties klausytojus ir gerbėjus į dvi dalis.

Vieni neslėpė džiaugsmo, kad klausomiausia jaunimo radijo stotis Vilniuje prisideda ir palaiko prie šio judėjimo, tačiau kiti negailėjo skaudžios kritikos ir kandžių komentarų.

REKLAMA
REKLAMA

„Neseksiu, iškrypėliai“, „Vien už šitą dalyką išjungiu sekimą ir nebeklausysiu. Yra daug radijo stočių su sveiku požiūriu į gyvenimą“, „Nuo šios sekundės nebeseku „Power Hit Radio“, „Kam jūs taip...“, „Man šios dvi ir taip žiauriai nepatinka, pastoviai rėkauja, kudakuoja ir dar nežinia ką daro eteryje“, „Po tokių svečių išvis klausytojų neturėsite“, „Išsigimėlių šalis“ – komentarai liejosi vienas po kito.

REKLAMA

Visgi atsirado ir tų, kurie palaikė tokią radijo stoties poziciją: „Šaunuoliai, visuomet jūsų klausau! Laisvė rinktis, ką mylėti“, „Kas ką nori, tas tą myli. Savęs žiūrėti reikia, o ne kitų. Aš taip gyvenu. Palaikau visus, visi žmonės esame“ – skelbė kiti.

Radijo stoties „Power Hit Radio“ direktorius Saulius Baniulis portalui tv3.lt sakė, kad tokios reakcijos jis ir jo komanda tikrai nesitikėjo: „Sunku ką ir pakomentuoti. Merginos pasiūlė padiskutuoti šia tema, o tai sukėlė tiek negatyvo...“, – teigė S. Baniulis.

Pasiteiravus, kokia radijo stoties pozicija šiuo klausimu, direktorius atkirto: „Manau, kad tie komentarai ir reakcija gan daug pasako apie tai, kaip žmogus toleruoja tai, ko jis nesupranta, kas jam nepažįstama, svetima. Mes niekada nepalaikėm smurto, patyčių ir netolerancijos. Todėl matyti tokius komentarus po kvietimu jungtis į diskusiją yra nemalonu“, – sakė S. Baniulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltic Pride 2019“ – didžiausias LGBT bendruomenės renginys Vilniuje, vykstantis visą šią savaitę. Jame dalyvauja LGBT bei juos palaikantys asmenys iš Lietuvos, Baltijos šalių bei visos Europos.

Be tarptautinės žmogaus teisių konferencijos, „Baltic Pride“ programoje šią savaitę – teatralizuotas šou „Pasididžiavimo balsai“, veiks bendruomeninių renginių erdvė „Pride namai“, vyks „Pride“ gatvės vakarėlis bei „Kreivių“ filmų peržiūros. Renginio kulminacija taps Gedimino prospekte birželio 8 dieną vyksiančios eitynės „Už lygybę!“.

LGBT organizacija vienija lesbietes, gėjus, biseksualius ir transseksualius asmenis bei šios organizacijos idėjoms prijaučiančius heteroseksualius asmenis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų