REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vilnietė Paulina (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) dėkoja likimui, jog jos du vaikai vis dar turi mamą. Moteris yra įsitikinusi, kad Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikai per neapdairumą tinkamai negydė ūminio kasos uždegimo, o dar bebūnant ligoninėje jai prasidėjo šokinė reakcija. Tuo metu ligoninės atstovai tikina, kad viskas padaryta buvo laiku. 

Šiandien vilnietė Paulina (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) dėkoja likimui, jog jos du vaikai vis dar turi mamą. Moteris yra įsitikinusi, kad Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikai per neapdairumą tinkamai negydė ūminio kasos uždegimo, o dar bebūnant ligoninėje jai prasidėjo šokinė reakcija. Tuo metu ligoninės atstovai tikina, kad viskas padaryta buvo laiku. 

REKLAMA

Šiuo metu Paulina vis dar gydosi Vilniaus universiteto Santaros klinikose. tv3.lt portalui moteris tikina, kad šiems medikams ji yra dėkinga už išgelbėtą gyvybę, tačiau savo skaudžia patirtimi kitoje gydymo įstaigoje ji nori pasidalinti ir su kitais.

Kankino stiprūs pilvo skausmai

Kaip dabar prisimena dviejų vaikų mama, viskas nutiko gegužės 6-ąją dieną, kai dėl stiprių pilvo skausmų ją greitoji pagalba atvežė į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės priimamąjį.

REKLAMA
REKLAMA

Paulina sako, kad iš pradžių, kenčiant itin didelius skausmus, jai reikėjo ilgai palaukti, kol sulaukė savo apžiūros. Moteriai buvo atlikta echoskopija.

REKLAMA

„Dar laukiant echoskopijos, ten tikrai buvo susirinkę daug žmonių. Išėjo viena darbuotoja, apsižvalgė ir pasakė garsiai – ką, poliklinikos nebedirba, kad čia tiek žmonių. Tai jau tada man toks požiūris pasirodė mažų mažiausiai keistas“, – detalėmis dalijasi Paulina.

Naktį pradėjo tirpti kūnas

Moteris pasakoja, kad vėliau priėmimo skyriuje ją pasikvietė gydytojas ir patvirtino, jog yra prasidėjęs ūminis kasos uždegimas (pankreatitas):

„Vietoje to, kad pasakytų mano diagnozę korektiškai, jis man tik pasakė, kad nuo šios ligos miršta 60 proc. sergančiųjų. Man leido suprasti, kad didesnė tikimybė, jog aš mirsiu“, – pykčio neslepia pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Paulina skubiai buvo paguldyta į ligoninę, jai nuolatos buvo lašinama lašelinė. Tačiau naktį moters sveikata suprastėjo ir ji pajuto baimę keliančius simptomus.

„Pajutau, kad naktį man ima tirpti rankos, veidas, kojos. Kaip dabar išsiaiškinau, man tada prasidėjo šokinė reakcija. Naktį bandžiau kviesti personalą, skambutį spaudžiau kelis kartus, bet niekas pas mane neatėjo, aš likau viena be pagalbos“, – sako ji.

Gydytojas veiksmų nesiėmė

Pasak Paulinos, ryte jai pasidarė dar blogiau, ją visą suparalyžiavo. Kadangi pati ji jau nebegalėjo pasiekti skambučio, medicinos darbuotoją pakvietė palatos kaimynė. Paulina iki dabar prisimena tas siaubingas akimirkas, kai jos kalba pasidarė nerišli, visas kūnas nutirpo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Seselės patikino, kad viskas yra gerai, čia tokia reakcija nuo lašelinės, nors pagal mane, esant kasos uždegimui, skysčių reikėjo dar daugiau. Mano net nagai pradėjo mėlynuoti, ar tai yra normalu, kad bebūnant ligoninėje prasidėtų šokinė būsena?

Atėjęs gydytojas liepė jam suspausti ranką, patikino, kad tikrai manęs neparalyžiuoja ir jokių veiksmų nesiėmė“, – prisimena Paulina.

Dar praeitą dieną pati savo kojomis paėjusi Paulina, tuomet į pakartotinę echoskopiją buvo nuvežta vėžimėlyje. Pasak moters, echoskopija parodė pilve susikaupusius skysčius, o pati ji buvo balta tarsi popieriaus lapas, prisilietus prie jos rankų, moterį nukrėsdavo tarsi elektra.

REKLAMA

„Buvo tikrai labai baisu. Po echoskopijos į mano palatą atėjo skyriaus vedėjas, nusprendė mane pervežti į reanimaciją, lašino daug skysčių. Ten susidūriau su itin gera gydytoja, kuri mane gydė, pradėjau jausti, kad atsigaunu. Vėliau mane perkėlė į Vilniaus universiteto Santaros klinikas, nes ten medikai turi daugiau patirties, gydant kasos uždegimą“, – patikina pašnekovė.

Kaltina medikus aplaidumu

Nors šiandien Paulina sveiksta, moteris kaltina Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikus dėl neapdairumo. Pasak jos, jeigu pirmasis gydytojas būtų laiku sureagavęs ir paskyręs tinkamą gydymą, moteris nebūtų atsidūrusi reanimacijoje.

„Man laiku nepaskyrė gydymo, kaip bebūnant ligoninėje gali prasidėti šokinė reakcija? Santaros klinikų reanimacijoje aš pragulėjau tris savaites, gal jeigu iš karto būtų buvęs paskirtas tinkamas gydymas, aš čia negulėčiau. Mano du vaikai galėjo likti be mamos“, – emocijų neslepia ji.

REKLAMA

Paulina neslepia, kad tai jau nebe pirmasis nusivylimas šia įstaiga. Jos teigimu, iki šiol buvusi sveika ir jokių nusiskundimų neturėjusi moteris, visą likusį gyvenimą turės itin prisižiūrėti, laikytis mitybos planų, kadangi jos kasa buvo stipriai pažeista.

Ligoninė turi savo versiją 

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikai turi kitokia nuomonę dėl pacientės gydymo. Pasak jų, pacientei, patekus į priėmimo skyrių, ji buvo apžiūrėta gydytojo, paskirti išsamūs kraujo tyrimai, echoskopija. Gavus tyrimų atsakymus, ligonei nustatyta ūminio pankreatito diagnozė ir ji buvo paguldyta į Abdominalinės chirurgijos skyrių.

„Ūminis pankreatitas yra sudėtinga ir dinamiška patologija. Bet kuriam ligoniui, sergančiam šia liga, gali bet kuriuo metu pablogėti būklė. Ligoniai esant stabiliai būklei gydomi skyriuje, būklei pablogėjus, perkeliami į reanimacijos-intensyviosios terapijos skyrių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagerėjus būklei – gydymas vėl tęsiamas skyriuje.

Pacientės būklė remiantis klinikiniu ištyrimu, laboratoriniais bei instrumentiniais tyrimais buvo vidutinio sunkumo, stabili, dėl to ligonė buvo gydoma skyriuje, skirtas standartinis gydymas, sergant ūminiu pankreatitu.

Pakartotinai įvertinus klinikinį vaizdą dinamikoje, skiriant konservatyvų gydymą, pakartojus laboratorinius bei instrumentinius tyrimus – konstatuotas būklės pablogėjimas, ligonė nedelsiant perkelta į reanimacijos bei intensyviosios terapijos skyrių“, – sako atstovė spaudai Živilė Gedrimaitė.

Pasak atstovės spaudai, įvertinus pacientės pastabą dėl pagalbos mygtukų, buvo nedelsiant reaguota ir dėl galimo gedimo buvo patikrinti visi skyriaus pagalbos mygtukai. Jos teigimu, visi pagalbos mygtukai veikia.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų