REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Ceremonijos akimirkos (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Jonas Valančiūnas nuo NBA sezono pabaigos iki Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos pradžios turi kiek daugiau nei trijų mėnesių tarpą, bet laiko veltui nešvaisto. Centras gydo čiurną, kurią susižeidė balandį ir galvoja apie ateitį.

52

Jonas Valančiūnas nuo NBA sezono pabaigos iki Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos pradžios turi kiek daugiau nei trijų mėnesių tarpą, bet laiko veltui nešvaisto. Centras gydo čiurną, kurią susižeidė balandį ir galvoja apie ateitį.

REKLAMA

Šią vasarą 27-erių J.Valančiūnas turi pasirinkimo laisvę – gali tapti laisvuoju agentu ir išklausyti visus įmanomus pasiūlymus arba pasinaudoti galimybe ir dar metams pratęsti sutartį su Memfio „Grizzlies“.

Antruoju atveju J.Valančiūno lauktų garantuotas 17,6 mln. JAV dolerių atlyginimas. Tačiau ne vien pinigai lems centro ateitį, kuriai nuspręsti jis dar turi apie tris savaites.

„Dabar daugiau agentas su jais bendrauja, dirba. Trys savaitės dar labai daug. Visi sprendimai dar gali pasikeisti kelis kartus. Nežinau, matysime. Dar anksti kažką sakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo giliau į vasarą, tuo labiau gal aiškės, kas liks komandoje, kokie planai. Visų pirma norėčiau pamatyti trenerį, kas vadovaus komandai. Tai daug ką lems“, - žurnalistams sakė krepšininkas, apsilankęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždaryme.

REKLAMA

Paklaustas, kodėl „Grizzlies“ taip ilgai ieško trenerio, kai visos likusios 29 NBA komandos vairininkus jau turi, J.Valančiūnas nusijuokė, kad dar ne visi strategai baigė sezonus. Netrukus centras žvilgtelėjo į laikrodį ir dar kartą nusijuokė: „Jau visi“.

Galvoje J.Valančiūnas turėjo Kauno „Žalgirį“ į aukštumas keliantį Šarūną Jasikevičių, kuris LKL ceremonijoje atsiėmė geriausio trenerio apdovanojimą. 43-ejų kaunietis yra vienas iš „Grizzlies“ kandidatų.

„Galbūt gerą renkasi?, – apie užsitęsusias paieškas ir Š.Jasikevičiaus kandidatūrą atsakė J.Valančiūnas. – Atsiliepia labai gerai. Treneris per gan trumpą laiką pasiekęs įspūdingų dalykų. Žiūrėsime, tai ne mano valioje“.

REKLAMA
REKLAMA

Uteniškio valioje – kuo geresnis pasiruošimas pasaulio krepšinio čempionatui Kinijoje ir čiurnos gydymas.

„Mano tarpsezonis eina gerai, šiek tiek palaikau formą, dirbu daugiau fiziškai, mėgaujuosi vasara ir laukiu rinktinės.

Noriu išgydyti čiurną šimtu procentų, sustiprinti ją. Reikia ją paruošti, kad būtų stipri, mobili. Tai daugiau laiko skiriu tam. Arčiau rinktinės pradėsime ir krepšinį“, – šypsojosi jis.

J.Valančiūnas laiko randa ir NBA finalo kovoms, kuriose dalyvauja Toronto „Raptors“, vasarį po beveik septynerių metų bendro darbo iškeitusi lietuvį į Memfį. Sezono pradžia Toronte ir ten užsitarnauta pagarba leidžia tikėtis, kad organizacija pergalės atveju skirtų žiedą ir lietuviui.

Centras jau spėjo apie tai pabendrauti su kanadiečiais.

„Teko kalbėti. Tai žmonės, su kuriais praleidau ilgą laiką. Tikrai pralaikau santykius“, – galimybės gauti žiedą nenubraukė J.Valančiūnas.

NBA finalo serijoje tarp „Raptors“ ir Oklando „Golden State Warriors“ kol kas lygybė 1:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų