REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis ketvirtadienį priešpiet paskelbė 24 krepšininkų pavardes, kurie kandidatuos patekti į galutinę sudėtį pasaulio čempionatui Kinijoje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis ketvirtadienį priešpiet paskelbė 24 krepšininkų pavardes, kurie kandidatuos patekti į galutinę sudėtį pasaulio čempionatui Kinijoje.

REKLAMA

Kandidatų sąrašas, kaip sako pats D. Adomaitis, liepos pradžioje sutrumpės iki 18 žmonių, o dabar yra neįprastai ilgas dėl dviejų pagrindinių priežasčių.

„Sąrašas yra gan ilgas ir tai susiję su keliais dalykais: pirma, ne visi žaidėjai dar baigė sezonus, antra, yra žaidėjų prie kurių galime dėti klaustuką, nes dar gydosi traumas“, – spaudos konferencijoje sakė D. Adomaitis.

Kandidatų sąrašas šiuo metu atrodo taip:

Įžaidėjai: Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL), Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“), Žygimantas Janavičius (Prienų „Skycop“), Dovis Bičkauskas (Utenos „Juventus“).

Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“), Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“), Adas Juškevičius (Nantero 92), Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“).

REKLAMA
REKLAMA

Lengvieji kraštai: Jonas Mačiulis (Atėnų AEK), Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“), Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA)

REKLAMA

Sunkieji kraštai: Mindaugas Kuzminskas (Milano „AX Armani“), Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“), Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“).

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas (Memfio „Grizzlies“), Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“), Antanas Kavaliauskas (Kauno „Žalgiris“), Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“), Martinas Gebenas (Utenos „Juventus“), Egidijus Mockevičius (Pezaro „Victoria Libertas“), Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“), Gytis Masiulis (Klaipėdos „Neptūnas“), Evaldas Kairys (Vilniaus „Rytas“).

– Ties kuriais žaidėjais daugiausiai klaustukų?

– Ties Artūru Gudaičiu, Jonu Mačiuliu pagrinde.

– Kiek šansų juos pamatyti?

– A. Gudaičio situacija yra gan optimistinė, vakar teko bendrauti su juo, kitą savaitę darosi tyrimus, lygins su prieš tai buvusiais duomenimis, viskas paaiškės birželio pabaigoje. Jis prieš traumą eina beveik šešiomis savaitėmis, tas džiugina. Vis tik, kartais fiziologijos apgauti nepavyksta.

REKLAMA
REKLAMA

J. Mačiulio situacija nėra tokia gera, kaip norėtųsi. Daro reabilitaciją, viskas gerai, bet žiūresime. Jei žaidėjai nebus pasiruošę šimtu procentų vykti į stovyklą, tai negalėsime jų imti.

– Matome A. Milaknį, P. Jankūną. Patys jie kol kas noro atstovauti rinktinei neišreiškė. Na, bent oficialiai.

– Ne su visais dar yra kalbėta, kaip kurie jau pradėjo atostogauti, todėl sunku pagauti. Visos detalės paaiškės liepos pradžioje.

– Dvi intriguojančios pavardės: Dovis Bičkauskis ir Martinas Gebenas. Ką pakomentuotumete?

– Pavardės atsirado todėl, kad jos turėjo čia atsirasti. Jie žaidė gerus sezonus, jie savo žaidimu tiek praėjusiame sezone klube, tiek vilkint rinktinės marškinėlius, padarė gerą darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pasirengimo cikle bus dvejos rungtynės Lietuvoje. Dauguma jų vyks svetur. Ar ne per mažai?

– Geriausia yra turėti balansą. Namuose sužaisti ir išvykoje. Viską keičia tai, kad reikia anksčiau vykti į tą tolimą regioną, viskas siejasi su klimatizacija.

– Dėl Donato Motiejūno dar kažką galvojote?

– Net nesvarstyta. Su trenerių kolektyvu buvo priimtas toks sprendimas.

– O su žaidėjais šia tema buvo kalbėta?

– Čia vidinis reikalas.

– Kuo šis sąrašas jums pačiam išskirtinis?

– Yra žaidėjų daug tokių, kurie gali keisti dvi-tris pozicijas. Neturėtume prie ekstremalių situacijų turėti bėdų. Kandidatų sąrašas kol kas yra platus, svarbiausia, kad čia yra ir žaidėjai, kurie dar rungtyniauja, tai kad negautų traumų.

REKLAMA

– Labai daug centrų, kiek įsivaizduojate jų galutiniame sąraše?

– Sunku pasakyti, pirmiausia yra žaidėjų sveikata ir daug ką parodys treniruotės. Faktas, kad Domantas gali žaisti ir centru ir kitoje pozicijoje, tai čia bus vienas esminių dalykų, kaip Joną ir Domantą kartu išnaudoti.

– Ar nebaugina varžovų H grupėje sudėtis?

– Reikia stebėti varžovus kai jie pradės žaisti, tada pamatysime kontūrus. Bet visų pirma reikia žiūrėti į save. Reikia pasiekti gerą formą jau važiuojant į čempionatą.

Lietuvos rinktinė pasaulio pirmenybėse dėl vietos kitame etape kausis vadinamojoje „mirtininkų“ H grupėje, kurioje varžysis su Senegalo (rugsėjo 1 d.), Kanados (rugsėjo 3 d.) ir Australijos (rugsėjo 5 d.) komandomis.

REKLAMA

Lietuvių kovas pasaulio čempionate priims 8,3 mln. gyventojų turintis Donguano miestas.

Dabar kandidatai, išgirdę trenerio D. Adomaičio šaukimą į rinktinę, bursis į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje.

Pasiruošimo ciklą lietuviai Palangoje pradės liepos 22 dieną, o pasirengimo metu, planuojama, sužais 9 kontrolines rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų