REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijoje dirbantys socialdemokratai ketvirtadienį su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda aptarė galimybes rengti pirmalaikius rinkimus.

Seimo opozicijoje dirbantys socialdemokratai ketvirtadienį su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda aptarė galimybes rengti pirmalaikius rinkimus.

REKLAMA

Po susitikimo su būsimuoju šalies vadovu partijos lyderis Gintautas Paluckas sakė, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai būtų įmanomi, jeigu to norėtų G. Nausėda, o Vyriausybė nesugebėtų normaliai funkcionuoti.

„Jeigu mes matysime plūduriuojančią Vyriausybę ir matysime prezidento iniciatyvą dėl priešlaikinių rinkimų, mes sėsime prie to stalo ir galėsime kalbėtis su visomis kitomis partijomis“, – žurnalistams teigė G. Paluckas.

Pasak jo, norint surengti pirmalaikius rinkimus reiktų ir valdančiųjų, ir opozicijos sutarimo.

Socdemų frakcijos Seime seniūnas Julius Sabatauskas sakė, kad dabartiniai valdantieji „nesiruošia nieko ypatingo daryti, o tik plūduriuoti“.

„Tokia situacija netenkina nei mūsų, nei, kaip mes supratome, išrinktojo prezidento“, – kalbėjo politikas.

Dėl valdančiosios koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“. Šios partijos laukia prie daugumos prisidedant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA

G. Paluckas tvirtino, kad koalicijos formavimasis yra „virimas savose sultyse“, nes tai realiai nepadidintų valdančiųjų balsų skaičiaus Seime.

„Kalbėti apie kažkokią koalicijos plėtrą ar didesnį tvirtumą nėra jokios prasmės“, – sakė partijos lyderis.

REKLAMA

Socdemai pažadėjo remti G. Nausėdos programines nuostatas, susijusias su gerovės valstybės kūrimu, siekiu mažinti socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę.

„Kita vertus, mes tikimės atsakomybės pirmiausia iš Vyriausybės ir valdančiosios daugumos, kurie yra išdalinę pažadų dviem Vyriausybėms ir dviem Seimams į priekį“, – kalbėjo G. Paluckas.

Valdantieji tikisi dėl koalicijos sutarti kitą savaitę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų