REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliaciniame teisme baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje nuteisti trys organizuotos grupės, sukčiavusios apgaule įgyjant Norvegijoje veikiančių bankų klientų sąskaitose esančius pinigus, nariai.

Lietuvos apeliaciniame teisme baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje nuteisti trys organizuotos grupės, sukčiavusios apgaule įgyjant Norvegijoje veikiančių bankų klientų sąskaitose esančius pinigus, nariai.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Panevėžio apygardos teismo 2018 m. vasario 19 d. apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo nuteisti trys asmenys, neteisėtai, apgaule, panaudodami nenustatytą kompiuterinį virusą, iš Norvegijoje veikiančių bankų klientų sąskaitų įgiję pinigus (147 801,15 Eur).

Andrius Buzelis buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimo bausme, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams, Dainius Burškys nuteistas penkerių metų ir mėnesio laisvės atėmimo bausme, o nusikalstamos veikos organizatoriui, garsios Lietuvos estrados dainininkės Vitalijos Katunskytės sūnui, Dariui Šidlauskui skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė. Taip pat nuteistiesiems paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – turto konfiskavimas.

Nuteistieji, nesutikdami su nusikalstamų veikų kvalifikavimu ir paskirtomis bausmėmis, nuosprendį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Apeliacinį skundą pateikė ir Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė, nesutikdama su pirmosios instancijos teismo sprendimu asmenis išteisinti dėl nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo (BK 216 straipsnio 1 dalis).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bylą, nustatė, kad nuteistųjų padarytos nusikalstamos veikos kvalifikuotos tinkamai, apygardos teismas esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų, dėl kurių būtų suvaržytos nuteistųjų teisės ar kurie būtų sutrukdę teismui teisingai išnagrinėti baudžiamąją bylą, nepadarė.

REKLAMA

Pirmosios instancijos teismo nuosprendis buvo pakeistas tik patikslinant tam tikras nusikalstamų veikų padarymo aplinkybes ir panaikinant nuosprendžio dalį dėl bausmių subendrinimo D. Šidlauskui, nes nustatyta, jog ankstesniu nuosprendžiu jam skirta bausmė jau buvo subendrinta ankstesniu kito teismo nuosprendžiu.

Dėl asmenų išteisinimo dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo (BK 216 straipsnio 1 dalis) Lietuvos apeliacinis teismas padarė tokią pačią išvadą, kaip ir apygardos teismas, – nuteistųjų veiksmuose nėra šio nusikaltimo sudėties, nes finansinės operacijos su pinigais buvo atliekamos siekiant ne nuslėpti jų tikrąją kilmę, bet juos neteisėtai įgyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų