REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Pilvo diegliai – tai nemalonūs ir dažnai skausmingi pojūčiai virškinimo sistemoje, kada pilvo raižymas, diskomfortas verčia sveikus kūdikius ilgai ir nenumaldomai verkti. Nors tai nėra liga, atrodo, jog tėvai padarytų viską, kad nuo šio nemalonumo apsaugotų savo vaiką.

Pilvo diegliai – tai nemalonūs ir dažnai skausmingi pojūčiai virškinimo sistemoje, kada pilvo raižymas, diskomfortas verčia sveikus kūdikius ilgai ir nenumaldomai verkti. Nors tai nėra liga, atrodo, jog tėvai padarytų viską, kad nuo šio nemalonumo apsaugotų savo vaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūdikių priežiūros prekių ekspertė Greta Veličkaitė pasakoja, kad dažniausios kūdikių pilvo dieglių priežastys yra pažeistas kūdikio gyvenimo bioritmas (vidinis laikrodis) bei centrinės nervų sistemos brendimas.

REKLAMA

„Taip pat iš dalies dieglius sukelia maitinimo metu nurytas oras, dėl ko kūdikis virškinimo sistemoje jaučia diskomfortą. Permaitinimas – dar viena pilvo dieglių priežastis, kadangi ši sukelia pilvo pūtimą, dėl kurio sukeliamas skausmas, jei laiku nepašalinamos dujos“, – sako specialistė.

Taigi, iš visų įvardintų pilvo dieglių priežasčių – nurytas oras ir permaitinimas yra problemos, su kuriomis kūdikių prekių gamintojai gali stoti į kovą.

REKLAMA
REKLAMA

Būdas, kaip išvengti nuryto oro problemos

Atsižvelgiant į maitinimo metu nuryto oro sukeliamus nemalonius pojūčius, iš Didžiosios Britanijos kilęs tikras veteranas kūdikių prekių gaminimo srityje - Tommee Tippee sukūrė medicininį antikolinį buteliuką su papildoma oro cirkuliavimo sistema. Suprasti, kaip veikia ši, iš pažiūros sudėtinga sistema, itin paprasta.

„Buteliuke yra vamzdelis, kuriuo cirkuliuoja oras. Šio vamzdelio pagalba maitinant kūdikį oras visiškai nesimaišo su skysčiu. Oras patenka per buteliuko žinduko dalį, kurioje yra skylutė, ir išeina per vamzdelio gale esančią skylutę“, – aiškina G. Veličkaitė ir akcentuoja, jog svarbu skylutę reguliariai patikrinti įsitikinant, ar nėra susiklijavusi nuo susikaupusių nešvarumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas šio buteliuko išskirtinumas – vamzdelio sienelėje esančios mėlynos juostelės, kurios atlieka temperatūros indikacijos funkciją. Jei buteliuke skystis yra daugiau kaip 37 laipsnių temperatūros – mėlyna juostelė tampa raudona ir tai reiškia, jog skystis yra per karštas maitinimui. „Ypač ši funkcija patinka tėčiams!“, – šypsodamasi priduria kūdikių priežiūros prekių ekspertė.

Kaip spręsti permaitinimo problemą?

Kita problema, sukelianti diegliukus – permaitinimas. Moksliškai įrodyta, jog maitinant krūtimi išsaugomas natūralus žindymo refleksas ir kūdikis nepersivalgo, todėl atsižvelgiant į tai, Tommee Tippee medicininiai antikoliniai buteliukai turi specialius žindukus, kurie kūdikiui sukuria žindymo krūtimi įspūdį.

REKLAMA

„Tommee Tippee žindukas, esantis ant medicinio antikolinio buteliuko panašus į motinos krūties formą ir tam, kad įsitikinti jo veiksmingumu, pakanka prisiminti požymius, kaip kūdikis apžioja motinos krūtį maitinamas natūraliai: burna plačiai pražiota, apatinė lūpa atvipusi, skruostai apvalūs, iškilę. Taip kūdikis atrodo ir žindomas iš medicininio antikolinio buteliuko“, – įvardina Greta Veličkaitė.

Papildomi veiksmai

Norint veiksmingai kovoti su pilvo diegliais, į šią problema būtina žvelgti kompleksiškai, todėl žindant mažylį su medicininiu anticolic buteliuku, rekomenduojama pasitelkti ir papildomus veiksmus:

REKLAMA

• Prieš kiekvieną žindymą mažylį paguldykite ant pilvo. Stipresni pilvo sienelės raumenys padeda žarnų judesiams, todėl diegliai susilpnėja.

• Diegliai praeina greičiau, kai prieš jų pradžią ir jų metu mažylis guldomas ant pilvuko (kniūbsčias).

• Praėjus 30 min. po žindymo, ypač tuomet, kai pučia pilvuką, jį pamasažuokite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų