REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektroniniame dienyne sau ir klasės draugui pažymius taisęs nepilnametis panevėžietis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Elektroniniame dienyne sau ir klasės draugui pažymius taisęs nepilnametis panevėžietis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

REKLAMA

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, kadangi įtariamasis kaltę pripažino, dėl poelgio gailėjosi ir atsiprašė pedagogų, anksčiau nebuvo teistas ir mokosi, prokuroras priėmė nutarimą ikiteisminį tyrimą nutraukti ir nepilnametį nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti, skiriant laiduotoja jo globėją ir nustatant vienų metų laidavimo terminą be užstato.

Šių metų pradžioje vienos Panevėžio mokyklos pedagogus pasiekė žinia, kad elektroniniame dienyne gali būti taisomi jų mokymo įstaigos moksleivių pažymiai.

Patikrinus paaiškėjo, kad 2018 metų lapkričio – gruodžio mėnesiais pažymiai dviem tos pačios klasės moksleiviams taisyti beveik dešimt kartų.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklos administracija kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus. Dėl neteisėto poveikio elektroniniams duomenims ir neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA

Atliekant tyrimą nustatyta, kad istorijos, fizikos, lietuvių bei anglų kalbų pažymius į geresnius sau bei klasės draugui keitė 17-metis moksleivis.

„Nepilnametis paaiškino pasinaudojęs pedagogų, neįslaptinusių savo prisijungimo prie dienyno duomenų, neatsargumu“, – sakė tyrimui vadovavęs Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis.

Jeigu asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, laidavimo metu padaro naują tyčinį nusikaltimą, baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, ankstesnis sprendimas atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės nustoja galioti ir sprendžiama dėl šio asmens baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas nusikalstamas veikas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų